Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 43

Tema: Hd Dvb-t

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Bodovi: 30.046, Nivo: 42
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hd Dvb-t

Kupujem TV sa obicnim DVB-T tunerom, pa me zanima kako najbrze i najjeftinije dobiti HD i na kojim programima je to moguce?
    Cuo sam da ce europsko prvenstvo biti dostupno u HD-u, jel to tek onda ili ranije i dal se radi samo o tom programu ili i o drugima?

Realno, kako dobiti HD program a da nije preko MaxTV-a?
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a) televizorom sa dvb-t tunerom
    b) kupovinom dvb-t tunera i spajanjem na klasični telkač (o tom najmanje zam, al izleda da je spika slično kak spajaš VHS il DVD, il satelitski prijemnik ispred televizora)
    c) dvb-t karticom za komp - najjeftinija varijanta

paziti samo na dekodiranje HDTV signala, pogotovo kod TV kartica za komp. dosta o tome ima u ovomjesecnom bugu.... uglavnom, rijetko se nadju hardverski dekoderi, vecina je softverski bazirana - govorim primarno o TV karticama za komp. kod telkaca treba pazit jesu li pravi hdtv (1080p oznaka) ili tzv. 'hdtv ready' koji nesto interpoliraju da bi podrzali hdtv.

ja sam se odlucio za tv karticu, al nema hardversko dekodiranje hdtv signala i to je malo bed, da je bug mi dosao samo malo ranije u ruke . a sad kad se odlucis za a, b ili c varijantu, pitaj konkretnije pa cemo dalje.

Pravi forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class1000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.233, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Još uvijek (mislim) nisu definirali hoće li to emitiranje ići u MPEG4 ili MPEG2 formatu. MPEG4 receiveri su skupi koliko sam skužio, a televizori sa takvim tunerom još skuplji .

Trenutačno imaš samo jedan HD kanal (ako govorimo o DVB-T-u). Sa HRT doma ide HD Promo u MPEG2 formatu, propusnosti ~20Mbps. Uglavnom, reklama koja se non stop vrti. Croatel-u je zabranjeno emitiranje (jer nisu obnovili dozvolu), a on je imao HD Discovery kanal u MPEG4 formatu.

zappan je dobro rekao. Televizor sa DVB-T tunerom koji ima podršku za MPEG2/MPEG4 (ovaj potonji jer najčešće jako-jako skup), televizor i DVB-T receiver koji ima podršku za MPEG2/MPEG4. Takvi receiveri najčešće imaju HDMI kabel za spajanje sa telkom (najnoviji HDready/FullHD LCD/plazme imaju jedan-dva ili više HDMI konektora iza, uz klasične).

@ Zappan
    TV Tuneri za komp mogu najčešće hvatati i MPEG2 i MPEG4 HD kanale. Samo, tu imaš zafrkancije oko codeca, programa i neda se to svakome raditi. Svaka DVB-T kartica može prikazati i MPEG4 i MPEG2 sadržaj. Pitanje je koliko će kojoj dopustiti driveri da surađuju sa alternativnim programima (poput DVB Viewera) s kojima je najlakše manipulirati u podešavanju codeca za HD.
    Što se tiče hardverskog dekodiranja HD signala na TV karticama - to je rijetkost (pitanje jel ima takvih kod nas za kupiti; ja osobno još nisam čuo za takvu). Većinom danas to rade grafičke kartice sa PureVideo (nvidia) ili UVD (ATI) mogućnostima (čisto preko codeca koji to dopuštaju).

S obzirom da sam sa svojom TV karticom uspješno uhvatio sve moguće HD kanale koji su kod nas bili, stanje ti je ovakvo - HRT-ov HD Promo ide bez problema na mojem kompu (x2 na 2400Mhz, integrirana grafa bez HD akceleracije, znači sve radi proc), dok primjerice Croatelov HD Discovery je dosta naprezao procesor (obje jezgre na nekih 90%), ali se moglo gledati .

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Posto TV nema ugradeni HD DVB tuner vjerojatno cu kupiti vanjski tuner (vec imam DVB-T tuner za stariji TV), no dal da onda kupim MPEG2 ili MPEG4?

