ispricavam se, nisam primjetio da vise nema web-a
design sitea je ok ali treba jos doraditi po mom ukusu jer je sve nekako pre obicno
-------
to je moje misljenje
Tocno godinu dana nakon podizanja domene Gadgethive 2.0 konacno je online u novom ruhu (super dizajn by iac.hr) i sa novom koncepcijom.
- vijesti ce se dodavati cesce i sa vise informacija
- omoguceno je komentiranje vijesti
- uploadati ce se vise recenzija novih uredaja
- pod sekcijom projekti osvanuti ce vise zanimljivih projekta, jedinstvenih za hrvatski web prostor, ukljucujuci video sekciju
- uvesti ce se neke web 2.0 funkcije za laksu navigaciju i koristenje
www.gadgethive.com
Onda? Sto kazete? Neke kritike ili pohvale, sto treba promijeniti?
Zadnji uredio rospaya : 12-05-2008 u 19:43
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
ispricavam se, nisam primjetio da vise nema web-a
design sitea je ok ali treba jos doraditi po mom ukusu jer je sve nekako pre obicno
-------
to je moje misljenje
Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway.
Bolje običan, provjeren, dizajn nego da previše iskače. Jednoličnost i ovako razbija 'header' jer nije strogo pravilan (Novosti prelaze preko njega). A i kako se site bavi gadgetima, nema potrebe za nekim specijalnim dizajnerskim rješenjima. (imo)
Ugodan za oko, mjesto nalazi odmah uz T-Macin blog u toolbar folderu
![]()
Zadnji uredio xlr : 10-01-2007 u 17:47
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Dizajn je ovdje (makar je meni preodlican) manje bitan, vise ciljam na sadrzaj i to da techfreakovi poput mene svaki dan skicnu dal ima cega novoga na toliko uskom trzistu.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
ja to vidim na drugačiji način,
vjesti i bilokakve informacije če se tražit na sajtovima koji ih nude prvi i koji su u tome najbolji ,prepisivanje istih pomeni nema smisla ako nije "portal" poput bugovog pa si oni to mogu dozvolit s obzirom na to što jesu
ono što je vrijedno su recenzije,pa preporučam da se time više pozabaviš,nije bitno ako je nešto starijeg datuma,uvjek če bit ljudi kojima je potreba neka informacija glede nečeg a kad se napravi takva arhiva onda mislim da to ima značaj...također dok ih čitam volim da su popračene obiljem slika koje prate tekst....ispod svake omoguči da čitatelj može ostavit svoj komentar bilo o uređaju o kojem pišeš bilo o samoj recenziji...takav tip sadržaja mislim da bi ti podigo kvalitetu
Slažem se sa sodomom.
Inače,
- dizajn je odličan.
- Premalo vijesti po stranici.
- Prerijetki update-i. (od Božića svega 5 novosti... dobro, možda stvarno nije bilo ničeg novog u tom razdoblju, no ipak, ovako to nije stranica koju bi savki dan posjećivao)...
- slike uređaja bi se trebale moći uvećati klikom na njih. Svaka vijest bi se morala moći otvoriti u novom prozoru, sa dodatnim slikama uređaja u tom prozoru, te većim fontom.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Hvala obojici na kritikama,
Komentari su dozvoljeni, samo sto sam imao neke tehnicke probleme pa su privremeno out. Sto se prepisivanja tice, u principu se slazem, no ovako se vijesti koje su kap u moru nekog veceg sitea pretvaraju u kratke i probavljive novosti. Nisam zamislio site tako da budem prvi sa novostima nego ih prevedem i izdvojim one zanimljive iz velike mase. Vijesti sa trzista koje "pokrivam" ne mozete naci nigdje na nasem web prostoru, tako da je ovo, koliko god malo, svejedno poboljsanje.
U zadnjih 7 mjeseci rada poslano je 235 vijesti, dok sam u zadnje vrijeme malo usporio, no namjeravam to promijeniti.
Srecom imam pristup svakakvim gadgetima i probati cu raditi recenzije kakve i sam volim citati (korisnicke slike i razmisljanja). Slike uz novosti su tek ilustrativne i sluze samo da se vidi opcenito izgled uredaja ili o cemu se vec radi u tekstu, a po novome su slike gotovo duplo vece. Prije su bile oko 58 piksela, a sada stavljam koliko god je moguce. U novim recenzijama sam stavio mogucnost uvecavanja slika a tu praksu namjeravam i nastaviti.
Uglavnom, svasta bi htio raditi, imam volje no ne i vremena/tehnickog znanja.
