tu imas potvrdu da tele2 radi s gubitkom, sto je i logicno..
business.hr
tesko da ces igdje naci podatke o tocnim iznosima, jer sluzbenom objavom takvih podataka, ona bi imala negativan predznak kod vecine ljudi, mada kao sto sam vec par puta napisao, tako nije jer ne moze ni raditi s pozitivom s obzirom na ogromna ulaganja u infrastrukturu. Za citav tele2 AB ces lako naci, jer oni objavljuju te podatke, naravno, jer se imaju s cime i pohvaliti!
cvita
Nisam ziher al GSM mreze su 3 do 7-mo godisnja investicija. Ne radi se o tipicnom biznismenu kojem je bitno da nakon 12 mj ostvaruje profit dovoljan za zivot, vec o kompanijama koje svjesno ulaze u posao koji ce u prvih godina ostvariti par milijardi gubitka, ali nako toga..![]()
It's better to regret a mistake made, than to regret never taking the opportunity...
It's better to regret a mistake made, than to regret never taking the opportunity...
Hvala na inputu, preko tvoj savjeta išao sam malo dalje, na korporativne stranice tele2 i stvarno sam se malo (neugodno) iznenadio.
Kada se čitaju njihovi izvještaji (baš kao što kažeš), dobije se skroz drukčiji feeling nego kada piše kod nas u novinama.
Evo, ovako ide otprilike:
- svaki kvartal gubitak od oko 10 milja eura - znači godišnje oko 300 mil. kn
- tržišni udio prihoda tek oko 5%
Naravno, ulaganja su velika, i to će ići godinama. Ono što mi je bio neugodnjak, je ovo:
Kvartal 4 2005 kaže:
"Zanimanje za ponudu Tele2 bilo je veliko, te je priljev korisnika bio IZNAD SVAKIH OČEKIVANJA..."
I tako piše optimistično do otprilike 2. kvartala 2006 kada već počinje govoriti o gubicima.
Da bi od kvartala 4 2006, pa do danas uglavnom govorili o tome da su rezultati ISPOD OČEKIVANJA, razlog tome navedena je nemogućnost izgradnje mreže, te preveliki troškovi roaminga.
Prihode Tele2 Hrvatska počeli su davati tek od 2. kvartala 2007, tako da postoje točni podaci za kvartal 2-4 2007, a može se zaključiti da je onda za cijelu 2007 bilo oko 400 milijuna kuna.
Za usporedbu, T-mobile je imao 4,3 milijarde kuna, a vip 3,8 milijardi kuna.
Sve ovo javno je dostupno na:
www.telekom.com (Deutsche telekom) - za T-mobile
www.telekomaustria.com - za vip
www.tele2.com - za tele2
Bookmarks