Vrati nazad graficku,pocupaj sve s ploce sta se moze pocupat,i obrisi/ispusi kontakte. Jaaako cesto zna zahebavat VGA kabel koji se krivo prikljuci na graficku,jer ima dosta kablova koji mogu uc u graficku s obe strane...
Jucer sam dobio jedan hdd od 40gb i idem ja to spajat, ali ne znam slozit jumpere, pa sam iskljucio napajanje i spojio da vidim kak bi otprilike islo i ividim ja da to ne znam pa sam iskljucio taj hdd. Zatim sam ukljucio napajanje, ukljucio komp ali se na ekranu nista nije pokazalo, ali ekran je radio. Sve je ukljuceno, ali nema nikakve slike. Probao sam staviti jednu prastaru graficku, ali opet je bilo isto, e da na mojoj grafickoj se onaj mali ventilator i dalje vrti. Sto bi to moglo biti?!
There are no shortcuts in evolution.
Vrati nazad graficku,pocupaj sve s ploce sta se moze pocupat,i obrisi/ispusi kontakte. Jaaako cesto zna zahebavat VGA kabel koji se krivo prikljuci na graficku,jer ima dosta kablova koji mogu uc u graficku s obe strane...
koja maticna... ? znam sta jeizvadi bateriju za bios i drzi je vani minutu vrati bateriju i upali komp.prosli tjedan ista stvar mom kolegi...
For the hoven lands...
moguce da ri resetirao cmos kao sto kaze Xulos
Slika izgleda ovako:
E sada vidis mali zeleni jumper ispod 4 sata connectora koja su plava?
Imas 3 nozice na ploci i kada zamjenis mjesto jumperu sa jedne strane na drugu onda ze cmos postavke brisu
U tom slucaju gubis sve podatke koje bios pamti u memoriji.
Pokusaj promjeniti polozaj jumpera kao prvo,ako to ne ide onda tek vadi bateriju jer onda se gube custom postavke i vracaju default postavke...i sve bi trebalo raditi![]()
vadio sam vec bateriju, ali je bas nisam drzao minutu, pokusat cu ponovo.
Ne razumijem bas ovo sa premijestanjem jumpere, ja nisam nista mijenjao, ali sve jedno je sve u qrcu. Ako biosi gube svu memoriju moram ponovo inst windowse? bitno mi je samo da mi podaci ostanu, tipa slike, muzika i to. Moram rijesit taj problem do petka jer mi brat dolazi, a ako to vidi onda sam u banani!
Ovo ti nista ne znaci,i nema veze jedno s drugim... Baterija se vadi iz nekoliko razloga,a u vezi s grafickom karticom samo u ovakvom slucaju: Ako si prcko po biosu i za default stavio neki drugi prikljucak za graficku (PCI express,AGP,Onboard...) koji nisi u stanju koristit,tj nemas takvu karticu. Restartas komp,a on,normalno ne salje nista na ekran,jer graficke kartice za taj prikljucak na ploci ne postoji,tj u utoru za grafu nema kartice...
Savjetujem da pokusas ovako:
...jer vidim da nisi pokusao...
1.Da li računalo radi kad "novi" disk nije spojen?
2. Da li je jumper na "novom" disku na slave?
moze jos bit do rama. Mozda si nesto sprcko pa ako imas vise plocica ti je jedna crkla. Tako je meni prije par mjeseci bilo, i kad sam izvadio tu plocicu rama sve se pokrenilo normanlo
Hvala svima, a niajvise smushacu! Sad se osjecam ko budala jer nisam napravio ono sto je najjednostavnije. Bio sam jako skeptican prema tome: daj ispusi kontakte, ali evo pisem vam sa svog kompjutera. I da se pohvalim u svakom zlu neko dobro, starog sam nagovorio da mi kupi laptop jer se komp svaki cas moze strgat!
Hvala jos jednom!
rofl a mi smo svi isli komplicirati![]()
Bookmarks