Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27
    Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Molim savjet za tele objektiv (Canon)

Imam Canona 400D i uz njega standardni objektiv. Jedno vrijeme sam koristila EF 75-300 mm f/4.0-5.6 III USM kojim sam bila relativno zadovoljna, ali ga više nemam na raspolaganju (bio je posuđen).

Dakle, treba mi objektiv za fotografiranje pasa (i divljači) u pokretu, vani, u divljini, u prirodi... pasa u lovu... okej, shvatili ste.

U obzir dolazi Canon, ali također i neki drugi objektiv koji se pokazao kvalitetnim i boljim.
    Znam da bi mi naj, naj bio 300mm, ali košta par desetaka tisućica kuna... Cijena do koje trenutno mogu ići je max. 2000 kn bez pdv-a.

Hvala vam puno!!
    Zadnji uredio Askaru : 18-01-2008 u 15:00

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    35 puta pogledano i nitko ništa??

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S obzirom da su ti financijska sredstva ogranicena mogla bi razmisliti o Sigmi 70-300 f4-5,6 DG APO Makro za cca. 1700kn ili Canon 55-250 f4-5.6is za oko 2300kn...
    Zadnji uredio stas : 19-01-2008 u 15:31
    Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mobitel
    T610,K300i
    Operater
    VIP,Tele2
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao stas Pregledaj post
    S obzirom da su ti financijska sredstva ogranicena mogla bi razmisliti o Sigmi 70-300 f4-5,6 DG APO Makro za cca. 1700kn ili Canon 55-250 f4-5.6is za oko 2300kn...
    U Fotomage piše da košta 1835kn,nažalost izvor nije naveden.
    Eat my shorts!!

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Arabarran Pregledaj post
    U Fotomage piše da košta 1835kn,nažalost izvor nije naveden.
    Oba možeš kupiti u Info-Gami, trenutna cijena je oko 1500kn za Sigmu i oko 2400kn za Canon.

http://www.info-gama.hr/pregled.php?kat=14&podkat=268
    Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Askaru Pregledaj post
    Imam Canona 400D i uz njega standardni objektiv. Jedno vrijeme sam koristila EF 75-300 mm f/4.0-5.6 III USM kojim sam bila relativno zadovoljna, ali ga više nemam na raspolaganju (bio je posuđen).

Dakle, treba mi objektiv za fotografiranje pasa (i divljači) u pokretu, vani, u divljini, u prirodi... pasa u lovu... okej, shvatili ste.

U obzir dolazi Canon, ali također i neki drugi objektiv koji se pokazao kvalitetnim i boljim.
    Znam da bi mi naj, naj bio 300mm, ali košta par desetaka tisućica kuna... Cijena do koje trenutno mogu ići je max. 2000 kn bez pdv-a.

Hvala vam puno!!
    Imam neki cudan feeling da sam vec savjetovao oko ovoga preko PM - a u neko davnije vrijeme.

Tu nema puno mjesta dvojbama i pretjeranome razimsljanju.

Ovo sto ljudi prije mene navode jedino je moguce rijesenje, ako nam je samo sto veca tele vrijednost cilj, s obzirom na navedenu sumu novca koju trenutno mozete izdvojiti za objektiv.

Jedino sto se tu jos moze uplesti je nova Sigma namjenjena upotrebi na Nikon i Canon digitalnim tijelima ciji je raspon 18-200 (ali je svjetlosna vrijednost nesto losija od 18-200 Nikon takmaca). Ipak navedena Sigma je nesto skuplja od 2000 kn, a i njena krajnja tele vrijednost je "samo" 200 mm sto bi s obzirom na zelje od 300 mm, moglo biti malo.

Takodjer skrecem i paznju na FLM tijela. Kod vasega modela on iznosi 1,6. To znaci da ako je konacna tele vrijednost nekoga objektiva 200 mm, kada ga vi zasarafite na vase tijelo ta vrijednost postaje 200 x 1,6 mm = 320 mm.

Takodjer bi zelio upozoriti na to da objektivi koji se navode u mome postu i postovima prije njega i nemaju bas neke idealne svjetlosne karakteristike. Tako da ne znam koliko bi bili upotreblivi za ono sto trazite bez dodatnih zahvata prilikom fotografiranja (dakle dizanje ISO vrijednosti ili koristenja kvalitetnije eksterne bljeskalice), jer psi su prilicno pokretni objekti koji rijetko miruju i zahtjevaju vrlo kratke ekspozicija za najbolje i najcistije rezultate. A uz ovakve vrijednosti kakve imaju objektivi prethodno navedeni dovoljno je naci se u kontrastnoj situaciji, gdje je objekt u sjeni, da ekspozicija bude dovoljno dugacka a da fotografija na kraju ispadne nejasna i mutna.

