zasto mislis da se nece moc uspostaviti poziv poslje tog datuma o cemu se radi....
U slučaju da korisnik ne može uspostaviti poziv nakon 01.06. potrebno je provjeriti sljedeće podatke:
Potrebno je provjeriti da li je napravljen restart mobilnog uređaja (ugasiti i upaliti mobitel). Ako nije,poptrebno je ugasiti pa ponovno upaliti mobitel.
Kad je mobilni uređaj restartan, provjeriti network postavke. One moraju biti konfigurirane na automatski search mreže.
Ponovo pokušati uspostaviti poziv.
Ukoliko je poziv neuspješan, nazovite POS podršku u Službi za korisnike
zasto mislis da se nece moc uspostaviti poziv poslje tog datuma o cemu se radi....
o prelasku na t-mobile infrastrukturu
za sada nema nekih poteškoća, ljudi koje znam sretni su jer će moći preko t-mobile signala slati mms sto prije dok su bili na tele2 hr vip nije išlo.
kažu da nece biti ni prekida poziva priliko prelaska na drugi signal, npr ko sto je veza pucala kad se sa tele2 prelazilo na vip....
Kap buši kamen, ne snagom, već čestim kapanjem.
To je tehnički rješeno još s prvim mobilnim mrežama. Prebacivanje s jednog na drugi odašiljač je oduvijek radilo unutar iste mreže, tako da prebacivanje iz jedne na drugu mrežu nije tehnički problem, već se radilo o tome da VIP pr*a Tele2 ili da Tele2 pokušava smanjiti troškove roaminga.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Da, i ja sam primjetio isto i dok je trajao roaming s vipom. U jednom kafiću na granici pokrivanja tele2 signala, tele2 signal skoro skroz nestane, ali mobitel se (ni meni ni curi) neće automatski prebaciti na vip (ili po novom t-mobil) koji tamo imaju jak signal, već smo nedostupni ako nas netko zove.
Danas mi se u pothodniku Zaprudje-Utrine, u kojem inace nema signala, mob zakacio na T-Mobile. Kad sam izasao van, vratio se na Tele2. Cini se da radi roaming i na nekim lokacijama u ZG iako ne znam kako su to izveli.
Baš sam probao nazvati na slabom tele2 signalu da vidim dal će se prebaciti na t-mobile bez da pukne razgovor. Naravno, nije uspjelo tak da ne znam kaj im znači ono da uživamo u razgovorima bez prekida... Isto se prebaci na roaming tek kad nestane tele2 signala ko i do sad.
hmm.. ja sam bio vipovac i uzeo prjenos broja, i danas nije mi bilo signala na tele 2,dok frendu je bacilo na t-mobile, šta je moguće da bivše vipovce neće bacat t-mobilu???
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
sve sam pokušava a on jednostavni ni želi,ali sada je nekako našlo mrežu i drži je
EDIT želi i t-com sve radi
Zadnji uredio cherwar : 04-06-2008 u 19:01
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
meni se prijatelju nikako ne može prijavit na T-mobile... probao je sve, isključio/uključio, postavio preferirane mreže na T-mobile (1.), Tele2 (2. mjesto).
Zapravo on klikne na T-mobile i spaja se, ali na ekranu uredno pise samo Tele2... tako mu je bilo i s Vip-om, rijetko kada da se uopće mogao prijaviti na Vip.
Zna li tko u čemu je caka?
Bookmarks