TV je 720p ako ima kakve veze.
    Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
    www.gadgethive.com

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vuco Pregledaj post
    Još uvijek (mislim) nisu definirali hoće li to emitiranje ići u MPEG4 ili MPEG2 formatu. MPEG4 receiveri su skupi koliko sam skužio, a televizori sa takvim tunerom još skuplji .
    mislim da će se odlučiti za MPEG4. obzirom na zakašnjeli početak u odnosu na neke druge dijelove svijeta, imaju tu opciju da mogu birati danas neopterećeni visokim ulaganjima u jednu od te dvije solucije, glavna ulaganja tek slijede. negdje sam naletio na netu na informaciju da je izglednije da će ići MPEG4

= Citat = Izvorno postao Vuco Pregledaj post
    @ Zappan
    TV Tuneri za komp mogu najčešće hvatati i MPEG2 i MPEG4 HD kanale. Samo, tu imaš zafrkancije oko codeca, programa i neda se to svakome raditi. Svaka DVB-T kartica može prikazati i MPEG4 i MPEG2 sadržaj.
    <cut>
    Što se tiče hardverskog dekodiranja HD signala na TV karticama - to je rijetkost (pitanje jel ima takvih kod nas za kupiti; ja osobno još nisam čuo za takvu).
    ima hardverskog dekodiranja koje se može kod nas kupiti, jest da ih se na prste jedne ruke može nabrojati. velim, u ovomjesečnom bugu su testirane dvb-t kartice i tamo je to navedeno. jedna se čak može nabaviti za oko 250 kuna u PCI izvedbi sa hardverskim dekodiranjem MPEG4 signala.

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao rospaya Pregledaj post
    Posto TV nema ugradeni HD DVB tuner vjerojatno cu kupiti vanjski tuner (vec imam DVB-T tuner za stariji TV), no dal da onda kupim MPEG2 ili MPEG4?

TV je 720p ako ima kakve veze.
    na prvo pitanje neka ti netko iskusniji odgovori (ili kupi za sad najjeftiniju varijantu u pefcu dok se ne poslozi hrvatska prica na koji cemo standard)

720p nije HDTV, znaci ako bi uhvatio HDTV signal (HTV promo u blizini zgrade HRT-a ili ugaseni discovery od croatela, odnosno trebala bi im se uskoro dati nova dozvola jer postoji ugovor da ce se EURO vrtiti na full HD preko croatela), telkac bi ti radio interpolaciju na 1080p (to je ono sto se naziva HTDV ready).

ako ti se ne zuri s kupovinom, pricekaj da vrate croatel i malo se jos informiraj okolo hoce li to ici MPEG2 ili MPEG4 ( www.croatel.hr ak kaj pise tam, ili vidi sto kazu odasiljaci i veze na www.oiv.hr ), ali vjerujem da je MPEG4 tuner unazad kompatibilan na MPEG2, ak je tak nemres fulat, jedino je pitanje cijene. pa mozda da malo pregledas okolo i bacis tu par cijena MPEG2 i MPEG4 tunera pa da mozemo razgovarati o isplativosti?

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovako, koliko sam čitao, MPEG4 receiver može bez problema vrtiti MPEG2 (unazad su kompatibilni). No obrnuto neće ići. Fora je u tome da MPEG4 treba puno manju propusnost naprema MPEG2 za istu kvalitetu slike (tipa 20Mbps naprema 10Mbps). U Americi je navodno svugdje MPEG2, u Europi ima MPEG2 i MPEG4 (mislim da su skandinavijske zemlje u MPEG4).

Što se tiče TV-a, postoje HD Ready (720p) i FullHD (1080p). HD-om se smatra i 720i/p i 1080i/p. Koliko čitam, razlike između HD Ready i FullHD televizoru su neprimjetne (za nekog prosječnog gledatelja) na nekom HD materijalu, pogotovo ako si na normalnoj udaljenosti od TV-a. A mislim da na HD ready televizoru možeš vrtiti video vertikalne rezolucije 720 i 1080. Isto vrijedi za FullHD TV.
    Samo eto, tko ima novaca i zagrižen je filmofil, platit će više. Mada osobno, moji će vjerojatno ići na HD Ready plazmu i to će im biti više nego odlično s obzirom da gledaju stalno analogni signal + tu i tamo video.