I da malo sam se potrudio, pa sam nasao i PM kji sam slao na ovu tematiku ... vidim da sam i tamo izrazio slicno misljenje:

Dobre rezultete je moguce dobiti i kombiniranjem nesto visih ISO vrijednosti (recimo ISO 200) i objektiva sa visokom svjetlosnom vrijednoscu (govorimo o objektivima konstantne blende f2,8 ili manje). Posto su ovakvi objektivi vrlo visokih cijena, bljeskalica je puno razumnije ulaganje.

Ako govorimo o eksterijerima, koji su dobro osvjetljeni, moze posluziti i objektiv kakav vi spomonjete, ali treba uzeti u obzir da je dovoljno da psi i za najsuncanijega dana malo skrenu u hlad i ekspozicija se pri ISO 100 vec povecava do te mjere da rezulteti budu zamuceni i nekvalitetni. Tu bljeskalica, kao dosvjetljivac, takodjer moze biti od presudne i velike pomoci.

Stoga, mozda bi moja preporuka bila izdvajanje odredjene kolicine novca za kvalitetnu dodatnu bljeskalicu za vas model foto aparata, prije nego li zoom objektiva.

Istina zoom objektiv omogucio bi vecu autorsku autonomiju pri kadriranju i bolji bokeh efekat. Bitna je i cinjenica da ste bili zadovoljni sa Canon 70-300 bez IS - a. Ako doticni objektiv ispunjava vase potrebe, sa navedenom Sigmom cete biti jos zadovoljniji.

Dakle, moj konacan savjet je ili pricekati i sakupiti jos sredstava pa kupiti trajnije i kvalitetnije rijesenje, ili se odluciti za najjeftiniju mogucu varijentu koja pruza raspon koji vam treba, pa kada se sakupi lova kupiti nesto ozbiljnije.

Za sva ostala pitanja...tu smo.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dok je slikanje pasa u nekekvim dobrim svjetlosnim uvjetima tim objektivima i moguće, slikanje u lovu (najčešće šuma) ili divljači će biti skoro nemoguće bez npr. 70-200/2.8 a taj je debelo iznad navedenih financija. Isto tako slikati srnu u šumi s blicom ??? Teško. U najboljoj varijanti imaš priliku za jednu snimku jer će već zbrisati nakon prve slike. Za foto lov isključivo objektivi s velikim otvorom, najčešće fiksni.
    Za slikanje pasa u urbanim sredinama, interijeru, je dobro rješenje 18-200 sa vanjskim (jakim) blicom. Npr. Sigma 18-250 OS sa 550tkom. Ali i to zajedno prelazi 2000kn.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zbozic Pregledaj post
    Isto tako slikati srnu u šumi s blicom ??? Teško. U najboljoj varijanti

Nisam mislio na srnu u sumi.

Mislio sam na pse u interijerima ili eksterijerima (u svrhu dosvjetljivanja, ubijanja nezeljenih sjena i skracivanja vremena ekspozicije). U tu svrhu sam i naveo Sigmu 18-200. Naravno, kako ste i spomenuli, vec cijena samoga objektiva prelazi 2000 kn, s time da ova ideja ukljucuje i kupnju bljeskalice koja takodjer nije jeftina.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Super, hvala na pomoći.

Bljeskalica mi se ne čini kao najbolje rješenje za moju situaciju, jer mi isključivo treba dobar zoom.

E, sad, rješenje... ponude...
    Dobila sam ponude za 3 Sigmina objektiva:
    SIGMA AF 70-300/4-5.6 APO DG Macro - 1300kn
    SIGMA AF 28-300/3.5-6.3 DG Macro - 1900kn
    SIGMA AF 50-150/2.8 APO EX DC HSM - 3000kn

Ovaj posljednji je vjerojatno najbolji, ali mu je cijena koju sam uspjela postići nategnuta, tako da se sad dvoumim između prvog ili drugog.
    Zadnji uredio Askaru : 22-01-2008 u 19:54

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Iako je zadnji najskuplji, mislim da bi vrijedilo sakupiti novce za njega te dodati još telekonverter 2x. S TC-om bi dobio 100-300 raspon uz još uvijek dobru blendu (f/4) po cijelom rasponu. Osim toga HSM bi ti jako pomogao kod slikanja dinamike.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Askaru Pregledaj post
    Super, hvala na pomoći.

Bljeskalica mi se ne čini kao najbolje rješenje za moju situaciju, jer mi isključivo treba dobar zoom.

