6630 je brzi od n73, to ces odmah primjetiti, ponekad to zna isprovocirati ali mene osobno to ne smeta i na tvom jestu bih uzeo n73 bez razmisljanja
trenutno imam 6630 koji je star nekoliko godina i razmatram kupovinu novog telefona. N73 mi se svidja, ima sve sto mi treba, a i uklapa mi se u budzet. jedino sto me brine je to sto sam cuo od nekoliko ljudi da je telefon jako spor. da li je to istina, i da li je sporiji od 6630?
P.S. svi drugi savjeti su takodje dobrodosli
6630 je brzi od n73, to ces odmah primjetiti, ponekad to zna isprovocirati ali mene osobno to ne smeta i na tvom jestu bih uzeo n73 bez razmisljanja
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Ja ga imao mjesec dana i nisam mogao izdrzati s njim,morao sam ga se rijesiti,mobitel je stvarno prespor...posto mene to uzasno zivcira,da ja sad sto godina cekam da on otvori hebenu poruku ili ude u imenik...po specifikacijama je to ok mobitel,sam da ima wlan...ja ti ga osobno nebi preporucio,imas kakvu drugu opciju?
meni se svidio.jedino zna joystick zivcirati!e,da riknuo mi je i procesor![]()
ako ti se svidja kupuj, jer malo je sporiji samo kad je memorija natrpana.
pa koliko mu otprilike treba da otvori recimo poruku?
a sto se tice druge opcije, bas i nemam, jer ono sto ja trazim (dobar i velik ekran, kvalitetan zvuk, radio, symbian) u ovom cjenovnom rangu cini mi se ima jedino N73. doduse, preporucivali su mi i neke telefone iz E serije (najvise E51), ali me kod njega odbija to sto ima jako visok SAR nivo.
A cuj,ako mu je to prvi ulaz u poruku onda podosta...a gle,dobar je to mobitel i ima sve kaj trazis...sporiji je,ako te to ne smeta uzmi si ga,ako da definitivno gledaj dalje...
Meni je N73 sasvim OK. Inače to mi je prvi Symbian telefon tako što se tiče brzine s ostalim Symbian uređajima neznam, naspram dummy je nešto sporije, a u poruke mi ulazi solidno, navikneš se.
Vjerujem da je ti biti malo teže priječi s bržeg nasporijeg, ali mene brzina i ne smeta toliko na N73, ali moram priznati da ponekad da.
Imam mob i predobar je, prije njega imao sam 6120c i brzina mi opce ne smeta. Jos samo da ima Wlan i nebi ga nikad prodavao
da ima wlan ja ne bih ni raznisljao o nekom drugom telefonu
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Ja sam ga dugo imao i ni jednu zamjerku nemam osim sporosti na koju se čovjek ipak nakon nekog vremena navikne. Redovito sam nadograđivao softver i sve je bilo ok![]()
Meni je n73 isto prvi symb i stvarno je ok mob, ali također me njegova sporost zna izludjeti, pogotovo kad sam u poslu negdje na terenu i trebam trenutno nekog kontaktirati a njemu treba 5 ili više sec samo da bi otključao tipkovnicu ili ušao u imenik.
Inače brdo stvari tipa office i acrobat su mi vrlo korisne na njemu i radi odlične slike (zbog toga sam ga najviše i kupio). Najveći minus nedostatak wifi-a.
Solidna baterija, malo je škripavo kučište ali mene to ne smeta.
Evo ovako, nakon nekoga vremena više i ne istražujem nove aplikacije na
mobitelu i možemo reći da mogučnosti minimalno koristim (samo pozivi, sms, ponekad player)
tako da baterija mi izdrži tri dana i četvrti punim.
Sporost u mobitelu uzrokuje klanje ne kompaktibilnih programa koji se
stavljaju dopunski, tako kada stavite svaki put neki program i resetirate
mobitel možete očekivati sporost zbog učitavanja tih programa koji sigurno
opterečuju procesor.
Imam 2GB karticu koja je konstantno oko 1.5GB puna i primjetio sam da ne
opterečuje se količinom podataka nego količinom raznolikosti programa!
U krajnju ruku ako sekunda ili dvije puno utječe na nekoga onda je to
problem problem.
Preporučujem ga i zbog jako dobrih STEREO 3D zvučnika koji su fantastično
postavljeni, kvalitetni i gromoglasni!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
FENOMENALAN MOBITEL, kako je netko rekao da ima wlan i da ja nadodam gps bio bi savršen mobitel 8)
sporost? meni se jedino sporo pali,odnosno ono vrijeme odkad ga upalim do ukucavanja PINa a spor mi nije.Spor zna biti kada je pretrpana kartica od gige(moj slučaj) ili kad imaš neke đu bu teme! to me izluđuje pa koristim samo originalne teme od Nokie.Ali to ti valjda ne moram ni govorit nisi retardiran da ne možeš shvatit o čemu je riječ hehehe!
Dakle ako ti je spor,zajebi te kojekakve teme.
i nadograđuj soft. i sve će biti uredu! 8)
2. bar liči na mobitel i nije ogroman ko neki symbiani..
