a gle, to su ti dva razlicita svijeta, ja bi uzeo E51 zbog symbiana i wlana.
pozdrav...
budući da je moj K700i otišao u vječna lovišta, kupujem novi mobitel te kako mi stari treba produžiti ugovor s t-comom, a on se na novom mobitelu ne bi snašao, budući da svoju nokiu 3310 ima već mnogo godina (pred 2 godine je samo bateriju novu kupio i mobitel radi kao da je pred 2 godine kupljen) ja cu iskoristit situaciju i kupit sebi mob...e sada, kada bi se ugovor produžio na 24 mjeseca, u tarifi flex 150 6500c bi došao 998 kn, a (pod istim "uvjetima") cijena E51 bila bi 898 kn... praktički, razlika u cijeni je "zanemariva"...
budući da iz osobnih iskustva preferiram nokiu, otvorio sam temu u nokia podforumu, kao sto vidite...![]()
kamera kod mobitela mi nije bitna, a 1 gb memorije mi je također dovoljno, clasic je "ljepša", e51 ima symbian te wlan, kod e51 morao bi izdovjiti jos nekih 200 kn za 1 gb karticu, 6500 ima veći zaslon itd... budući da se zbilja ne mogu odlučiti, odlučio sam pitati iskusnije od sebe... kod mobitela mi je bitno da kada pišem sms text ne "zaostaje", te da mobitel u cijelosti kod korištenja funkcija ("surfanje" podatcima mobitela, pisanje sms poruku, šetanje u meniu) nije trom... ovdje sam pročito da 6500c treba 1 sec da ude u inbox, a budući da sumnjam da cu koristit inbox, to mi nije vazno...
meni treba kvalitetan uređaj s dobrom podrškom za multimediju (slušanje mp3ca, gledanje videa), ali kamera mi nije bitna...
eto, iznesite svoja mišljenja... ja naginjem 6500c radi izgleda, ali e51 ima symbian...
ne znam sta da radim...![]()
hvala na pomoci...
a gle, to su ti dva razlicita svijeta, ja bi uzeo E51 zbog symbiana i wlana.
tema je prebačena u usporedbu modela... gdje joj je i mjesto...
Kartica od 1Gb se može kupiti već za 70-80kn (da zaokružimo na 100kn)... pa te onda cijena ta dva uređaja dođe na isto...
Displey kod oba uređaja je iste veličine i iste rezolucije...
Razlika je utoliko što kod 6500c kad staviš sliku za pozadinu, slika je preko cijelog displeya, a kod E51, slika je u jednom užem području (nije preko cijelog displeya).
kod pisanja poruku, brojač preostalih slova u poruci na E51 malkoc kasni... (pogotovo ako malo brže pišeš poruke)
Kod ulaska u izbornike, memo karticu, poruke...brzine uređaja su tu negdje... nema baš neke prevelike razlike...
6500c ima novu verziju S40 softa, i donosi malo bolji mp3/video player u odnosu na starije nokije (6233/6288).
filmiće možeš gledati preko cijelog ekrana bez da te ikakva slova ometaju, mp3 možeš slušati u pozadini...
Sve to isto vrijedi i za E51... samo pošto je symbian, možeš instalirati još i dodatne aplikacije za mp3/video/slike...
Zbog nikakve razlike u cijeni (kada se kupi 1GB kartica za E51) ja bi se odlučio za E51...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
E51 je u debeloj prednosti zbog mogucnosti instaliranja dodatnih programa,solidno je dizajnirana iako ne atraktivna kao 6500 i ima WLAN.
prvo se ispricavam sto sam u krivi podforum postao topic...
drugo... hmmm... budući da oba mobitela imaju relativno mali ekran, a e51 nemogu preko cijelog ekrana pregledavat videa/slike, tu plus dajem 6500c... dali se taj "problem" moze kako rijesiti kod e51 instaliravanjem nekog programa (buduci da je symbian, jelte)?
nisam znao da su microsd kartice toliko pojeftinile... znaci to nije problem...
sada sam jos malo vise nagnut prema 6500c, jerbo me odbija kada text kos pisanja smsa "kasni", iako nisam bas Bog zna kakav brz "pisac"...
dobro je FatalERROR rekao... ja sam se krivo izrazio...
filmiće možeš najnormalnije pregledavati preko cijelog displeya, slike također...