E, sad, rješenje... ponude...
    Dobila sam ponude za 3 Sigmina objektiva:
    SIGMA AF 70-300/4-5.6 APO DG Macro - 1300kn
    SIGMA AF 28-300/3.5-6.3 DG Macro - 1900kn
    SIGMA AF 50-150/2.8 APO EX DC HSM - 3000kn

Ovaj posljednji je vjerojatno najbolji, ali mu je cijena koju sam uspjela postići nategnuta, tako da se sad dvoumim između prvog ili drugog.
    U izboru se slazem sa zbozic - em, premda, s obzirom na to da je ideja bila kupiti objektiv max. tele vrijednosti 300, bojim se da bi 150 bilo premalo. Tele konverter bi popravio stvar, premda bi umanjio svjetlosnu vrijednost objektiva. Ipak f4 po cijelome rasponu jos je uvijek bolje od svjetlosne vrijednosti koju ti moze ponuditi boli koji od ostala dva objektiva koja si navela.

Ako bi morao birati izmedju prva dva, bez obzira na cinjenicu da je prvi APO, odabrao bi drugi, radi vecega raspona, jer to smatram vecom prednosti s obzirom na polivalentnost koju takav raspon pruza pri upotrebi.

Jos jednom naglasavam da pri max. tele vrijednostima od 300 mm, prva dva objektiva imaju min otvor blende 5.6 odnosno 6.3. Za fotografiju dinamicnih objekata, ovo je vrlo nepovoljno osim u idealnim svjetlosnim uvjetima.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo i mene zanima koji objektiv izabrati.
    Imam fotić eos 400d za kojeg sam kupio dodatni blic sa pomičnom glavom.
    Sad gledam objektive i neznam dal da kupim sigmu ili canon, s obzirom da mi objektiv prvenstveno treba za slikanje klinaca koji su u pokretu, da ih približim a ne zamutim.
    Znači slikanj na daljinu (tribine stadiona, razno razne predstave) a da slika ostane jasna.
    (jesam li sklepao rečenicu kao prvoškolac)

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slikanje klinaca i pasa je sa stanovišta potrebne opreme skoro pa isto. Razlika je ipak što ponašanje klinaca (pogotovo vlastitih) možeš djelomično predvidjeti i/ili ih zabaviti na neki način i smiriti. Osima ko baš hoćeš dinamiku. Druga razlika je u reprodukciji detalja i boja. Dok za pse je bitna razlućivost objektiva (dlaka!), kod klinaca je bitna točna boja za reprodukciju kože.
    Znači u tvojem slučaju Canon L serije, za kojeg imaš novaca (recimo 70-200 f/4 L IS HSM kao najbolja/najskuplja varijana).

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dobro ako za taj baš i nema lovice, koji drugi dolaze u obzir.

Gledao Tamron xr 3,5-6,3/18-250 DI III
    ili Tamron xr 3,8-5,6/28-200 DI
    ili Canon 50-250 IS (2200???, di ga ima po toj cijeni?)
    ili Sigma AF 18-200mm F3.5-6.3 DC

Koji od ovih predlažete i jel ovi tamroni imaju stabilizaciju slike.
    Što znači DI.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bumbar Pregledaj post
    Dobro ako za taj baš i nema lovice, koji drugi dolaze u obzir.

Gledao Tamron xr 3,5-6,3/18-250 DI III
    ili Tamron xr 3,8-5,6/28-200 DI
    ili Canon 50-250 IS (2200???, di ga ima po toj cijeni?)
    ili Sigma AF 18-200mm F3.5-6.3 DC

Koji od ovih predlažete i jel ovi tamroni imaju stabilizaciju slike.
    Što znači DI.
    Za Canon 50-250IS probaj nazvati Info-gamu, imali su ga za oko 2400 kn, a pošto ti ostatak objektiva u izboru košta oko 3000 kn mogao bi razmisliti o nabavi rabljenog 70-200f4L. Cijena rabljenih je oko 500 eura.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znači ništa nije baš o.k. od ovog što sam naveo?

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daleko od toga da nisu o.k. objektivi već je problem u tome što po meni nisu baš najupotrebljiviji za vaše potrebe.
    Npr. svi navedeni objektivi nisu pretjerano svjetlosno jaki tako da za idealnu oštrinu treba pritvoriti blendu ( pa bi L objektiv s f4 blendom trebao postizati max. kvalitetu već na f 5.6 dok bi neki objektiv s f5.6 blendom trebalo pritvoriti na f11 za sličan rezultat).

Sad pošto vam klinci najvjerojatnije ne stoje na mjestu i pošto osvjetljenje na stadionu/u dvorani najvjerojatnije varira od dobrog do lošeg blenda f11 vam vjerojatno neće omogućiti kvalitetno fotografiranje.

Od objektiva koje ste naveli meni osobno najzanimljiviji je poprilično hvaljen 55-250is koji mi izgleda kao najbolji izbor za jeftin tele objektiv.