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzeo sam tzv. HD ready TV, odnosno 720p, jer niti imam nesto 1080i materijala niti cu primjetiti razliku...
    www.gadgethive.com

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako je Vuco rekao HDTV je 720p kao i punokrvna 1080p rezolucija.
    Uzimati ekran Full HD rezolucije sa dijagonalom 42" ili manjom nema smisla jer osjetne razlike nema u praksi.
    Valja imati na umu kako 42" plazma i lcd nisu ista stvar, jer gledati blu ray na njima je osjetno različita stvar no kada pričamo o lcd panelima sa full hd rezolucijama i onima sa hd ready oznakama, svaki do 42" možemo svrstati u isti koš. Ovo smatram krucijalnim u raspravama o ovoj temi jer najčešće je to razlog neslaganja raznih mišljenja.

@rospaya, čestitam na kupnji
    jer niti imam nesto 1080i materijala niti cu primjetiti razliku...
    vjerojatno si mislio na 1080p materijal jer 720p ekrani (neki ) imaju sposobnost prikazti 1080i
    angels might have been eaten.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Europsko nogometno prvenstvo će emitirati HTV na području Zagreba u HD rezoluciji sa h.264 (mpeg4) kodiranjem na posebnom kanalu. Dakle, svi "obični" DVB-T tuneri koji se mogu kupiti u svakom dućanu i koji su ugrađeni u plazme i lcd televizore su za mpeg2 (čini mi se i samo za Pal rezoluciju tj. kad bi i bilo emitiranje HD videa u mpeg2 formatu ne bi bilo koristi od njih jer mislim da preko scarta ne ide HD video - znači vjerojatno mogu downsizeati na Pal mpeg2 HD).

Receiveri koji podržavaju HD h.264 koštaju oko 2500kn i drže ih samo neki dućani. No oni podržavaju i mpeg2 i rade upscaling slike tako da je običan Pal program malo poboljšan i bolje izgleda na lcd-u i plazmi. Sad da li se to isplati samo zbog Eura ?

Mislim da je najjeftinija varijanta za ljude koji imaju HD ready ili fullHD plazme i lcd-e kupovina DVB-T tunera za PC ukoliko imaju dovoljno jak procesor ili neku grafičku karticu koja ima hardversku podršku za dekodiranje h.264 videa - npr. radeon 3850 - nije preskupa a ima integriran dekoder za taj video format.

Također ne podržavaju sve kartice - bilo PCI ili USB varijante h.264 HD - neke podržavaju samo mpeg2 HD - tako su barem naveli u BUG-u. Pretpostavljam da su mislili da ne podržava isporučen softver jer mam stariju verziju USB DVB-T tunera koji podržava HD video (mpeg2) ali mogu gledati i h.264 sa instaliranim odgovarajućim codecom. Finta je u tome da ne mogu podesit da koristi taj codec u original programu za gledanje HD tv programa nego moram koristiti neki nezavisni program - gledam s DVB Viewerom. Pretpostavljam da je tako sa svim (pa i no name tunerima koji se mogu kupit za 200kn) ali treba koristiti neki program u kojem se može odabrati codec koji se koristi za pojedini format videa. Najbolji je cyberlinkov koji dođe uz powerdvd 7 a još je dobar i core avc codec ali u najnovijoj verziji. Imam sliku eksperimantalnog HRT HD programa no komp mi je preslab pa mi slika trza (Athlon xp2400+ i 512 MB Ram-a), no novi Core duo procesori u kombinaciij sa jačom grafičkom vjerujem da nemaju problema odnosno i meni sa slabim procesorom bi radilo da stavim Radeon 3850.

Što se tiče maxtv-a objavili su da će emitirati HTV-ov prijenos u HD rezoluciji i još mislim 4 HD kanala. Kvaka je u tome da treba nazvati i reći da uključe te programe ali mora biti barem 12 Mb brzina dsl linije - vjerujem da jako mali postotak ljudi ima zadovoljen taj tehnički uvjet.

