imala sam i ja takve probleme...zove t-com...prijavi sumove...doci ce ti i na kablovima nekaj popravljat...
tako su meni![]()
imam wlan router.... uglavnom imam ga sad vec mjesec dva i nevjerojatno ali nakon par minuta razgovora tako mi pocne sumit telefon da uopce ne cujem sugovornika i skontala sam da je to do routera, jer cim ga ugasim, linija je skoz ok bež šumova. zna li ko zasto i kako bi se to moglo popravit?
Behind Every Bitch Is A Man That Made Her That Way
imala sam i ja takve probleme...zove t-com...prijavi sumove...doci ce ti i na kablovima nekaj popravljat...
tako su meni![]()
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Moguće da je riječ o kablovima...ako imaš one starije sa 2 žice...pa bi to trebalo promjeniti sa UTP kabelom (4 pairs) kod koji su žice isprepletene pa ostavaruju bolju kvalitetu signala i prijenosa podataka...
Tako sam ja imao...pa sam bio sam svoj majstor i provukao novi telefonski kabel po cijeloj kući i spojio ga u kutiju i onda ola![]()
ali dosad sam imala unazad 2 godine onaj combo modem adsl i nikad mi nije nista sumilo... nista od zica mi nitko nije mijenjao osim sto sam ja samo promjenila taj modem... sve zice i spliter ostali su isti.
Behind Every Bitch Is A Man That Made Her That Way
Ako je sve prije radilo onda je u pitanju spliter. Prijavi kvar i zamijenit će ti spliter. Besplatno, ako si pod ugovorom.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
meni su par puta mijenjali spliter...ja sam imala problema sa netom od 11mj-1...i cijelo to vrijeme smo imali sumove u slusalici...i meni jedan dan puko film, nazvala ih i prijavila kvar...nakon dva dana su zvali i rekli da su otklonili kvar, da je bilo nesto s kablovima...prckali su po ovom vodu vani kaj je na stupu i mislim kod nas nes da su gledali...i popravili...
ne kazem da nije spliter, ali ja ipak mislim da su kablovi...jer splliter je promijenio svaki tehnicar koji je dosao do mene, a tada ih je bilo puuuuuuuno...
i otkad su popravili fixnu liniju, i internet vise nije steko i prekidao se...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Ja imam isti problem na katu. Komp je gore u mojoj sobi,i dok je modem spojen s linijom preko switcher-a javlja se sum. To je zbog kabela koji sam na "divlje" dovuko vani iz kutije kroz krov i plafon. Kabal je dobro spojen,al samo su dvije zice,pa mozda zato... U prizemlju starci bez problema pricaju na telefon dok sam ja na netu i sl...
I ja sam imao šumove dok sam bio na T-comu. Skužio sad da prestanu kad isključim router ili kad se disconnectam sa neta.
Sad na Amisu je sve mila majka
No sikiriki...
Sve ovisi o kojem se routeru radi.....to su najčešči simptomi kod d-linka...šum telefona...a usto i loša ili slabija instalacija.....
Ako niste primjetili malena je napisala da je prije promjene modema bilo sve u redu, stoga otpadaju instalacije. I btw, malena a di ti je stari modem? Ako ti je dostupan, vrati ga natrag pa vidi da li se i onda javljaju šumovi.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
R.I.P.-16.10.2007.
Zyxel modem je inače dosta sličan D-linku po lošim stranama,tako da postoji vrlo velika mogućnost da je greška,znači,u samom routeru...Ali..opet..sa druge strane,što je dvosjekli mač,možebitno je da i najveću ulogu igra stari spliter na novom modemu....Pomalo glupavo zvuči,ali razgovaro sam sa kolegom u Zg,iz Tehničke podrške,znači ne iz SZK-e,kaže čovjek da je to podosta čest slučaj,ali kao što rekoh...pomalo glupavo....
A ja,ko ja,nisam pratio temu baš najbolje od početka,pa neznam dal se igdje spominje i novi spliter u ovoj priči,ili je stari još uvijek u igri....![]()
evo, ja vec par dana imam problema sa fixnom linijom, grrrrrrrrrrrrrrrrrr
uglavnom, ili je mrtva ili krci...kada je mrtva net radi, a kada krci ne radi...bili tehnicari, promijenili spliter...ista stvar![]()
R.I.P.-16.10.2007.
ovog puta nisu, jer je dosao samo tehnicar, ali je rekao da ako i dalje ne bude promjene nakom sto je zamjenio spliter, da ponovno prijavim kvar pa da ce poslat ekipu na teren...
popodne mi je opet sve krepalo i krcilo, ali ih nisam mogla dobiti a nije mi se previse dalo cekat...a za sad je evo, sve OK (kuc kuc...)
R.I.P.-16.10.2007.
Mislim a jesu i to majstori...pa kad su ti stavljali novi spliter mogli su odmah primjetiti kakav je kabel...a možda i jesu ali nisu ti ništa komentirali...si ti inače daleko od centrale?
a što ako je u pitanju problem negdje na kućnoj instalaciji?
jesu i te kablove mogli vidjeti?
tehničar ima poprilično šture radne naloge...
Bookmarks