To ti je opcija plug and play. Ja ti neznam, ali nazovi neku trgovinu koja prodaje fotiće i pitaj nekog meštra. Oni bi trebali znati.
Pozdrav
Namjeravam uzet ovaj fotoaparat,te iman pitanje za one koji ga posjeduju.
Naime,za moj posao mi je jako važno da aparat ima funkciju Mass Storage
Devica-a kad ga uključim u USB,odnosno kad ga uključim u kompjuter da mi
izbaci odman u "my computer" novi disk,jer u jako kratkom vremenu moran
slikat jako puno ljudi a u meduvremenu prebacivati te slike na
fotoshop.Znači nedolazi u obzir onaj PTP način prijenosa,nego jednostavno
":uključi USB i prebaci sliku,bez ikakvih prčkanja po fotoaparatu
(namištanja opcija i sl.).
Zadnje dvije godine sam koristio Benq C800,s njim je bilo prejednostavno:
uslikam i još dok aparat radi uključim ga u USB I TO JE TO,u fotoshopu sam
odman mogao otvoriti sliku s fotoaparata,bez prebacivanja na disk.
E sad,pitanjeDa li je kod Canona A570/A590 ista procedura ?
Ako je,aparat kupujem odman,ako nije nedolazi u obzir
Hvala puno na odgovorima
To ti je opcija plug and play. Ja ti neznam, ali nazovi neku trgovinu koja prodaje fotiće i pitaj nekog meštra. Oni bi trebali znati.
No sikiriki...
Kod svih Canon aparata ova je opcija podrzana.
Dakle, aparat ne iziskuje poseban software za prebacivanje fotografija (Canon nesto takvo isporucuje, ali to nije neophodno). Prilikom spajanja aparata sa racunalom preko USB sucelja kartica se pojavljuje kao "novi disk" u bilo kojoj FTP aplikaciji.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
To ti imaju svi noviji (mlađi od 2..3 godine) aparati. Bitno je da NE instaliraš priloženi software i onda će se aparati prijavljivati kao USB device. Isprobano sa Olympusom, Sonyjem, Canonom, Nikonom.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Da,prijavit će mi kao USB device,ali hoće li mi se u My Computer stvoriti novi disk (D:,F:...nije vazno),jer sam probao s Fuji-jem, u My Computer mi se otvori npr "Fuji Finepix" pod "Scanners and camera", NEPRIKAZE MI NOVI DISK već samo ikonu fotoaparata.Ući mogu,pregledavat slike nemogu već ih moran prvo prebaciti na disk zatim otvarat.
kod canona se pojavi kad ga spojis na usb microsoft scanner and camera wizard,mozes odabrat sve slike i kod svake imas kvadratic za kvacicu dali ju zelis ili ne.Dalje imas choose pictures to copy i naziv grupe gdje ces te slike poslje naci i naravno choose a place na compu kam da ti to sve stavi.1 minuta posla.
Bookmarks