I za kraj još da spomenem moje "iskustvo" (ono što sam primijetio obilazeći nedavno dućane tehničkom robom i buljeći u lcd i plazma tv-e na kojima se vrte HD materijali sa snimkama nogometnih utakmica) sa nogometom na televizorima velike dijagonale: Svi lcd televizori u nekom normalnom cjenovnom razredu (do 10000kn) su koma za gledanje nogometa - slika se užasno muti i isprekidana je - nema šanse da bi na tome mogao gledati tekmu dulje od 5 minuta jer izaziva mučninu. Ako su 100hz skuplji modeli tada je drugačije. Na najjeftinijioj plazmi tih problema nema (niti su ih plazme ikada imale). I sa rukometom sam doživio kod frenda istu stvar ali u manjoj mjeri. Napominjem da je ovo isključivo moj osobni dojam te smatram da za ljude koji će i inače korstiti LCD TV od npr 42" za često gledanje nogometnih utakmica ne isplati im se davat puno više love za lcd a možda i za ostali tv program jer ionako je još uvijek kod nas digitalno emitiranje u Pal rezoluciji u ekperimentalnoj fazi i tko zna kad možemo očekivat HD program preko zemaljskih odašiljača. Još uvijek LCD koji može parirati plazmi košta puno više od plazme usporedive dijagonale.

Ispričavam se ako sam bio predugačak ali problematika se ne može objasnit u tri rečenice. Nadam se da sam naveo i pokoju korisnu informaciju.
    Zadnji uredio blueled : 23-05-2008 u 17:21

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Točno blueled, vjerojatno svaka DVB-T kartica za komp može prikazivati i MPEG4 i MPEG2. Samo je fora što svaka kartica neće raditi sa drugim softverom u kojem se može porihtavati codeci. DVB Viewer je svakako pri vrhu, ako ne i najbolji za to.
    Zato, prilikom kupnje DVB-T kartice, paziti da postoje BDA driveri. BDA znači da su driveri "univerzalni" i da će u svakom programu koji prepoznaje BDA drivere, ta kartica raditi. Terratec kojeg osobno imam ima BDA drivere i radi sa svima što sam imao vremena isprobati (DVB Viewer, DVB Dream, MediaPortal i ostali). Nedavno je Terratec izdao i CD, nazvavši ga HD Upgrade kit koji dođe 10€, a sadrži instalaciju codeca i porihtava HomeCinema (program za gledanje od Terrateca) da se može pratiti bilo kakav HD kanal. Znači, za 10€ si skratiš muku isprobavanja i gubljenja desetaka sati na prave codece.
    Blueled je naveo i graf. kartice koje podržavaju HD akceleraciju, no ima i jeftinijih od 3850, poput 3650, 8500/8600, 2600Pro/xt koje se polovne mogu naći i za 300-400kn.

Sada, zašto receiveri koji podržavaju MPEG4 koštaju gro love, a obična TV kartica po 200kn može vrtiti isto na televizoru - ne znam. Vjerojatno žele zaraditi.

Sodom je odlično primjetio, a ja sam na to potpuno zaboravio - dijagonala. I s pravom kaže da se samo filmofil primjetiti razliku između HD ready i Full HD telke. I to kad će stajati 1m od telke, a sumnjam da netko na toj udaljenosti gleda TV dijagonale 82/107+ cm.

Ja nisam niti zagriženi filmofil, već jednostavno osoba koja za svoje pare želi dobiti najviše. A to nisu veliki novci, vjerujte mi
    Gledao sam u nekom centru, LCD i Plasma, iste veličine, oba Full HD (cijenom plazma malo jeftinija, redom oko 15000kn). Na njima se puštao isti materijal sa BlueRay playera od Panasonica (nekih 5000kn ) i osobno - Plazma me ostavila bez riječi. Nije ona toliko bila bolja, koliko me LCD šokirao sa time da je slika izgledala pixelasto (baš su se vidjeli kvadratići). A plazma, ko normalni CRT - super slika. Prikazivao se neki video spot i snimka Toure de France-a.
    Ne znam zašto je LCD izgledao toliko loše, ali tad mi je definitivno plazma bila bolja.

Dok na drugim primjerima (dok su telkaći bili spojeni na splittere i puštao se običan analogni signal), sve je bilo tu i tamo - isto.

Malo sam se zapričao, ali tema mi je zanimljiva jer i sam gledam da starci kupe što bolji telkać. Izgleda da će biti Panasonicova plazma, onda 42PV80P (mislim da je to taj model) u Ve-milu po 6500kn. Samo ne znam kako izgleda analogni signal na tome

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koristio sam Panasonicovu plazmu nekih 8 mjeseci i mogu ti reci da analogni signal izgleda odlično, nebi se mogao sjetiti konkurenta u slici sa analognim tunerom. Opće je znana stvar kako su plazme bolje kod sd formata slike tako da tu niti jedan lcd nebude konkurirao.

