Da leća nije prljava?
Isključi stabilizator slike, i stavi aparat na stol, stavi okidač na deset sekundi zadrške i okini sliku.
Nisam koristio aparat jedno 6 mjeseci i treba mi sutra ujutro za slikanje djeteta u crkvi. I sada imam veliki problem što mi slike su zamučene ( posebno pokretne). Napunio sam bateriju, resetirao fotić na početne postavke , ali ništa. Niti na automatskom modu nema jasne slike. Nadam se da netko zna o čemu se radi. I stabilizator slike je uključen.
Da leća nije prljava?
Isključi stabilizator slike, i stavi aparat na stol, stavi okidač na deset sekundi zadrške i okini sliku.
Camera Obscura - the best camera ever :)
Pojava kada se "ulijeni" mehanika. Treba joj neko vrijeme (par desetaka fotki) da se vrati u "formu". Ukoliko se ne vrati, potrebno je servisno mijenjanje maziva.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Hvala na odgovorima, nekako sam uspio uslikati uz razne modove. Film snima u redu, ali slike su dosta zrnate. Nije mi jasno kako je recimo objekt u prvom kadru ponekad zamučen, a oko njega ne. Nekako sam mišljenja da mi sa postavkama nije nešto u redu.
Da ti nije makro uključen??
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
Ja sam totalni amater i prije sam imao malog canona. Jednostavno nisam imao vremena se posvetiti više Panasonicu, a i prije mi je dobro radio na automatici. Kao što sam napisao nisam ga koristio duže vrijeme i onda kad treba problemi.@zbozic bio si u pravu bio mi je uključen AF makro, a možda je bio i problem što mi je shutter prority AE bio 1/30, a sada sam ga stavio na 6. Sutra popodne isprobaću pa javim.
Bookmarks