Na E51 možeš puno više i bolje zumirati u sliku nego na 6500c
A što se tiče memo kartica, microSD od 1Gb je 70-80Kn, a 2GB se može naći za 105kn...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
a koji od njih ima kvalitetniji ekran (ista velicina i reza), kojem je prikaz "cisci"?
i jos jedna stvar...
el istina da na e51 wlan "ode" za mjesec dana?
Zadnji uredio //Wild-Boy\\ : 14-04-2008 u 18:06
A stari moj ja bi se odlucio definitivno za E51 jer sam ljubitelj i dugi korisnik symbiana i zato mi se nije ni svidio 6500 classic, iskreno nakon 5 dana korištenja sam 6500c prodao. Po meni je taj mobitel precijenjen, živciralo me je dok je vani bilo hladnije pa su i tipke bile hladnije pa je bilo skroz neugodno pisati sms, dalje živciralo me je taj donji dio kucista tj ta plastika koja je kako je u nokiji nazivaju "visokoga sjaja" pa je uređaj uvijek bio zapackan što je iritantno, baterija mi nije bome nešto trajala što me isto tako smeta. Eto a isto tako sam se bio odlucio za njega zbog dizajna ali nakon pocetnog veselja doživio sam hladan tuš kak se kaže...ubiti nije mi ponudio ono što sam ocekivao za te novce tako da razmisli dva puta ipak ako ces ga duže vrijeme koristiti. Sto se tice dizajna daleko je 6500c izazovniji ali i E51 lijepo izgleda i ima dosta bolju bateriju a i drugih prednosti zbog symbiana. Wlan nije nešto iskoristiv na ekranu tih velicina za surfanje ali može poslužiti tu i tamo, ja osobno nisam imao volje surfati na takvom ekrancicu jer sam imao mobache sa vecim ekranima i full tipkovnicom, ali može i poslužiti za neke progice tako da definitivno mislim da E51 nudi više toga u ovoj usporedbi.
samo da kažem da u paketu E51 dobiš microSD od 2gige
i bolji je e51, više zabavniji, možeš stavljat programe, možeš imat GPS bla bla![]()
...manje je više...
http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-11-00.asp?sifra=NOE51
obrati paznju na onaj dio "sadrzaj prodajnog paketa"...za one koji su lijeni otvarat, u start paketu se dobio 1 gb microsd kartica...
btw hvala svima... vec sam se odlucio za e51...kroz par dana idem po mob pa javim dojmove... (kakve sam ja srece kada dodem tamo ne bu ga bilo, ko zadnji put kad sam po k700i iso... lik mi uzeo zadnji paket ispred nosa....
)
edit: ovo za wlan kao da ode... citao sam pod topicom ovdje za nokiu e51 da su ljudi imali problema s wlanom nakon mjesec dana... ili sam to ja nes pomjeso?![]()
Da se i ja uključim malo... Moj buraz je isto uzeo E51 u t-mobileu i isto je dobio 2Gb karticu i ja mu nisam vjerovao dok mi nije pokazao pošto im na stranici piše da se dobi od 1Gb. On se je isto dvoumio kao i ti između ta dva mobitela pa sam preporučio njemu kao i sada tebi E51 baš zbog symbiana...
Što se tiče problema s wlanom to si pročitao ovdje (21. post na dalje): http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=51979
2 gb? prekewl... thx svima... ovaj tjedan/pocetak sljedeceg idem po mob...
pa javim dojmove...![]()
ni sim ni tam jucer sam poslje skole iso sa starim po novi mob... ali ja ne bi bio ja da sve bude tako jednostavno... moba (e51) nije bilo i navodno dolazi danas ili sutra...
ffs... -.-"
Autor je postao sretni vlasnik E51 te je dojmove o njemu napisao OVDJE.
Stoga
Ukoliko netko bude imao potrebe ponovno razgovarati o ovome, tj. ako kupuje/zamjenjuje sličan mob, neka me obavjesti na PM - i temu ću ponovno otvoriti.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Bookmarks