All-around turističke teleobjektive koje ste naveli ne mogu komentirati jer nemam iskustva s njima. Mislim da gospodin Zbozic posjeduje Sigmu koja vas zanima i on je ovdje najkompetentniji za komentare o navedenom objektivu.

Ps.

Di = digital and film
    Di II - digital aps-c
    Zadnji uredio stas : 12-04-2008 u 12:53

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gospodine Zbozic molim javite seeeeeeeeee

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nemam kaj dodati, već je sve uglavnom rečeno.

Ono što je malo poznato je da Canon iznad blende f/5.6 isključuje vertikalni red AF senzora, pa se onda počne loviti. Govorim od kamerama xxxD i xxD. xD to ne radi (zato i košta). Zbog toga i imaju problema sa svjetlosno slabijim objektivima kod blende f/6.3, a posebice sa Sigmom. Meni inače Sigma 18-200 na Minolti sasvim zadovoljavajuće radi i za hvatanje klinaca (iako su moji u međuvremenu porasli).

Dinamika u mraku je problematična za svaku kameru (osim možda za Nikona D3 i Canona 1D MkIII), posebice bez blica. S blicem se stvar popravlja i to bitno.

Koji objektiv kupiti, u prvom redu ovisi o novcima. Raskorak između želja i mogućnosti dovodi do priklanjanju meogućnostima. U svakom slučaju, bolje je i lakše slikati sa svjetlosno jakim objektivom konstantne blende u cijelom rsponu zooma.

Od svih koji su spominjani u topicu, izbor bih sveo na dva.
    18-250
    50-150 f/2.8 + 2x TC

Prvi obavezno zahtjeva i blic, a kod drugog s TC-om dobiješ 100-300 f/4 (odnosno 160-480 ekv. 35mm) po cijelom opsegu i imaš brzi motor za izoštravanje. Odluka je oko univerzalnosti (prvi) ili brzine i kvalitete. A to ipak ovisi o tebi.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sad me zanima jel ova sigma ima stabilizaciju slike
    18-200mm F/3,5-6,3 DC OS/HSM
    3888,55kn

-teta u trgovini tvrdi da je os u biti stabilizacija slike, a da bi i ovaj tamron mogao imati

AF 18-250mm F/3.5-6.3 Di II LD Aspherical (IF)macro
    3797,05kn

koji preporučatte

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamron nema stabilizaciju niti brzi motor, a sigma ima oboje. Samo se Tamron manje svadi s Canonom. Na 400D bi trebala oba raditi. Sigma je upitna na 450D

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    znači bolje uzeti sigmicu?
    Imam 400d

A ima li koji canon u tom rasponu 18-200/250) sa stabilizacijom i koliko novčeka?

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Upravo sam pročitao tekst gdje pišete o objektivu sigmi 18-200. Zadovoljan sam tekstom i slikama i mislim da će moja odluka biti na sigmi. Tekst je prevagnuo.

A jel paše na canon 400

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bumbar Pregledaj post
    Upravo sam pročitao tekst gdje pišete o objektivu sigmi 18-200. Zadovoljan sam tekstom i slikama i mislim da će moja odluka biti na sigmi. Tekst je prevagnuo.

A jel paše na canon 400
    Ne znam na koji se to tekst tocno odnosi (ako je sa foruma mogla bi biti recenzija Nikona i Sigme 18-200 za Nikon tijela).

Sigma vecinu objektiva, pa tako i ovaj 18-200, proizvodi sa navojem i za Nikon i za Canon tijela, tako da je moguce dobaviti ovaj objektiv i za Canon, naravno.

Obratiti se na www.prizma-foto.hr. Vrlo susretljivo osoblje, dobra usluga, ovaj objektiv vrlo vjerojatno imaju i na lageru.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gledao sam njihove stranice ali mislim da je info gama jeftinija.
    Kod njih je sigma 3888,55 a u prizmi 4017,46

Nisam pametan kaj napravit...moram još malo odspavat.....ali neznam kak dugo jer me vuće ova sigmica a nebi htel napraviti pogreška pa da posle budem nezadovoljan...ipak je lepa svotica u pitanju....

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Prelazim na TELE 2 Molim savjete i pomoć!!!
    By supertovar in forum Tele 2
    Odgovora: 14
    Posljednji post: 17-05-2008, 15:51
  2. Objektiv za CANON eos 350
    By Nick in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 01-02-2007, 16:42
  3. Fisheye objektiv za Canon 400D-savjeti/prijedlozi
    By photodiving in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 07-11-2006, 01:40
  4. Hgspot aukcija Canon 350D+objektiv 18-55mm
    By jerincsson in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 08-06-2006, 11:39
  5. Objektiv Canon EF 70-300mm IS USM
    By Sova_004 in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 18-04-2006, 10:06

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove