najjednostavni je da izvadi disk i nekom ga da da napravi backup ili napravi clone diska s norton ghostom...
prijateljica mi je donijela laptop na kojem je imala instaliranu vistu. sad joj je isteklo vrijeme za aktivaciju. Bi li pomogao system restore par dana samo da sacuva neke stvari pa bi onda isao format i XP, ili moram radit dualboot, tj instalirat xp da dodjem do podataka?
cvita
najjednostavni je da izvadi disk i nekom ga da da napravi backup ili napravi clone diska s norton ghostom...
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Malo je skakljivo vadit disk iz laptopa i to pogotovo ako je nov i pod garancijom. Norton Ghost isto tako neces moc pokrenut jer ti treba upaljen komp za to a to,kako kazes ne ide zbog aktivacije OS-a. Nije da sirim bezobraznu i protuzakonitu atmosferu,al ako ti iz microsofta nece pomoc da to sredis jedan dan,onda dobavi kakav kljuc ili nest slicno za zaobilazenje njihove zastite,tek toliko da povadis podatke van... Ili eventualno instaliraj XP paralelno s Vistom i povadi podatke,a tek onda napravi format i novi XP...
Method 1
Type in “C:\Windows\explorer.exe” (without quotes) in Internet Explorer 7 Address Bar. The explorer.exe will reload. Explorer.exe is the Windows Program Manager or Windows Explorer or user shell which manages the Windows Graphical Shell including the Start menu, taskbar, desktop, and File Manager. Once it’s restart back, the desktop, start menu and icons will be restored. Click on Execute or Run when prompted with new window.
Method 2
Same as above, but slightly longer step, wrote here for reference purpose.
1. In the Internet Explorer, key in the following text in the Address Bar, and then press Enter or click on green Go button to start the Windows Explorer:C:\
or
file://c:
2. Click on “Allow” button when Internet Explorer prompts a dialog asking if you’d like to allow Windows Explorer to run.
3. Navigate or browse to C:\Windows\System32 folder.
4. Double click on Taskmgr.exe to launch Task Manager manually as the keyboard shortcuts don’t work.
5. In Task Manager, click on Processes tab.
6. Select and highlight explorer.exe process.
7. Restart explorer.exe process by clicking on “File” and then select “New Task (Run…)”.
8. Windows Explorer will start itself all over again, with the exception that this time it will load your desktop, Start Menu, taskbar and other functions except premium features.
Note: If your session closes, do not close the activation window.
Forumaš godine :)
rjeseno, hvala svima...instalirao sam xp najnormalnije i u njemu prebacio nda dvd i onda format i opet windowsi, hvala jos jednom svima!
moze![]()
cvita
evo da ne otvaram novu temu, jer je vezana uz ovaj problem, tj. uz ovaj laptop, ja sam joj sad instalirao formatirao disk i instalirao xp, ali za njega fujitsu-siemens nema drivere za xp, vec samo za vistu. ja sam joj instalirao neke drivere za vistu i sve radi, samo ne mogu instalirat one za zvucnu (maticnu)... sad me zanima zna li itko kako to rjesit, jer je ona prije imala xp i normalno je radio (prije viste), znaci da moze....![]()
cvita
Mora toga bit po netu! Koja je ploca,zvuk...?
to je model fujitsu-siemens AMILO Li 1705
cvita
Bookmarks