Upravo je zato zanimljivo kako ti je plazma u dučanu djelovala bolje jer lcd je ipak jači po pitanju hd slike nego plazma no opet to je dučan, neobjektivni uvjeti i upitni izvori i postavke.

Preporučio bi ti da pogledaš novu seriju Panasonicovih plazmi sa generacijom 11 panela, 42PV80P je još starije generacije kao što je moja bila no nemoj me krivo shvatiti bila je bolja od mnogih lcda koje sam isprobao po pitanju slike, zasičenosti boja i jasno kontrasta.

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Upravo je zato zanimljivo kako ti je plazma u dučanu djelovala bolje jer lcd je ipak jači po pitanju hd slike nego plazma no opet to je dučan, neobjektivni uvjeti i upitni izvori i postavke.
    Iskreno, ne bi bilo čudno da su oni bili jednaki ili da je jedan bio malo bolji (oko boja, kontrasta i sličnog), nego je LCD bio užasno zrnate slike (kao da gledaš loš Divx reze 320x240 na 22" monitoru na full screen ). A isti signal sa BlueRay playera (pitao momka tamo koji radi i pokazao mi kablovinje) u kojem je taj BR disc sa promo materijalom (znači - HD). Nešta je moralo biti krivo narihtano na tom LCD-u, slika je trebala biti jako slična plazmi.

P.S. Hvala za info o novim plazmama

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da se odmah ispravim, 42PV80P je 11. generacija Panasonicovih panela...dobro da sam išao provjerit jer ju u prvi tren po cijenovnom rangu nisam mogao svrstati u tu skupinu.

Ovo što govoriš za zrnastu sliku kod LCD-a očito ima neki razlog koji diskusijom nebudemo dokučili no fizički je nemoguće ako je izvor BD a ekran ima preko dva milijuna piksela i dijagonalu 42".

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2500 kn za tuner? Vise mi se isplati uzeti jos jedan MaxTV i na njega HD, no nemam dovoljan bandwidth i dati 1800 kn za jos jedan MaxTV je bezobrazno.

Ionako ne gledam TV dovoljno da bi dao toliko love za to, spojio sam Xbox na PC i preko njega mogu streamati HD filmove pa mi je to dovoljno za sada.
    www.gadgethive.com

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2500 kn za tuner? Vise mi se isplati uzeti jos jedan MaxTV i na njega HD, no nemam dovoljan bandwidth i dati 1800 kn za jos jedan MaxTV je bezobrazno.

Ionako ne gledam TV dovoljno da bi dao toliko love za to, spojio sam Xbox na PC i preko njega mogu streamati HD filmove pa mi je to dovoljno za sada.
    Da se ispravim - receiver koji toliko košta je combo - dvb-t i dvb-s ali opet paprena cijena. I nemoj me držat za riječ da li je koju kuni više ili manje. Možda se nađe na nešto jeftinije no trenutno gotovo i nema takvih receivera na našem tržištu. Svojedobno je bio neki humax (mislim da je bio samo dvb-t HD po okvirno toj cijeni). Našao sam dva modela trenutno u ponudi ali bez navedene cijene:
    http://www.antene.com/joomla/index.p...emart&Itemid=1
    http://www.antene.com/joomla/index.p...emart&Itemid=1

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Najniže što sam ja vidio za mpeg4 komponentni tuner je 2200kn u Komtehu.

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vrlo dobro ste obradili temu, svaka čast

1. Najjeftinija varijanta je pc.Ništ aposebno nije potrebno osim grafičke s podrškom za hardwersko dekodiranje i codeca koji to podržava i dvbviewera koji ako ne ide rugačije kupite za 15 eura. To je jedini software u životu koji sam platio i nikada nisam požalio tim prije što s njime s jednim tunerom snimate 4 programa odjednom, s drugim softom za to trebate 4 tunera. Vrijedi svake lipe.U mom slučaju to je ati2600xt proc je amd 64 3,2 opterećenje procesora 7-10 posto jasno vam je dakle da vam ne treba dve jezgre i da će i slabiji procesor vrtiti stvar bez problema. Naravno oni vas uvjeravaju da vam maltene treba najskuplje računalo na tržištu da bi to hodalo.Budite bedasti pa povjerujte bugu.

