weeee, eto ja sluzbeno polozio 6. semestar. Josh sad kad bih samo mogao i 5.-ti bilo bi to super.
Na Jubito! Na Jubitooo!
Idemo na Bačvice...Bačvice...
Evo predao oglase i čekam pozivea sada idem gledat tekmu...
![]()
![]()
weeee, eto ja sluzbeno polozio 6. semestar. Josh sad kad bih samo mogao i 5.-ti bilo bi to super.
Na Jubito! Na Jubitooo!
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
cestitam maco
ja jedem kokice
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Bravo Maco
I moj četvrti je pri kraju.. manje-više![]()
Україна
Ispiti, pih, tko to još polaže![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
biatch
kad sam ti vec Kurve slala, mozes bar IM upalit dok ih skidas...
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
Cestitke maco (kak ovo glupo zvuci)
Moj 1. jos traje..i traje i trajat ce.![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Nemam u planu bit tu do ponoć, svaki bit je važani btw šta ti pričaš, kakav IM, ja to ne koristim..
edit: i fala za kurve, prva liga su![]()
E Vert, neznam jesi li upoznat s tim, ali sutra ti je udarni dan kod nas. Četvrtak je studentski dan, od finih dama do pijanih gotičarki - sve izlazi na ulice, zato nemoj reći da ti nisam prijatelj nego odi i iskoristi toSlijedi me, tebi nikad nisam htio zlo
btw, nemam pojma za tu birtiju.
bokšić![]()
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
ima ko da mi pomogne nabrzinu analizirat 2 petrarkina soneta?
nista posebno?
inace evo tu je jedan kratki
"Ljubavniku nije pribavila veću radost Dijana kada bljesnu gold usred mrzlih voda - na njegovu sreću -
negoli meni pastirica hola, dok je u vodi namakal veo, što plavu kosu vjetru mrsit ne da,
pa sam ja zbog tog - dan sijaše vreo- drhtio sav od ljubavnog leda"
Jedna od smjernica je Usporedba Laure i Dijane, druga je prokomentiraj kontrast u zavrsnoj strofi.
(kakvi idioti ti pisci ajme..)
Zahvaljujem na svakoj pomoci, (ako se netko kuzi u ovo neka se javi jer moram jos jednu)
hvala ^^
Zadnji uredio WANKoner1 : 14-05-2008 u 22:02
gotcarke ^^
Kak neznas di ti je koji birc u gradu!? Shame on ju
@ico - pa kotacneg kaj?
A da, ima plasticnu tendu, ono, ekskjuz mi![]()
1) osnovna slicnost dijane s laurom je motiv palve kose.
zatim i to koliko on velica njenu ljepotu
2)ovaj kontrast ti je valjda jasan, iako je dan bio vruc za popizdit, on se jadan sledio od njene ljepote..
drugim rijecima, oni su zivjelu u vremenu kad je reci "dig'o mi se na nju" bio smrtni grijeh, pa su napaljeni pisci morali smisljat ovakve stvari da docaraju kako se.. ovaj, osjecaju...
za ovo prvo daj mi jos malo to objasni...
ovo drugo sam skuzio sam, a dobra si e, tak moj stari objasnjava isto
vidim da ti ide pa evo ti jos dvije a ti izaberi jednu..i ovo plavo podcrtano (sori ak davim ali blok sat sutra tak da ce sigurno davit i ispitivat...)
http://i26.tinypic.com/hvqjr6.jpg
i da, vjerojatno svi znate, šta je sinusoida?? (znam ja kaj je al treba definiciju a nema je nigdje Oo)
Zadnji uredio WANKoner1 : 14-05-2008 u 22:17
a gle, on je živio u dvorovima pod pokroviteljstvom mecena, nije ništa radio i pisao o prolaznosti života..
prvo moraš naučit općenito o njemu i o tom razdoblju, naravno.. inaće nećeš znat analizirat ništa
mogu voljeti samo onoga koji je po svojim osobinama dovoljno sličan meni da u njemu mogu voljeti sebe
hm
a jel ti opce znas tko je laura?
provlaci se kroz onaj kompletni petrarkin kanconjer
idealna zena, plava kosa, biserni zubi, ogromne sise (ne, ovo nije sala, fakat se spominju i grudi! cvrste i oble), ugl fatalna zena, koja je piscu sve, centar svijeta..
i onda su nakon petrarke drugi pisci preuzeli taj motiv te laure, idealne zene, jel
plava kosa
biserni zubi
velike tople oci
cicke
opcinjenost istom..
ti imas gore plavu kosu i opcinjenost. to su ti motivi. poklapaju se s petrarkinim motivima laure
fora je kaj smo mi procitali njegov zivot u 3 recenice, dali na 4 soneta i jeb*te se...
e da i petrarca pise pomocu motiva iz prirode, to cu isto napisat...al treba joooš
a ja idem dovrsit zadacu iz osnova el. da nebi opet zlobnici rekli da nista ne radim, samo se igram i trazim ljude da mi pisu zadacu
da, laura je neka koka koju je on upoznao i zaljubio se ali to je bila neuzvracena ljubav...
sto se tice ovog prvog soneta, znaci petrarka je vidio tu trebu dijanu golu, ali nije mu bilo bolje kada je vidio lauru dok je namakala veo i nije dala da joj se mrsi kosa
ili sam krivo skuzio?
ako sam u pravu, znaci laura je njemu sve i nijedna druga zena joj nije ravna po njemu?
a gle, nauči opće karakteristike razdoblja, u svemu ti je isto. u grčkim tragedijama tragična smrt, tragični junaci itd, realizam odnos selo-grad, propadanje intelektualaca u malograđanskoj sredini.. (romani, novele, soneti bilo šta).
petrarca je dosta govorio o ljubavi, često možeš nać i boga Amora
prvi pogled, slatka patnja preobrazba zemaljske u nebesku ljubav
opisuje konkretnu ženu koja ga svojom ljepotom i fizički privlači
ma tu možeš pisat i srat kolko te volja
Bookmarks