Btw, povecao sam na 12 vijesti po stranici
www.gadgethive.com
Posto ulazim u trecu godinu rada, uvode se neke promjene, a najbitnija je dodavanje velikog broja recenzija u slijedeca dva tjedna. Znaci preko 30 originalnih recenzija mobitela, PDA i smartphonea na hrvatskom, sa slikama i svime... Dosta rijetka stvar na HR webu, pa se nadam da ce ljudima pomoci
Usput radim na dodavanju komentara i video recenzija, zajedno sa jos nekim zgodnim stvarcicama![]()
www.gadgethive.com
E da, s vremena na vrijeme bacim oko na tvoj site i još davno mi je nešto upalo u oko.. Zašto su ti ove vijesti na početnoj stranici tako nekako kratke. Zar stvarno nema više informacija pa da se na početnu stranicu stavi početak članka + link za "više detalja" ili slike? Ovo nemoj nazvati nekom kritikom niti je tako shvaćati, samo me zanima jer recimo bar se za neki model može staviti link za veću sliku i sl. Ali sve u svemu jako dobar site![]()
Prednja strana sa vijestima je ovdje tek usput, sa brzim opisom neke bitnije novosti... No vjerojatno cu stavljati link na originalnu novost ili bar veci clanak.
hvala na kritici![]()
www.gadgethive.com
Nazalost imam premalo vremena da napravim promjene na stranici koje bi htio, no dodao sam neke recenzije i namjeravam dodati jos 15+ recenzija u slijedecih mjesec dana.
Vijesti su ovdje tek usput, stavljam veliki fokus na recenzije jer srecom imam pristup atraktivnim sitnicama
HP iPAQ 514 recenzija
Nokia E90 recenzija
Nokia 6120 Classic
HTC TyTn 2
Nokia 6500 Classic i Slide recenzija
Zadnji uredio rospaya : 30-03-2008 u 23:41
www.gadgethive.com
Huh, zaintrigirao me review 6120ice i rekoh da ga pročitam.. Moram priznati da je teško zbog nešto sitnijeg fonta (a i nešto je uži). Čisto da dobiješ predodžbu usporedio sam ga s cafeovim fontom (neznam koji je točno, u Firefoxu mi se spominje dosta fontova u postavkama i ne kužim se baš u to):
Probao sam usporediti sa par sajtova koje redovito pratim i sve ih uredno mogu čitati (ako je bitno: 20" mon. 1680x1050px rez.)
kak ovaj lik voli svoj monitor
Ugl, site je dobar, nudi ono kaj mora nuditi. Jedino se google baš ne uklapa u dizajn. (i ovaj plavi komadić desno od novosti je par pixela previsoko od sivog prijelaza![]()
)
![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Cafe:
Gadgethive:font: 10pt verdana, geneva, lucida, 'lucida grande', arial, helvetica, sans-serif;
margin: 5px 10px 10px 10px;
Hm, ako ti je toliki problem preporucam ti da zoomiras, do sada mi se nitko nije pozalio... Ako jos nekome smeta mogu promijeniti.font-family: Tahoma, Verdana, Arial;
font-size: 11px;
www.gadgethive.com
@rospaya - digni ga za 1-2px ako ciljaš da ti site čitaju samo korisnici računala, danas su visoke rezolucije zavladale i većina sajtova postaje sitna za čitanje. ja na lapu s 15,4" i 1680x1050 za veliku većinu stranica moram dizat veličinu slova, dok na poslu na 20" kako za koju (tvoju vjerojatno bih, čisto radi komocije čitanja), između ostalih i za muzika.hr koju smo slagali 2003 kad je ona veličina bila prikladna, danas više nije i plače za promjenama.
ako ti je cilj da te čitaju i s dlanovnika i gadgeta, možda je vrijeme i za minimalno javascript detekciju s čime su ti korisnici došli, pa ako nanjušiš full-size računalo (odnosno rezoluciju monitora veću od 1024x768) da javascriptom digneš font, a inače ostaviš tako. naprednija varijanta je m.gadghethive.com , ali ne znam na kojim ti je osnovama projekt i jel ti se to čini isplativim što se tiče vremena koje moraš uložiti u to.
Postoji JS kod koji bi redirectao korisnike ovisno o rezoluciji, no svaki "normalan" mobilni browser se lako nosi sa standardnim stranicama bez prilagodbama za male ekrane i uredaje tako da sam ga maknuo jos odavno. Gadgethive je citljiv na Nokiji 3100 na 128 x 128 ekranu, sto je ono sto zelim. Za ostale tu je mobile.gadgethive.com koji je cisti minimalizam i donosi samo nekoliko zadnjih osnovnih novosti za uredaje koji nemaju memorije za ista vise.
Sto se muzika.hr tice, meni izgleda odlicno na 1440x900 i nemam problema sa citanjem... mozda se radi o mom subjektivnom dojmu tako da cu jos razmisliti o dizanju fonta na gadgethiveu.
Vec sam napisao da nemam dovoljno vremena da se posvetim stranici koliko bi htio tako da struktura i nacin rada trenutno ostaju kako jesu. Imam neke stvari u planu, no to ce cekati bolja vremena. Hvala na primjedbi!
www.gadgethive.com
znam da je ovo zastarjela tema ali stranica je stvarno super,rucno radjenja,dizajn je uredu.nemam primjedbi
Nokia 6060 -> Nokia 6030 -> Samsung e700 -> Samsung -> e800 -> Sony Ericsson k510i -> Sony Ericsson k700i -> Samsung e250 -> Samsung j700 -> Samsung e250(again) -> Samsung S5230 - tocco lite
:)
Nije mi jasno zašto je ova promocija stranice u stickyu?
Zar je ona za članove foruma od osobitog značaja, "osobitijeg" nego druge promocije
Dajte brišite taj sticky...
Stranica mi se inače sviđa i njen zanimljiv sadržaj
da si pročitao pravila, znao bi...
www.gadgethive.com
Bookmarks