Milsim (nisam siguran) da će roaming sporazum biti samo tamo gdje telac nema signala. Znači u svom gradovima di je pokriveno neće biti roaminga. Pa je valjda zbog toga "lokalno blokiran"
Uskoro se bliži 1. lipnja kada službeno TELE2 prelazi u T-mobileov roaming. To znači i dodatne funkcije (GPRS, MMS, WAP, UMTS) koje nisu bile moguće kod VIPa.
Kod mene u ZD, kad ručno tražim mrežu T-Mobile je već slobodna za prijelaz, no kad ga izaberem piše: mreža lokalno blokirana(poput VIPova roaming u ZG). Da li to znači da je roaming već negdje omogućen??
Milsim (nisam siguran) da će roaming sporazum biti samo tamo gdje telac nema signala. Znači u svom gradovima di je pokriveno neće biti roaminga. Pa je valjda zbog toga "lokalno blokiran"
Tebi mobitel izlista sve mreže koje vidi. Isto tako će ti uz granicu prikazat i strane mreže. Ne postoji ugovor koji može tvoj mobitel spriječit da ne vidi mrežu, već samo da se ne može spojit na nju.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Meni je sad kad si izlistam mreže t-mobile slobodan, prije je bio prekrižen, ali se ne može spojiti na njega, ni u vž-u, a ni izvan vž-a, neće proradit prije 1.6.
Iz tvojih usta u Božje uši .... (loše za Zagreb, ali dobro za mene)
Došla mi je sms poruka od Tele2 da sutra isključim i uključim mobitel "zbog tehničkog poboljšanja mreže". I završava riječima "Uživajte u novom, punom Tele2 signalu i pozivima bez prekida".![]()
Sada sam zvao Tele2 SZK da točno pitam hoće li to biti podatkovni roaming (to je praktički sigurno, no eto...), i hoće li se moći koristiti T-Mobileov EDGE i 3G signal, i naravno, njihova djelatnica NEMA POJMA da do sada nije vrijedio podatkovni roaming s VIP-om, ali (nakon raspitivanja) kaže da će se roaming moći koristiti svugdje osim u ZG. Naravno da nije imala pojma o tome može li se koristiti i T-Mobileov EDGE i 3G signal...
Ahhhhhhhhhhh Tele2 SZK.
Roaming funkcijonira u Rijeci.Upravo isprobano.
Ja sam mala bebica namiguša!
Trenutno sam 40 km od Zagreba, T-Mobile roaming radi, ide i GPRS. Za EDGE ne znam jer mi mob ne podrzava, a na 3G od T-Mobilea se ne spaja.
Radi roaming i u vž-u, puno bolja kvaliteta zvuka nego do sad preko vipa, radi i gprs, mob ne podržava edge pa ne mogu to isprobati.
Da, i meni se zvuk cini jednak onom preko Tele2 odasiljaca sto s VIP-om nije bio slucaj, oni su im davali half rate.
Istina, ali i to je sigurno posljedica nekakvog kompromisa, a ne VIP-ove samovolje.
Ma ok, samo hoću reći da VIP nije napravio ništa što oni nisu znali ili predvidjeli. A budući da imaš K610i, ništa od 3G-a?
Meni na Krku odbija spojit T-mobile 3G mrežu.
Na ekranu se u trenutku prebacivanja pojavi "Samo hitni pozivi" a u gornjem ljevom kutu pored oznake za jačinu signala pojavi se prekrižena slušalica.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
Bookmarks