Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2
Prikazujem rezultate 26 do 43 od 43

Tema: Hd Dvb-t

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FULL HD je skoro nekoristan na manje od 42 inča,a i ne vecim ekranima razlika je vidljiva samo iz blizine.

Pravi forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.233, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao stamp1 Pregledaj post
    mislim samo da su jako zakomplicirali sa tim HD signalom.
    Zapravo, nisu zakomplicirali jer koliko čitam - na kraju će biti MPEG4 za prijenos prvenstva. Idu na novije, ali na ušturb toga što će rijetki zaista moći primati/gledati takav signal. Mada, sad bi barem trebali receiveri koji mogu dekodirati MPEG4 pojeftiniti, ali - prvenstvo je skoro pa već tu.

I pokrivenost im je dosta loša, s obzirom da niti sam Zagreb nije dobro pokriven.

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vuco Pregledaj post
    Zapravo, nisu zakomplicirali jer koliko čitam - na kraju će biti MPEG4 za prijenos prvenstva. Idu na novije, ali na ušturb toga što će rijetki zaista moći primati/gledati takav signal. Mada, sad bi barem trebali receiveri koji mogu dekodirati MPEG4 pojeftiniti, ali - prvenstvo je skoro pa već tu.

I pokrivenost im je dosta loša, s obzirom da niti sam Zagreb nije dobro pokriven.
    zasad su combo reciveri sa podrskom za MPEG-2 i MPEG-4 preko 2000kn.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vuco Pregledaj post

Zakomplicirali su definitivno - zato jer je to sve nabrzinu i zbrda zdola (Croatel koji je to trebao ponudit je ugašen uz smiješno obrazloženje regulatora) samo da HTV može reć da emitira HD kojeg gotovo nitko neće moć gledat osim ako ne misli dati preko 2000kn na odgovarajući receiver te nekolicina sretnika koja ima maxtv s brzinom veze od 12mbita. Ionako vjerojatno nakon prvenstva neće ništa emitirat od HD sadržaja (barem se nisu pohvalili) na tom kanalu osim OI. Za sadašnju eksperimentalnu fazu u kojoj je još uvijek i SD signal mogli su emitirat u mpeg2 HD standardu tako da ljudi mogu iskoristit digitalne tunere ugrađene u TV-e. A za koju godinu kad konačno prestanu eksperimentirat pojeftinit će i h.264 kompatibilni receiveri i vjerojatno će dolazit instalirani u TV-e kao i sad "obični" DVB-T tuneri.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo i službena objava
    Znaći, ići će MPEG4 i to ne samo u Zg, već na području Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka. Ovo će mi ujedno biti i prilika za testirat mogu li s Athlonom 2500+ i 1 GB rama moći gonit HD!

Samo se nadam da će paralelno ići i običan signal, za one koji ne mogu dekodirant HD!
    Zadnji uredio MrBlc : 05-06-2008 u 21:55
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jel se zna s kojeg odašiljača će ići u Zagrebu ? Sljeme ili HRT dom ?

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za Zg ide čak na dva odašiljača: http://www.oiv.hr/default.asp?ru=98&...1&sid=&jezik=1

U Splitu odašiljač već radi i vrti promo materijal. Slika je fenomenalna, ali na žalost maksimalno što izvućem je s klokanim procesorom 10 - 12 fps uz zamrzavanje kontrola programa!

Mislim da bi se s klokanim Athlonom 3200+ moglo uredno gledati.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rađe si uzmi neku HD2xxx karticu u AGP izvedbi...To bi ti trebalo biti dosta da odvrti bilo kakav HD video.

I po meni je nekako najprihvatljivije riješenje HTPC sa DVB-T HD tunerom koji su jako povoljni. A komponente ako po veličini pašu u desktop kućište (čitaj: matična u microATX formatu) onda možete složiti jako jeftin komp s kojim ćete uštedjeti po par tisuća kuna u odnosu na stacionarne komponente. A što se tiče DVB-T HD kartica - Terratec i Hauppauge su odlična rješenja.
    Zadnji uredio T-Maca : 06-06-2008 u 13:39
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao MrBlc Pregledaj post
    Za Zg ide čak na dva odašiljača: http://www.oiv.hr/default.asp?ru=98&...1&sid=&jezik=1

U Splitu odašiljač već radi i vrti promo materijal. Slika je fenomenalna, ali na žalost maksimalno što izvućem je s klokanim procesorom 10 - 12 fps uz zamrzavanje kontrola programa!

Mislim da bi se s klokanim Athlonom 3200+ moglo uredno gledati.
    cyberlink ov codec nakon verzije 7.033xxx i neka od ati hd kartica i vrtiš bez greške ko što rekoh hd2600xt i 3,2 amd 7-10 posto opterećenje proca

grafička i codec su ključni nakon toga procesor memorija uopće ne igra

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao MrBlc Pregledaj post
    genijalci...

dohvat s ta dva odasiljaca je nula bodova, HRT dom je usred grada a sveta nedelja bogzna di je tam smjesten odasiljac, na neko brdo od max 200 m n.m.... jucer sam napravio sken frekvencije HD signala i nula bodova, velika gorica, antena na krovu zgrade od 8 katova tak da nema tu nekih prepreka...

