Već se od prije zna da Tele2 kartice nisu baš najkompatibilnije sa mobitelima (pogotovo nekim 3G), tako da to pripisujem istoj toj nekompatibilnosti...
Nikakva opcija ne pomaže ovdje.
Stigla mi je danas Turbo SIM kartica i stavim ju u mob sa VIP ovom karticom
i radi normalno. N6120c je kodirana na T-mobile. No medjutim kada stavim
Tele2 karticu u mob onda mi ne radi. Prodje provjera pin-a i mogu uci u
meni, kao da je sve normalno, samo sto nema uopce signala. Sa VIP-ovom
karticom mi je pun signal i sve sljaka, ali sa Tele2 karticom nula bodova.
Zna li netko jel ima rjesenje za ovo? Mozda trebam neku postavku naredit ili
slicno?
Unaprijed hvala.
Već se od prije zna da Tele2 kartice nisu baš najkompatibilnije sa mobitelima (pogotovo nekim 3G), tako da to pripisujem istoj toj nekompatibilnosti...
Nikakva opcija ne pomaže ovdje.
Kolko staru Tele2 karticu imaš, kad si je kupio/dobio? I koliki ima onaj čip (sjećam se da su jedno vrijeme bili neki mali, manji od onih na Vip i TMobile karticama)?
Ne možeš mi to sad govoriti, samo što nisam kupio 6120 i turbosim u kombinaciji s teletomAjd molim te probaj s nekom drugom Tele2 karticom, bit ću ti zahvalan do groba.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Takvu s malim čipom sam dobio kad sam uzeo pretplatu na teletu sredinom 2006. Kasnije na početku 2007. sam se prebacio na prepaid i dobio novu karticu s većim čipom..
Stvar je u tome da pokušavam saznati imaš li staru ili novu sim karticu. Kod starih je bilo problema, ali kolko mi je poznato (a sve mi je to kroz maglu sada) tele je promjenio i mjesto prizvodnje svojih sim kartica (to piše na kutiji sim kartice). Nekad je bila čini mi se Španjolska (?), a među novijim paketima mi piše Danska.
Pogledaj svoju kutiju, tamo imaš god. proizvodnje i sve. I svakako nemoj zaboraviti probati neku drugu tele karticu..
Nazalost nemam nekih dobrih informacija...
Probao sam sa mojom karticom (zuto-bijelom) i sa jos 2 takve, jos sam uspio nabaviti jednu prastaru (crveno-zutu) sa velikim chipom i niti s njom ne radi.
Ima li tko kakve informacije koje se sada SIM kartice prodaju u Knock out paketima (velicina chipa, itd.)?
Čudno!
Danas mi je jedan čovjek (od kojeg sam upravo i naručio jednu turbosim karticu) isprobao staru (crvenu) i novu (žuto-bijelu, staru 1 mjesec) Tele2 karticu sa njegovom Turbosim karticom u istoj toj nokiji i stvar mu radi u oba slučaja. Poslao mi je i slike pa ću ih probati uploadati i dodati u post što bi moglo potrajati s obzirom na moju vezu.. Neznam, ja sam se opasno dvoumio oko ovoga kad sam vidio tvoj problem, ali reko kud puklo da puklo, vidjet ćemo.
edit:
![]()
Zadnji uredio xlr : 07-05-2008 u 18:07
Onda ce ti valjda raditi. BTW jel znas koju 'Turbo SIM' karticu ima taj tvoj poznanik(ima ih vise sa vise naziva, X-sim, NoKey, Alpha SIM, itd.)? Ja imam ovu koja je bas Turbo SIM (ako se ne varam)
![]()
Stvarno ti nebi znao reći, rekao je da ima 2 vrste tih kartica po 2 različite cijene čak. Vjerojatno su sve izvana iste.. Ako ti pomogne pogledaj slike na njegovom sajtu.
@DaFreeK
Javi jel ti proradilo nakon ubacivanja novog softvera.
Telit / Siemens M35 / Nokia 3510i / Sony Ericsson T630 / Siemens SX1 / Nokia N70 / Nokia N80 / Nokia N95 / Nokia 5610 XM / Nokia 6300 / Nokia 6301 / Nokia N97 mini / HTC Desire / iPhone 4 / HTC Sensation
Kao što sam rekao, da ti javim da stvar kod mene uredno radi.
(Turbosim kartica na kojoj piše Alpha X nešto + tele2 stara crvena kartica + 6120 v4.21)
Evo da javim da sa Tele2 karticom stvar radi na Nokii N73.
uff, evo dosta kasnim s odgovorom. uglavnom nikako ne mogu doci to tog njihovog 'posebnog' sim card reader/writer-a, tako da se mogu slikat
ali kartica mi uredno radi sa vip-om, tomatom, t-mobile-om. et, jedino ne radi sa teletom![]()
jel mozda problem u tome sto se na tele2 nemoze iskljuciti pin? a koja je funkcija te turbo sim kartice? pokusavam pronaci po forumu..
Neznam dal je problem u PIN-u pošto sve Tele2 kartice ne dozvoljavaju isključivanje PIN-a, a meni npr stvar radi. Prije da je problem u TurboSIM-u, načinu na koji je isprogramiran ili sl.
Jedna tema slična ovoj, možda pomogne:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=53683
Problem je sa tim Turbo SIM-om (ili Uvivesal SIM, X-SIM...).
Još jedno upozorenje za one koji koriste tu karticu za otključavanje mobitela:
na nekim mobitelima nakon nadogradnje firmware-a (npr. Symbian Nokie) kartica više ne funkcionira, tj. više ne otključava mobitel za rad na sve mreže. Ne preporučujem da radite nadogradnju ako koristite TurboSIM.
Dali netko zna gdje nabaviti Universal sim kartiu navidno stim se može otključati ipphone 3g
uspio sam naći ako nekom još treba evi link http://www.aukcije.hr/item.php?id=370380
http://www.njuskalo.hr/oglas174616 http://www.kupiprodaj.net/HR/oglas19...turbo-SIM.htm#
Zadnji uredio M.mire : 19-09-2008 u 01:21
Također još ovdje ima http://www.cesarica.net/index.php?topic=3060.0
Ja kupio i zadovoljan sam![]()
Imate i za 100kn
Zadnji uredio Ico : 19-01-2009 u 09:50 Razlog: maknut link, da nebi bilo reklamiranja
Zadnji uredio Ico : 19-01-2009 u 09:51 Razlog: maknut dio, da nebilo bilo reklamiranje
Bookmarks