probaj u safe modu. Nikad mi se nije dogodilo to sto se tebi, uvjek mi je formatirao bez problema
Naime pokušavam već pola sata napraviti format ali ne ide.
Stalno izbacuje poruku Zatvorite sve programe koji korista HDD (mislim tko je tu lud) i neće.
Nije valjda da ću morati deinstalirati program po program posebno?
Postoji li nekakva šifra za automatsko pokretanje formatiranja HDD-a?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
probaj u safe modu. Nikad mi se nije dogodilo to sto se tebi, uvjek mi je formatirao bez problema
Opiši mi postupak, možda ja griješim.
Idem u My computer, C-disc-format.
U Mobisu!
Pokusavas formatirati particiju ili hard disk? Ako je rijec o HD-u, moras jumper prebaciti da ti Comp. ocita kao sekundardni disk...
što mogu onda?
U Mobisu!
A sto zelis napraviti? Instalirati windowse ili sto? Budi malo jasniji...
ako želiš formatirat, to možeš samo HDD formatirat, particije se defragmentiraju, možeš formatirat samo HDD na kojem nije trenutno pokrenut OS
|\/|0T0r0La
Bemu. Želim prodati stari laptop za neku siću.
Sada, htio bih obrisati sve što se nalazi na HDD )a toga ima, vjerujte mi ihihi).
Što mi preporučate, što učiniti? Ručno brisati program po program...
Ili, pošto mi se stari laptop gotovo raspao (ne radi osvjetljenje ekrana što još više otežava stvar, ne radi CD/DVD, sustav se s vremena na vrijeme sruši i ne želi pokrenuti Windowse...)-pošto se gotovo raspao da ga prodam bez HDD? Jednostavno ga izvadim i ostavim za sebe. Ne znam.
U Mobisu!
Ili ako ti se ne da instaliravat winse,u pola setupa,nakon sto formatiras disk/particiju,samo restartaj komp i izvadi instalacijski CD. Winsi se onda iaravno nisu instalirali,a disk je formatiran...![]()
![]()
evo , vec vidim scenarij
a:dobar dan , vidio sam vas oglas da prodajete laptop.recite , koja je cijena=
b:cijena je do jcuer bila xxx kn , ali sad je xxx+100kn jer sam u meduvremenu instalirao windowse jer drugacije nisam znao formatirati disk.
a: zbunjeni pogled ispada mu slusalice iz ruke
mucajući
ok hhhhhvala dovidenja
đizzz ono . nemozes formatirati c particiju ako si u windowsima.buduci da je to stariji laptop , pretpostavivsi da imas XP gore , resetiraj komp , udj iu bios , reci mu da se komp boota sa cda , stavi xp boot cd u cdrom , resetiraj, pressaj any key dok ne prihvati , kreni kao instalirat windowse ali nemoj nego samo izaberi format.
druga opcja ako nemas XP nego nesto stairiej je napravit diskete one bootabilne , dos je gore mislim , pa resetirat laptop i u dosu formatirat.
nekak vise vjerujem ovoj prvoj opciji
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
Al ljudi, meni čitač CD/DVD ne radi, napisah to.
Niš, prodat ću sa svime što ima na laptopu, ionako je za mizernu cifru od 500 kuna. Ne vrijedi se natezati.
Ekran gubi osvjetljenje
CD/DVD ne radi
Sustav katkada ne podiže Windowse, javlja nekakvu grešku.
Mislite da vrijedi 500kn?
U Mobisu!
probaj si nabaviti enke usb windowse, pa bootati njih (ako imaš usb, jel...), i onda probaj formatirati particije
pa instaliraj nove winodwse, mozda ti se onda i poravi ova greska sta kazes da sustav katkada ne podiže Windowse, javlja nekakvu grešku
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
koji laptop? A pogledaj pod neke portable programe, valjda ima nesto za to i samo ucitas sa sticka
HP Compaq nx 6110.
U Mobisu!
U najgorem slučaju, imaš za 25 kn adapter za disk od laptopa spojit u komp, pa ga tamo formatiraš i vratiš u laptop. Druga opcija ti je kao što je neko već rekao bootabilni USB ili disketa. Možeš napraviti i low-level format ako želiš biti sigurniji da nitko neće vračati podatke (tipa slike s ljetovanja ili inkriminirajuče materijale :-) ili skiniti neki secure delete boot floppy.
P.S. Neki laptopi imaju i u BIOS-u opciju za low-level format.
P.S.S. Upitno je kako ćeš prodati laptop koji ima prazan disk, a ne radi mu CD-ROM jer kupac ne može provjeriti ispravnost.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Dao sam ga jednom frendu na servisiranje. Ugl. on me uvjerava da mogu dobiti dosta više od bijednih 500 kuna za taj laptop, ako prodam dio po dio, iako nije isključio mogućnost popravka osvjetljenja ekrana.
U međuvremenu je proradio CD/DVD. Izgleda da sam ja to malo sredio. Naime, kako me je nerviralo da prilikom svakoga paljenja laptopa CD odradi svoje, tj. da se bezveze vrti, ja sam ga nekih dva mjeseca držao otvorenoga i to "na škrip", pa se valjda tu laptop "zblesirao".
Mogu reći, uspoređujući s Fujitsu Siemensom da je HP jako dobar laptop. Ovoga imam već 7 dana, ali mi nije sjeo kako treba, baš naprotiv, počinje mi lagano živce čupati.
U Mobisu!
Bookmarks