3.preživio mi je i zaljevanje kavom lol! a joystick je pod šećerom bokte radio hahah! odnio ga na čišćenje i dan danas radi za 5!
p.s. a koji symbian nije spor bokte?
mama ti sestra!
s ovim se slazem.svi su symbiani spori i N73 nije izuzetak, a sasvim pristojno radi dok nije natrpan glupostima i temama koje mogu sjebat telefon.
ima odlican fotoaparat i solidan video,vrhunski ekran, dobra baterija i ponekad problematican joystick.
moja preporuka jer sad je stvarno jeftin,a jos uvijek spada u visu klasu symbiana!
n73 je spora kao i svaki symbian s tim procesorom...bice jos sporiji jer ljudi vole stavit sto programa na njega samo da se kaze da ima...kad imas takav mob trebas i pazit sta ces stavljat...jer je isti sistem kao kod kompa...sto vise smeca imas to ce ti bit sporiji...
da ne otvaram novu temu, sad mi neki preporucuju 6120, koji je daleko brzi od N73 (ovo sto neko gore spomenu da po 5 sekundi treba da se otkljuca telefon, to mi zvuci bas presporo), ima losiju kameru, ali to mi stvarno nije problem.
jedino sto me brine kod tog telefona je velicina ekrana; moze li mi neko reci da li je taj ekran mnogo manji od onog na 6630 kojeg sad koristim?
Posto imam iskustva sa oba mobitela 6120 je stvarno svjetlosnu godinu brzi od N73 jer ima trenutno najbrzi proc koji se stavlja u Nokie ARM11 sa 369MHz,ima noviji symb,noviji format kartice (microSD),manji je,kompaktniji,ima bolje rijeseni D-pad,ima mini USB naspram pop-porta...prednosti N73 su bolja kamera i osjetno veci ekran...sad kaj ti vise treba...![]()
zaboravio si:
veće tipke, jači zvučnici (prvenstveno mislim na onaj vanjski), neke aplikacije rade na N73 a na 6120c (recimo da ti dioda svijetli kao lampa, rotiranje displeya), osjetno bolja baterija, kućište na kojem ne ostaju packe (za razliku od 6120c koja je osjetljiva)...
N73
BTW: tema postoji
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=47419
pa si ju pročitaj...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Pa numericki dio tipkovnice nije veci...kad sam imao N73 cesto lupim dvije tipke jer su one donje stvarno male,a zvucnik na 6120 je takoder dosta jak,nije ko N73,ali nije da ga neces cut kad ti zvoni u jakni ili đepu...
Uglavnom,dalo bi se o ovome raspravljati,N73 kad je izaso bio je flag Nokie,jedan od najboljih mobitela uopce,ali to je bilo prije vec podosta vremena,6120 je noviji model i to se vidi po njemu(format kartice,proc,miniUSB)
Ja bi zakljucio da ako ti treba mob za multimediju onda definitivno N73,a ako zelis stabilnost software i brzinu,opcenito mob vise za razgovarat,posao,poruke...onda radije 6120c...![]()
ja ga imam jedno 3 mjeseca, i isto sam imao razmisljanja dal da kupim il ne, na crno ili u ducanu???
kupio ga na kraju u ducanu za punu cijenu 3 soma, kuciste je ok, zna se malo vidjet da maska ne sjeda dobro, ali nije zabrinjavajuce, kamera je zakon i super fotke radi, velika reza i kvaliteta je super, cak i po noci radi dobre slike u sobi s blicom, moze se sve vidjeti.
baterija meni drzi tri dana , ali pisem poruke, slikam, muzika sve to umjereno i drzi 3 dana.tipkovnica je ok,malo je sitnija , ali se pise normalno.joystick je dobar , normalno se upravlja njime, nema toga da nemozes s njim gdje oces.jedino kaj zabrinjiava kaj se klima , ali klima se i dok je potpuno nov tak da to nema veze. i jos kaj se tice sporosti, meni je ok, nije opce spor kak svi govore, treba mu 2 sec da udje u poruke naprimjer,to ti sve ovisi o natrpanosti moba i njegve memorije i ponajvise kak stojis s praznim ram memorijom.
ja da sad kupujem novi mob, nema teorije da bih kupio n73, radije stedi malo i kupi nekaj malo bolje, npr. n82,95..... n73 mi se cini kao malo zastarjela, ali je dobar mob i nema primjedbi. pozz
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
poklopac kamere se rasklima - mene je to jako živciralo. Sporost - evo imam e65 i isti šmarn , brzina po meni dosta ovisi o temi koju odabereš i o popunjenosti memorije naravno. Trebat će ti malo vremena da se privikneš na noviji OS (potpisivanje aplikacija i to) ali sve u svemu vrlo povoljna kupnja (iako ti je u tom cjenovnom rangu i n80 koja ima wlan i macro mod pri slikanju što je dobro za fotografiranje teksta - meni je to vrlo bitno).
TORRENTE,EL BRAZO TONTO DE LA LEY
Ja telefon imam već godinu i po i ne mogu se požaliti. Jako je dobar, kamera jedna od boljih, a to da je spor ništa ne znači jer su sve N serije spore u tom cjenovnom rangu. Ako ipak imaš para, uzmi nešto skuplje, ali ako se ipak odlučiš za N73, nećeš zažaliti.
SKR. je SKR. za SKR.
Bookmarks