Ako ti treba a nemaš love za bolje onda će ti biti OK. Uvijek ima bolje (i skuplje). Ovdje ti vrijedi, koliko para toliko muzike.
Dakle, odlučio sam uzeti ovaj uređaj jer mi se čini kao dobar izbor pa me zanima što vi kao cjenjeni poznavatelji fotografije mislite. Također me zanima koji bi objektiv preporučili da uzmem pored standardnog EF-S 18-55 IS, samo ne Tamrona jer mi prijatelj ima 350D i kaže da mu Tamron nikako ne odgovara... ja sam razmišljao o EF 55-200mm f/4.5-5.6 II
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." - Albert Einstein
Ako ti treba a nemaš love za bolje onda će ti biti OK. Uvijek ima bolje (i skuplje). Ovdje ti vrijedi, koliko para toliko muzike.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
pa ono, nije baš da mi treba fotoaparat iz klase MarkIII...
u principu me zanima koje bi objektive bilo najbolje uzeti? za početak bih uzeo taj standardni EF 18-55 i još jedan zoom objektiv pa bih onda vidio kako i što dalje.
Što preporučate?
"Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -- and a lot of courage -- to move in the opposite direction." - Albert Einstein
Ovisi o financijama, Sigmi 70-300 f4-5,6 DG APO Makro ili Canon 55-250 f4-5.6is su oko 1500 za Sigmu i oko 2300 za Canon a ako imaš više novca na raspolaganju Sigma 50-150 f2.8 ili Canon 70-200 f4l.
Takodjer Canon 50mm f1.8 mkII je odlican objektiv za cijenu od sedamstotinjak kuna...
Ps. Eos450 bi se trebao prodavati u kitu s 18-55is i 55-250is objektivima koji bi trebao koštati manje nego da telezoom kupuješ odvojeno...
Zadnji uredio stas : 09-03-2008 u 23:13
Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...
znam da je jeftinije samo nisam još nigdje vidio da se prodaje u kitu sa 55-250 objektivom ali pogledat ću, hvala na informaciji.
ovaj 50mm f1.8 mkII mi se čini kao zanimljiv izbor i baš ću razmisliti da i njega uvrstim u prvu kupnju.
puno hvala na korisnim savjetima
Bookmarks