I Info Gama je opcija.
I oni imaju ovu Sigmu i za Nikon i za Canon tijela.
Oba objektiva nece biti dostatna za slabije osvjetljene interijere, pogotovo ako se radi o objektima u pokretu i koristenju visih tele vrijednosti. Radi se o polivalentnim "turističkim" objektivima koji svoj maksimum daju u eksterijerima sa poprilicno svjetla. Definitivno nisu kadri zadovoljiti u fotografski zahtjevnijim uvjetima. Kupnja bljeskalice rijesava ovaj problem. Ipak to je dodatno ulaganje (za kvalitetniju bljeskalicu) pa je uvijek dvojba da li uloziti u objektiv jacih svjetlosnih vrijednosti i boljih performansi ili uzeti jeftiniji objaktiv i uluziti u bljeskalicu.
I jedno i drugo stajaliste imaju razloge za i protiv. Njihova vaznost najvise ovisi o afinitetima korisnika. Stoga je konacna odluka tvoja. Moj je savjet da ako vise koristis aparat u zatvorenim prostorima svakako izdvojis i nesto vise novca za kakav f2,8 objektiv, jer ces prema mojim iskustvima biti mnogo zadovoljniji i pri uporabi i sa rezultatima. Ako si pak orijentiran na eksterijere, panorame, pejsaze, moj glas ide Sigmi 18-200. I da ova Sigma ima IS sustav.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Hvala ti na savjetu.
Bjeskalicu ima sa rotirajučom glavom Canon Speedlite 430EX.
Tu sam naveo za šta mi treba objektiv....." s obzirom da mi objektiv prvenstveno treba za slikanje klinaca koji su u pokretu, da ih približim a ne zamutim.
Znači slikanj na daljinu (tribine stadiona, razno razne predstave) a da slika ostane jasna. "
Tu se podrazumjeva i slikanje klinaca u prirodi te njihovi nestašluci.
Bookmarks