ja smatram da definitivno triba bit jos exspert user ja mislim da san ja power jer noob nisan al san daaaleko od exspert
Ja nisam nikada učio kod kuće sam što sam slušao na satovima (stvarno ne muljam) a prolazio sa trojkom, da se stvarno uči za pravo doma svi bi mogli prolaziti sa pet ALI veliki problem je lijenost (bar bila kod mene).
Ali nemojmo sada razvući temu u drugom pravcu nego dajte da razradimo mišljenja o ovoj tematici ili vaše stajalište u ovom pitanju!
Temu nisam bez razloga otvorio.
T-maca se jako lijepo izrazio![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
ja smatram da definitivno triba bit jos exspert user ja mislim da san ja power jer noob nisan al san daaaleko od exspert
ma ja sam @bld@ nepobijedivi haxor sa kosovo i jos pecem bureko na procesoro (sa mesekom i krompirom),ladim jaja na lađenju(zaalman) i da....![]()
JEBESH TECHNO KAD SU KROFNE 2 KN
Prema tome, ja sam napredni n00b, s nezainteresiranošću za programske jezike i dosadne stvari.![]()
ja rastavim,sastavim i pokvarim komp u 5min![]()
![]()
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Mislim da sam za nokiju strucnjak ali za ostale mobove nisam..zasto to mislim, zato sto oko nokije znam cackat po softvareu,popraviti mehanicki kvar jer me ona najvise interesira a za ostale npr. za motorolu neznam ni skin u nju ubacit...
znam da je ovo OT, ali ipak, to je chataonica.
jel mi možeš možda pojasniti kako se to radi? znam da nije preporucljivo to raditi i to sve, no, kako to praviti? i, jel dovoljno staviti cd os winsa, i onda napravti image pa uredjivati slike, ili?
i, ajde malo on topic, ja se smatram noobom, npr. na komp. ne instaliram skoro ništa (ma, nemam AV, a viruse ne želim, no, uskoro ću napraviti novog (limited) usera, tak da nemrem viruse pokupit, ili dual boot sa Linuxom, samo neznam jel može live cd ic.
isto tako, prvi put u životu (ajde, svako mora nekad) sa 12. g. promjenio pržu u kompu i ocistio... uuu koja nauka.
te, isto instalirao Win 98 (format C pa install) ali, neuspješno (razlog je taj što, kada sam bio na GO KART-u išao, auto mi je išao u susret, pa sam primio volan sa 2 ruke, jer malo vozim ko pijanac sa jednom rukomi eto ti CD-a na podu, zgrebao se i svi .dll file-ovi se nisu stavili, ona neka dijagnostika jel koji sistemski file fali je pronašla oko 2000 datoteka (ili 6000) i sistem32 je bio prazan, no novi reinstall sa novim CD-om (nije bio zgreban u ovom slucaju) je uspješan.
i, da, noob sam je imam symbian, a na njega nemam nikoje programe, imao sam (i imam ih) na K750i oko 15-ak. tak da... i još, na mobu nemam štopericu![]()
Kao što rekoh, biti noob odnosno power user ne ovisi o tome koliko znaš u nekom području nego koliko si voljan naučiti. Ako recimo puno znaš o nekom području sada, a sve si pokupio sa foruma i wikipedije i drugih online materijala, a nisi bio spreman učiti o tom području malo više, onda si i ti noob, jer za godinu-dvije dana kad se sve promjeni opet ćeš morati isponova učiti.
Uzmemo na primjer igrice - igraš neku igricu i totalno ju "razvališ" i ostvaruješ odlične rezultate u multi-playeru zato što si posvetio određeno vrijeme igrajući ju. Kad se pojavi druga igrica istog tipa, moraš ju opet ispočetka prelaziti zato što se nisi potrudio iz prethodne igrice naučiti kako se neke stvari rade.
Dakle, nije stvar u tome koliko toga znate, nego u temeljitosti - tj. kako to dobro poznajete.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
potpis, no ja mislim da je to ipak malo više od nooba, noob je za mene onaj tko ništa nezna, osim otvorit net, progooglat malo, pregledati t-com mail i odjavit se sa neta.
a kad ga pitaš sa cim se spaja na net (kojim browserom) odgovor je: pa idem na internet" opet, pa sa kojim programom odg. "Internetom" (lol) dobro, ali šta ti gore piše? (nesjecam se što je rekla, no npr. "Café Mobil") a iza toga? "Ništa" kako ništa, nešto mora pisati, iza one crtice, odg. je "Microsoft" ili "Internet" pitam jel Internet Explorer, odg. glasi da nije, a što onda je? "Internet" a što piše iza Café Mobil? Microsoft Internet Explorer.
primjer totalnog nooba.
Bookmarks