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sa ribljom kosti (koja je pod tavanom) nisam mogao uhvatiti HRT dom, a sa običnom onom malom sobnom antenom (koja mi je pored kompa i gleda prema ničemu) bez problema i slika je super, signal je na 45%.

Uglavnom, slika je ok, vidjet ću kako će izgledati kada bude tekma

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao fukmondo Pregledaj post
    Prvo i osnovno je da uzmeš grafičku koja će na sebe preuzeti najveći teret dakle ati 2400, neznam dali koja jeftinija hardwerski podržava dekodiranje (avivo), ja imam 2600xt, procesor ti je dosta jedna jezgra, a ja imam athlona3,2 ghz, mislim da slabijeg sada više i nećeš naći znači i najjeftiniji ti je dobar,

Tuner ako imaš dobar signal svejedno je koji jer onda ti osjetljivost tunera nije bitna, dobar je twinhan smo kod nas ih je teže naći, terratec je najbolji pogotovo zbog daljinskog i softwarea koji ga prati malo je skuplji ali si riješio i daljinski i softwersku podršku znači terratec pci ht, radi s media center 2005, s powercinema 5 i s dvb-viewer (najbitnije). Ima bda driver ima ulaze pa možeš priključiti još što god hoćeš na njega satelitski reciver npr. kao ja, imaš i analogni tuner ako zatreba za kabelsku na primjer. Cijena 400 kn. Imaš naravno i jeftinijih tunera već od 200 kn ali nisu tako zgodni s daljinskim jer ovaj daljinac možeš naučiti da radi s bilo kojim softwareom stvarno bez muke, a iz kutije radi već s dosta toga.Uglavnom s terratecom je najlakše, traži najmanje vremena za složiti htpc. Kod mene kao što rekoh ta kombinacija radi s 7-10 % opterećenja procesora na htv hdtv promo, dakle više je nego dovoljna.
    Moze li malo detaljnije... ja koristim Win XP s DX9c imam ATI HD 2400 i Cyberlinkov h.264 decoder iz PDVD-a verzija 8 (trial). U PDVD-u sam ukljucio Enable hardware acceleration i svejedno s tim mi opterecenje procesora pri gledanju HD PROMO kanala (tekme), a radi se o dual core 1,9GHz procesoru, bude debelo preko 80%, a uglavnom i preko 90% u Media Portalu... ne znam gdje grijesim, da li ovo hardwaresko ubrzavanje radi samo u DX10 (Vista?) ili radi i pod DX9 (XP?). Ima li itko ikakvu ideju jer ovo opterecenje procesora mi se cini preogromno....

Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Bodovi: 26.050, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @joke100
    Mislim da sam negdje citao da sa PDVD8 trial verzijom ne dolazi h.264 codec, probaj uzeti PDVD7 ili CoreAVC, ali opet je opterecenje preveliko?!?

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 10aLEX Pregledaj post
    @joke100
    Mislim da sam negdje citao da sa PDVD8 trial verzijom ne dolazi h.264 codec, probaj uzeti PDVD7 ili CoreAVC, ali opet je opterecenje preveliko?!?
    Samo malo samo malo... CoreAVC je iskljucivo softwareski decoder tj. koristi samo CPU, obzirom da ja imam ATI HD 2400 graficku zelim podijeliti opterecenje izmedju CPU-a i nje, tj. zelim codec koji zna iskoristiti mogucnosti graficke kartice ciji proizvodjaci se kunu da ona to moze... drugo s trial verzijom PDVD8 dolazi h.264 decoder (cyberlink), jer koristeci njega dobivam sliku HD PROMO kanala. Problem je ocito u tome sto ne koristi mogucnosti kartice.... a zasto? e to je ono sto ne znam i zbog cega pitam ovdje ima li netko tko se susreo s tim pa da mi kaze a jesi li instalirao ... ili imas li i ... ili nesto tog tipa pa da ja probam, dobijem CPU usage od recimo prihvatljivih 30-40% i budem sretan i zadovoljan...

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @joke100
    Ja isto imam slab procesor Athlon 64 3500 i danas sam kupio HD2600 jer mi je sa starom karticom procesor bio na 90-100%. Vidis ni ja nisam znao da je CoreAVC samo softwerski, odmah skidam PDVD 8 :-) Mogu ti eventualno veceras javiti rezultate prakticnog dijela, do sada je sve bilo teorija :-(

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ja stavio Radeon HD2600 i sada mi je opterecenje procesora 50-60%, naravno morao sam staviti PDVD8 da bi primjetio tu razliku (hardwersko dekodiranje) i imam DirectX9 a gledam u DVBVieweru.

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 10aLEX Pregledaj post
    Evo ja stavio Radeon HD2600 i sada mi je opterecenje procesora 50-60%, naravno morao sam staviti PDVD8 da bi primjetio tu razliku (hardwersko dekodiranje) i imam DirectX9 a gledam u DVBVieweru.
    Trebalo bi ti biti manje, oko 10-15%, max. 20%.

Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    Xiaomi Redmi Note 4x
    Operater
    Tele2/ bonbon
    Bodovi
    26.050
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Vuco i Joke100
    Sada nakon instalacije PDVD8 Ultra i registracije mi procesor radi na 10% (i na HD i na SD signalu), prije sam imao PDVD8 demo verziju (ne registriranu). Buduci da je sve ostalo isto sumnjam da je tu negdje bio problem

+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove