Lijepo zvuči, ali preskupo, pogotovo pozivi prema drugim mobilnim mrežama.
izvor: http://www.bug.hr/vijesti/index.asp?id=85683Vipnetova fiksna linija ostvarena kroz Homebox od ponedjeljka se može plaćati i prepaid bonovima, najavljeno je jučer na Vipnetovoj konferenciji za novinare. To je usluga bez potpisivanja ugovora, bez plaćanja priključka i bez mjesečne naknade, a korisnici mogu zadržati svoj postojeći broj.
Korisnici prepaid fiksne linije mogu izabrati između dva Vipme Homebox paketa. Vipme Homebox Call je paket za govorne pozive, a po cijeni od 391 kune uključuje Vipme Homebox Call uređaj, Vipme SIM karticu s početnih 20 kuna i Siemens Gigaset AS150 fiksni telefon. Ova je usluga dostupna od ponedjeljka.
Za korisnike kojima je uz razgovore potreban i pristup Internetu, Vipnet je kreirao Vipme Homebox paket koji uz Vipme Homebox uređaj uključuje i Vipme SIM karticu s početnih 20 kuna. Ta će se usluga nuditi od 15. ožujka.
Vipme Homebox i Vipme Homebox Call imaju jednaku tarifnu ponudu za pozive u Hrvatskoj. Razgovori prema fiksnim mrežama iznose 0,50 kuna po minuti, pozivi prema Vip mreži naplaćuju se 2 kune, dok prema svim ostalim mobilnim mrežama iznose 2,75 kune.
Korisnici mogu obnoviti račun Vipme fiksne linije svim postojećim Vipme bonovima (35 kuna, 50 kuna, 100 kuna, 200 kuna) unosom 14-znamenkastog koda besplatnim pozivom na "Vipme izbornik" (091 77 88).
Lijepo zvuči, ali preskupo, pogotovo pozivi prema drugim mobilnim mrežama.
Koji bilo!
pa ti onda nadji jeftiniju prepaid fiksnu
ovo je idealno za videndice. Koliko ljudi ima u vikendicama fiksnu liniju i placa mjesecnu pretplatu 50ak i vise kuna a godisnje naprave nekoliko poziva.
dobar grah daleko se čuje
Ovi šta imaju vikendice, njih nije ni briga za tih 50-ak kuna mjesečno!![]()
Koji bilo!
interesantno razmišljanje, no vikendica bi trebala služit za bijeg od svijeta i tehnologije
Sve u svemu, dobra stvar.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Upravo tako.
Trebalo bi to staviti. Da su bar prije par mjeseci to ponudili, a ne ovako smo morali T-comu platiti neznam ni sam koliko za priključak.
A poziva gotovo da i nemamo.
Ovo je dobro i za ljude koji iznajmljuju vikendice, dođu ti gosti, i poslije točno znaš koliko su potrošili, ili još bolje kažeš im da kupe bon u konzumu i gotovo.
ovo je preskupo. jer ovi koji imaju homebox na preplati
cijene poziva su daleko jeftinije.
Pa sta ce ti prepaid fiksna kad imas Tele2 prepaid Knock-out za 0,49kn prema svima a ne samo prema fiksnoj i sto je najbolje ne moras ostaviti samo u vikendici vec nosis gdje hoces. Jedino je homebox prepaid u prednosti kad te drugi zovu jer zovu kao da je prava fiksna linija (0,10-0,28 kn) i dobro nema uspostave poziva od 0,25kn :-)
pa o tome i pricam. jer vecina ljudi koji imaju telefon u vikendicama placaju pretplatu iz razloga da ih vecinom netko nazove. OK mozda ne vecina ali ja znam dosta ljudi koji upravo zato imaju telefon i u pravilu obave 20ak poziva godisnje. Isto tako i ja u zagorju. U prosjeku 2 poziva mjesecno. Zato uzimam ovo i prenosim broj.
Kakvi su uvjeti korištenja? Isti kao i za pretplatu (znači nema prenošenja i sve ostalo) ili je nešto drukčije?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
@Sljaka
Danas su objavljeni uvijeti na VIPovoj stranici. Koliko vidim samo treba kupiti komplet od 391kn (homebox+siemens DECT telefon)a na racunu dobijes 20kn. Mozes prenjeti broj i placas standardnim VIP bonovim i vrijeme od isteka bona do ponistenja broja je 450 dana :-) (90 dana nakon isteka bona jos mozes primati pozive).
Sve u svemu ako ti treba telefon za primati pozive idealno ali mislim da onda VIP bas i nece zaradjivati na tome :-)
Da li VIPNET sa ovom svojom FIKSNOM MREZOM spada pod opertere fiksne mreze ?
Kako su to regulirali zakonski ?
Ako su fiksni operateri onda ispada da moraju dozvoliti predodabir operatera.
Sta vi mislite o tome ?![]()
INTERNET ZA SVE
Taj homebox je bio i ostao nerazjasnjen, sjeti se one frke da je homebox nelegalan a onda odjednom je bio legalan.
Inace da budemo tocni to sto nudi VIP je FVNO (Fixed Virtual Network Operator) pa mozda zakon i to drugacije tretira.
Znaci su oni fiksno zracna konkurencija sa ogranicenom odgovornoscu![]()
INTERNET ZA SVE
I T-Com nudi FGSM (isto što i homebox) na lokacijama gdje im se ne isplati povlačiti kabele do korisnika (ruralna područja).
ali ne u prepaid varijanti.
ovo mi se cini idalno a ljude koji primaju pozive a nemaju previse odlaznih poziva... u principu meni ovo lici da se treba kupiti zbog drugih da te zovu.
Zadnji uredio frish : 05-03-2008 u 09:01
ljudi ne zaletavajte se...taj hombox im nista nevalja...uredjaji su tehnolosko smece i lose rade..tamo di bi ih vecina koristila,tamo im nece koristit a da ne pricam o internetu....osim toga je preskupo,inace su im razgovori na hb 10 lipa ali i to je previse kakva je kvaliteta razgovora..
eto ja ga nabavio i stvar radi.
pa nije stvar da li mozes ili ne nazvati na mobitel. Uzmi u obzir malo starije ljude koji nemaju bas naviku zvati na mob i s moba. Jednostavno zbog predrasuda da je to jako skupo. Druga je stvar sto recimo ja na vikendici imam jedan broj vec preko 10 godina i jedno 15ak ljudi me tamo zove na taj broj (susjedi i rodbina kada sam tamo). E sad ti njima objasni da me moraju zvati na mob. Tamo sam do sada placao pretplatu a moram priznat da sam rijetko koje godine imao vise od dva sata ukupnog telefoniranja prema van. Ovo mi je sad puno bolje. Kad sam tamo nadoplatim si racun (ako treba) i telefon mi radi. Ne moram placati nikakvu pretplatu ako me nema po 3-4 mjeseca tamo a ta mi je stavka bila po 200tinjak kuna za 3 mjeseca iako nisam digao slusalicu.
Sve je to okej, ali bi mi bila zajebancija kupovati taj uređaj i imati ga tamo gdje ću biti povremeno. Možda zato jer nemam više nikakve veze sa fiksnom telefonijom zadnjih godinu-dvije, već mi ista služi samo za internet.
Ja isto nisam nasao jos podatke za taj sa internetom, vjerovatno cekaju 15.3. kad bi sluzbeno trebao biti u prodaji pa ce onda objaviti cijene.
Ne vjerujem da ce biti jefitnije od 1Mb=2kn koliko je sada na VIPMe Broadbandu, mozda jedino sa nekim paketima tipa 100Mb=100kn sa vremenom upotrebe od 30 dana.
Bookmarks