LG bolji od SE!? WTF?
Nokia: 39%
Samsung: 16%
Motorola: 9%
LG: 8%
Sony Ericsson: 7,5%
Više:
http://www.isuppli.com/news/default.asp?id=8937
LG bolji od SE!? WTF?
Izvor http://www.mobil.hr/ 7.5.2008 u 10:25.
Kome vjerovati.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
SE je krajem godine bio ispred LG-a sa 9%.ovakav pad je neocekivan.
Samsung je takodjer prilicno narastao sa proslogodisnjih 12% na 16%.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Nisam procitao anketu osim ovo u postu, ali primjetan je pad SE-ovog udjela zadnjih 10 godina. Sa nekad (ne)sigurne 2. pozicije, na danasnje udjele od 10 ili manje posto.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
SE ama bas nikad nije bio na drugoj poziciji, cak mislim ni bolji od 4. pozicije.. Koliko ja znam nikad nije imao ni vise od 10% trzista! Jos jedna cinjenica, nema primjetnog pada SE-a u zadnjih 10 godina (SE postoji od 2002., znaci 6 godina)
vec rasta, samo sto ste vi malo u zabludi da je SE bio prije ''ekstrajak''...
cvita
Evo i rezultata za Q2 (drugo tromjesečje) 2008. godine, i to po Gartneru:
Nokia: 39.5%
Samsung: 15.2%
Motorola: 10%
LG: 8.8%
Sony Ericsson: 7.5%
Ostali: oko 20-tak%
Ukupna prodaja u ta tri mjeseca bila je 305 milijuna mobitela (globalno).
Više: http://www.telecompaper.com/news/art...spx?cid=633362
Jel istinita tvrdnja jednog gasterbajtera iz LA-a da je motorola vodeći proizvođač i prodavač u USA?![]()
pa zašto?
meni je nekako cudno da je SE toliko slab... nije zato sto ga ja koristim vec jednostavno mi nekako cudno... da jedan LG ili Siemens moze biti ispred!!!
###1410989180026
zbog ovako lose prodaje ne bi se cudio da se razvrgne i partnerstvo Sonya i Ericssona.
Je, istina. Kad sam prošlo ljeto boravio u USA Motorola je tamo bilo kao i kod nas SE i Nokia.
A sad da se nadovežem na SE i LG, također je i LG jako, jako popilaran u USA, moram priznati da je kod njih LG i Motorola prisutna kao kod nas Nokia i SE te da ta dva brenda (Nokia i SE) u USA nisu nešto popularna, odnosno nisu prisutna na tržištu kao kod nas. Stima de je u USA još i BlackBerry jak brend. Od tuda vjerojatno da je LG ispred SE.
Ovo sam iznio moja zapažanja prilikom boravka u USA.
HC4L
Naravno da Ameri forsiraju svoj brand, a ne uvoz.
A u SE kad skuže da su pali ispod 5% možda i razvrgnu joint-venture, a bilo bi im najbolje da se Ericsson vrati svom poslu a Sony svom i da se ostave mobitela
Kako su pametno učinili Siemens, Panasonic i Philips.
Kad se već vrtimo oko SE, pisalo se nešto o mogućem prekidu suradnje Sony-a i Ericsson-a ali sve kao ? Lagana kriza.
Iskreno nebih volio da dođe do raspadanje SE jer ih smatram dobrim brendom, izbacuju dobre uređaje, a mislim da i nije to samo moje mišljenje. Furaju UIQ platformu koja nije loša.
HC4L
Dakle, SE se i prvenstveno dogodio da se poveća udjel Ericssonovih i Sonyjevih mobitela na tržištu, jer je Ericssonu unatoč odličnim mobitelima prodaja išla slabo (nisu imali dobar marketinški odjel) i tu je uskočio Sony. Jedno vrijeme je SE bio četvrti (iza Nokije, Motorole i Samsunga), ali je ubrzo pao iza... Drugi znam da nikad nije bio.
Djelomičan razlog zašto je SE izgubio popularnost je i fijasko sa prvim verzijama UIQ3 sučelja i nikad dočekanom P990i. Tu je SE izgubio popularnost među mnogim korisnicima, na tržištu u kojem je normalno mogao konkurirati Nokiji.
Za Samsung mi nije ništa čudno, ekipa je pogodila trend finih tankih, lijepih i jednostavnih (čitaj: nefunkcionalnih) mobitela i zato se prodaju kao ludi, dok se glavna lova još uvijek vrti u profesionalnom i korporativnom sektoru, gdje je Nokia lider i tu Samsung nema što tražiti. Otud i tolika razlika između prvog i drugog.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Sjecam se jedne izjave nekog glavonje iz Samsunga otprije par godina, rekao je nesto kao "Samsung ce biti medu top 3 proizvodaca mobitela u roku 5 godina"... karikiram, no onda sam na glas rekao kako se to moze dogoditi tek u njegovim snovima
No danas je stanje kakvo je, Motorola i SE su u velikoj krizi, LG, HTC, BlackBerry i Kineski proizvodaci strelovito rastu.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
predsjednik Samsunga je prije nekih 3 godine izjavio da ce Samsung do 2010 prestici Nokiju po prodaji!
Nokia u mjesec dana proda vise mobitela nego je Apple do sada, ima stotine modela i osim americkog trzista nema nikakve ozbiljne konkurencije.
Samsung je preuzeo njihovu strategiju "product spama", no osim ako ce njihov R&D odjel napraviti neko cudo, Samsung moze biti samo drugi.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Mislim da brkate ljestvicu prodaje u RH i Europi. Kod nas je SE, mislim na 2. mjestu, iza Nokije.
A, ovo Nokijino skoro pa 40% je fakat previsoko. Ispada da svaki drugi stanovnik Kugle ima neki Nokia aparat. Prestrašno. Nikako da Nokia "plati" za svoje propuste i "duševne boli" koje je nanijela korisnicima.![]()
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Dakle, sve firme guze svoje kupce (da se slikovito izrazim riječnikom uvaženog Druga Mile), samo to neke rade manje od drugih. To što korisnici padaju na takvo što je samo daljnji pokazatelj koliko prodaja odnosno marketing može da manipulira nama. Nije to ništa novo![]()
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Bookmarks