Bug vidi i pc chip ne trpim jer lažu dosta često, daju pogrešne podatke i često nemaju pojma o onom o čemu pišu s druge strane tu i tamo se nađe nešto korisno. Uglavnom rade u suradnji s trgovcima pa ako neko smeće zapne na policama obavezno pobijedi na testovima u sva 3 časopisa. To naravno ne znate dok na netu ne dobijete prave informacije pa ćete vidjeti da je najgori proizvod jedne tvrtke ikada kod nas dobio sve pohvale.Zajebali su me par puta ali više neće nikad nijedne lipe im više nisam dao.Više ćete uvijek saznati ovdje na forumu.
    Isto tako s pc-jem ste uvijek spremni za brzu i jeftinu izmjenu standarda, kod mene je sve spojeno preko pc.a koji je u wc-u i preko njega ide tv, snimanje i filmovi glazba itd. Plazma + pc+ univerzalni daljinac+5.1 reciver ili 5.1 Logitechoi pc zvučnici na njih bodeš pc i plazmu i sve pet grme=najjeftinije najsvestranije.

2.Plazma je definitivno bolja od lcd-a, imam na poslu panasonicovu i par sonyevih lcd-a, plazma je zakon.
    Pogotovo ako je ulazni signal slabije kvalitete, lcd ima dobru sliku samo kad je izvor visoke rezolucije, budući tog anema , aneće biti još neko vrijeme izbor je jasan.Možete mi vjerovati na riječ jer sam uvijek preferirao lcd radi veće rezolucije, tehnološkog napretka i td. bla, bla ali sad sam vidio u akciji uporedo lcd, plazmu i projektor, i imao sam vreman čačkati po tome i to u našim uvjetima. Plazma definitivni pobjednik.
    Zadnji uredio fukmondo : 25-05-2008 u 00:48

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni stadardni DVB-T radi na Athlonu 2500+, giga rama (od toga 512 koristim za timeshift, da ne habam disk, a i brže je). Zauzeće procesora je jako malo, čak i kod snimanja ili gledanja sva četiri programa.
    Program je DVB dream, koji je besplatan, ali sam imao malih problema. Jedna verzija ima malih bugova, a novija mi nije prepoznavala karticu. Prebacivanje jednog file-a iz stare u novu verziju je rješilo stvar.
    Kodeci:
    Video: nVidia PureVideo
    Audio: nVidia PureVideo
    Video Renderer: VMR (Ni slučajno VMR 9 - ima bolju interploaciju, ali kod lošeg signala blokira komp, bez obzira na procesor)
    H.264 Codec: CoreAVC

@fukmondo:
    U WC-u? Samo se nadam da se ne radi o kupaoni. Nije baš da elektronika voli vodenu paru!
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao MrBlc Pregledaj post

@fukmondo:
    U WC-u? Samo se nadam da se ne radi o kupaoni. Nije baš da elektronika voli vodenu paru!

ne nije kupaona nisam toliko lud , samo wc, i mene je malo brinulo ali nema kondenzata evo već četvrta ili peta godina ne sjećam se, uštedio sam i na hlađenju jer tu se ventovi mogu okretat na maksimumu buka nije problem, ukupni trošak manji nego za hlađenje i kučište za dnevnu sobu, nešto kabela i kanalice sve skupa oko 70 kn, dalje me brinuo skučeni prostor ali je zbog ventilacije u zidu ispalo još da je to najhladnija prostorija u stanu čak i po ljeti.
    Oični dvb-t sa snimanjem i svim djidjama radi meni u viksi na pentiumu II 333 mhz. Jedini problem je kad snimam više od jednog programa ima oko sekundu mraka kada se uključi snimanje, ako snimak nije za čuvanje nije problem, ako jest ostaje snimti samo jedan program odjednom. Obavezna je ati kartica cyberlink codec i uključena hardwerska akceleracija.
    Marketing nas uvijek truje kako trebamo stalno nove i nove makine, a nije tako media centar pc (bez hdtv-a), koji radi sve što i daleko skuplji stroj imate od stare kante na 333 mhz.

Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Nokia E71
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    36
    Bodovi
    30.046
    Nivo
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koju kombinaciju tunera i procesora bi preporucili za DVB-T HD HTPC (previse kratica )? Racunajte da nisam spreman uloziti hrpu novaca, no nesmetano koristenje je jako bitno.
    www.gadgethive.com

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prvo i osnovno je da uzmeš grafičku koja će na sebe preuzeti najveći teret dakle ati 2400, neznam dali koja jeftinija hardwerski podržava dekodiranje (avivo), ja imam 2600xt, procesor ti je dosta jedna jezgra, a ja imam athlona3,2 ghz, mislim da slabijeg sada više i nećeš naći znači i najjeftiniji ti je dobar,

Tuner ako imaš dobar signal svejedno je koji jer onda ti osjetljivost tunera nije bitna, dobar je twinhan smo kod nas ih je teže naći, terratec je najbolji pogotovo zbog daljinskog i softwarea koji ga prati malo je skuplji ali si riješio i daljinski i softwersku podršku znači terratec pci ht, radi s media center 2005, s powercinema 5 i s dvb-viewer (najbitnije). Ima bda driver ima ulaze pa možeš priključiti još što god hoćeš na njega satelitski reciver npr. kao ja, imaš i analogni tuner ako zatreba za kabelsku na primjer. Cijena 400 kn. Imaš naravno i jeftinijih tunera već od 200 kn ali nisu tako zgodni s daljinskim jer ovaj daljinac možeš naučiti da radi s bilo kojim softwareom stvarno bez muke, a iz kutije radi već s dosta toga.Uglavnom s terratecom je najlakše, traži najmanje vremena za složiti htpc. Kod mene kao što rekoh ta kombinacija radi s 7-10 % opterećenja procesora na htv hdtv promo, dakle više je nego dovoljna.

Datum registracije
    Sep 2007
    Mobitel
    LG GT540 Optimus
    Operater
    Tele2
    Godina
    39
    Bodovi
    4.233
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ fukmondo
    Koliko vremenski imaš support (tipa, da možeš nove verzije koristiti) kada kupiš DVB Viewer ?

Slažem se za Terrateca. Gigabyte ima na svojim tunerima iste chipove, ali ekipa ima dosta problema s njima i hvatanjem HD-a (vjerojatno im se neda sve to isprobavati). Što se graf. kartice tiče, negdje sam čitao da x2400 ima problem sa akceleracijom HD-a, tako da se pripazi na to (informira se) kod kupovine.

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dvb viewer faktički jednom kad kupiš sve si riješio skidaš sve nove updateove dakle doživotno, bar je dosada tako bilo. Kad bi drugi stavili takve cijene bilo bi puno više legalnog softa.

Gigabaytovu karticu imam i uredno odskenira frekvenciju, no na toj mašini mi je preslab procesor pa nisam probao hdtv, H. blabla uredno je išao s croatela i hdtv ali negledljivo, 1,200 mhz i 9200se to nemogu potjerati, da imam vremena spičio bi gore 2600 xt i siguran sam da bi šljakalo ako na 3,2 radi na 10 postotnom opterećenju radila bi i tu pa bar na 90 što je opet ok, (vrtim mpeg 2 na pentiumu II 333 mhz na 95 posto bez ikakvog problema). Inače kartice su im super, mana je jedino taj jeftilen daljinac mada se i on da solidno iskoristiti jer simulira tipke na tipkovnici pa hoda dobro i s ostalim softom, no zato su jeftinije.

Što se tiče akceleracije neznam zašto bi 2400 imala problema radi se samo o okljaštrenoj 3d komponenti istoga čipa kao i na 2600xt , koja meni radi bez ikakavog problema pa ne vidim zašto nebi i 2400.Naravno sve je moguće.Vrlo je bitna prava verzija codeca.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran3 months registered10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    xperia Neo "Slow boy"
    Operater
    bonbon
    Bodovi
    11.227
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Bodovi: 11.227, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kako dobra tema!
    respect.

slazem se s ovim da na 42inca i manje se razlika HD ne-HD prakticki ne vidi
    a ostale neznam iz prve ruke pa necu.

mislim samo da su jako zakomplicirali sa tim HD signalom.

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove