pozdrav prijatelji dali je neko ovo već pokušao da uradi i dali može.
Evo kako otključati Motorolu Z3 i K1 bez TP:![]()
Prvo je potrebno pogledati jel vaš mobitel uopće podržava Unlock preko ovog tutora!!
1. Pokrenite mstool, kliknite "Handset" i odaberite svoj model K1 ili Z3;
2. Spojite mob u boot modu * + # + power ;
3. Klikni na "Read Backup" i odaberite PDS;
4. Budite sigurni da je Backup napravljen uspješno.
Ako se pojavi išta kao "Critical error" tijekom Backup-a nemojte slijediti ovaj tutor!!!
Ako je backup napravljen bez ikakvih pogrešaka znači da se za vaš mobitel može koristiti ovaj tutorial zato štmo mstool može pročitati podatke iz RAMDLD i zapisati bootloader te pročitati PDS!
Sada samo nastavite ako je sve bez pogrešaka: napunite bateriju i izvadite iz mobitela Sim i memorijsku karticu.
Kako ju otključati:
1. Spojite mob u boot modu * + # + power ;
2. Pokrenite mstool i odaberite "Write Backup";
3. Odaberite file "K1__BOOTCORE_TP.bkp" za K1 ili "Z3__BOOTCORE_TP.bkp" za Z3;
4. OK. Nakon što se mob automatski ugasi, maknite bateriju te pričekajte par sedundi i vratite ju nazad. Kompjuter bi trebao prepoznati mobitel. Da se uvjerite da je sve u redu, pokrenite RSDLite i budite sigurni da je detektirao "S BLANK NEPTUNE LTE2"... Nema veze što je ekran crn! To je u redu.
5. Sada otvorite mstool i kliknite "unlock". Pričekajte dok se mobitel ne "otpoji" (trebate čuti onaj zvuk kao da ste odštekali mobitel) , maknite bateriju i pričekajte par sekundi te ju vratite nazad;
6. U mstool kliknite "Write Backup";
7. Odaberite bootloader 0A.B2 za k1 ili 0A.C0 for Z3;
8. Unlock gotov!![]()
Mob će se normalno upaliti. Ova metoda je testirana od strane orginalnog autora tutoriala za k1 i z3.
Više ljudima je ovaj tutorial otključao mobitele...
Potrebni programi: Ljink
Zadnji uredio Inovator : 26-01-2010 u 22:03
|\/|0T0r0La
pozdrav prijatelji dali je neko ovo već pokušao da uradi i dali može.
provjereno i kod mene za K1. upravo sam ga dekodirao i radi bez problema.
Poštovanje, GoGs!
Pozdrav ljudi dali netko moze da pomogne da mi otkljuca K1 motorolu, dali treba IMEi da posaljem ili sta, klinac me izludi vise, HVALA
Pozdrav, ja sam nov ovdje i imam veeeeliki problem sa otkljucavanjem K1.. napravio sam sve kako je navedeno po koracima ali na zadnjem koraku kada stisnem write backup i odaberem odgovarajuci bootloader (folder 0A.B2, file K1__BOOTCORE.bkp) desi se ovo:
Crta koja oznacava vrijeme koje treba za otkljucati mob se malo napuni i onda stane.. Zatim samo nestane i ostane pisati ovako kao ovo na slici.. Od toga se dalje ne mice, ekran na mobu ostaje crn, mob se ne pali ni nista
Molim vas pomozite mi! Hvala unaprijed!
Zadnji uredio Zhac : 27-05-2008 u 23:01
daj mi reci, jel ti je bio neki program za flashanje upaljen paralelno sa MST8?
recimo RSD ili F&B3?
Nije.. Niti nemam ostalih programa za flashirenje instaliranih ni nista.. Evo sad sam maloprije uspio natjerat mstool da dovrsi tu radnju i sad se mobitel upali, bude onaj welcome screen (HELLOMOTO) i samo se ugasi i nista dalje..
I u mstoolu vise nis nemogu.. Pise "not connected"..
Zadnji uredio Zhac : 27-05-2008 u 23:30
Crta se sad nece puniti ni na K1__BOOTCORE_TP.bkp kada bi to trebao napraviti.. Imas li mozda jos koju ideju molim te, stvarno cu izluditi..![]()
jel ti je do ovog djela prošao normalno? nije izbacio nikakvu grešku?Evo kako otključati Motorolu Z3 i K1 bez TP:![]()
Prvo je potrebno pogledati jel vaš mobitel uopće podržava Unlock preko ovog tutora!!
1. Pokrenite mstool, kliknite "Handset" i odaberite svoj model K1 ili Z3;
2. Spojite mob u boot modu * + # + power ;
3. Klikni na "Read Backup" i odaberite PDS;
4. Budite sigurni da je Backup napravljen uspješno.
Ako se pojavi išta kao "Critical error" tijekom Backup-a nemojte slijediti ovaj tutor!!!
Ako je backup napravljen bez ikakvih pogrešaka znači da se za vaš mobitel može koristiti ovaj tutorial zato štmo mstool može pročitati podatke iz RAMDLD i zapisati bootloader te pročitati PDS!
Sada samo nastavite ako je sve bez pogrešaka: napunite bateriju i izvadite iz mobitela Sim i memorijsku karticu.
reci mi, jel si siguran da ti je baterija potpuno puna?
svakako nakon svakog zapisivanja ili vađenja backupa, te unlocka ugasi i ponovno upali program MST8, jer i to zna praviti probleme.
Da je, sve je proslo ok.. Baterija je bila puna takodjer.. Sim nisam ni imao unutra dotle, a nakon cijelog 1. dijela izvadio sam 256 mb memory card u mobitelu.. Jedino nisam znao da trebam restartat mstool..
Evo pokusavam ali jednostavno nece napisati backup do kraja.. Napisao mi je oko 2 puta, ali nakon toga se upali welcome screen (HELLOMOTO) i mob se ugasi.. Probao sam umetnuti karticu i memory stick nazad, ali nista od toga.. Pojavi se welcome screen i mob se ugasi.. Zbilja neznam sto da napravim..
Usput mob je zakljucan na t-com ako to ista pomaze..
EDIT: Evo opet sam uspio dovrsiti "write backup" ali nakon toga opet se pali welcome screen, pa se mob ugasi.. I nakon toga vise nije spojen na komp, dakle hocu reci da je kablom spojen u usb, ali nije komp ga vise ne prepoznaje.. Sve dok ne odem u bootloader mode..![]()
Zadnji uredio Zhac : 28-05-2008 u 00:48
ajd probaj isto sve, samo restartaj MST. ako ni onda neće, moramo naći grešku gdje je praviš, jer očito negdje je.
usput, koji bootloader imaš predodređen na motoroli? tj, koji ti je bio original?
i usput, nije bitan lock. nema veze na kojoj je mreži kodiran. bitno je samo da je kodiran.
Nakon write (zapisa), jel izvadiš bateriju i vratiš nazad? i jel ti nakon toga u RSD-u pokazuje S Blank Neptune LTE2?
Evo sad ne zablokirava vise crta koja se puni, nakon sto nakon svake radnje restartam mstool..
Koji bootloader imam predodređen na motoroli? To stvarno nebih znao.. Kako to provjerim?
Da, bateriju vadim nakon zapisa, a sada i restartam mstool..
Pa nakon ovih koraka-
-sam provjerio u RSD Lite 2.7 dali je detektirao mob i je.. Detektirao ga je..
Ali sada kada je "otkljucan" (a nejde dalje od welcome screena) ne prepoznaje ga RSD Lite 2.7..
EDIT: Konacno cijeli postupak ide bez problema, no dalje od welcome screena jos uvijek nejde..
EDIT 2: Evo nasao sam ovo na netu
-http://www.motox.info/showthread.php?p=548428
Mislim da sam to i ja napravio sa mobom.. Nesto sam sigurno pogrijesio u procesu.. Dali netko zna nesto vise o ovome?
Zadnji uredio Zhac : 28-05-2008 u 01:39
da, negdje si pogriješio u postupku, i shebao PDS. pošto si gore napravio PDS backup (ja se nadam ispravno), bit će potrebno da vratiš PDS backup nazad u telefon.
Upali mobitel u bootloader modu i prvo mi pročitaj što sve piše na screenu. sve detalje. zatim nakon toga u MST8 selektiraj u Handsetu K1 model, stisni write backup, odaberi PDS i vrati PDS backup koji si napravio u telefon nazad. nakon toga, flashaj sa nekim Monsterom. po mogućnosti backupom svojeg ako si ga napravio preko F&B3. ako nisi, neki stock moto ubaci i mislim da bi ti trebao mob proraditi. nakon toga ponovi postupak ako želiš unlockati mob.
Napravio sam backup, ali sto je najgore mislim da sam ga presejvo kad sam pokusavo skuzit kaj se dogadja, nakon kaj sam zeznuo mob..
Pise ovako:
Boot Loader
0A.B2.
SW Version:
R452F_G_08.03.
08R
OK to program
Connect USB
Data Cable
Jel mi mozes molim te neki tutorial napisati kako da sredim ovo ako se da.. Ako ne jel mi se isplati nosit to nekome tko dekodira mobitele pa da rijesi taj problem?![]()
ma ne isplati se davati nekom mob jer ga možeš sam srediti. tutorial je gore napisan, nije potrebno raditi još jedan.
potrebno je samo oživiti mobitel. čini mi se da ti je PDS u redu kad ti ispravno pokazuje boot.
Samo ga flashaj nanovo sa drugim monsterpackom. ništa više.
EDIT: dobro je samo što ti ne pokazuje ovo:
PH SIG ERR:
39:02:
onda bi imao error u signature-u, tj loš zapis flasha / PDS-a / boot loadera / nešto deseto
no i taj error se da popraviti vraćanjem PDS-a, unlocka i zapisom novog flasha.
Poštovanje, GoGs
Hvala ti puno GoGs! Btw ja sam mislio na tutorial za ovo flashanje posto to nikad nisam radio..
ne hvali dok ne središ mob
uglavnom, skini monsterpack, skini RSD za flashanje, učitaj monsterpack, flashaj mob i to bi trebalo biti to. ako ne bude šljakalo, javi se opet.
evo ti monsterpack i link za RSD
MonsterPack DOWNLOAD
RSD 4.1 DOWNLOAD
evo, našao sam još noviju verziju RSD-a RSD 4.2 DOWNLOAD
Poštovanje, GoGs
Zadnji uredio GoGs : 28-05-2008 u 03:20 Razlog: dodavanje novijeg programa
Dakle usao sam u bootloader mode, iz moba su izvadjene i sim kartica i memory kartica.. Tokom flasha pojavio mi se critical error:
Mob i dalje ostaje na welcome screenu i nejde dalje..
Sto cu sad?
EDIT: Nasao sam ovo na netu, govori o mstool software-u..
How to repair a phone?
This software will not repair your phone if it’s physically damaged or has damaged components. Software will only repair phones with damaged software such as PDS or boot core.
If your phone’s software was damaged and does not power up after the repair and you have chosen the right phone model it means that you need to fully flash the phone with MSTOOL or PST, RSD or any other flasher.
1. Choose your phone model on the service page (if the phone model is supported by your version of the software) – Repair PDS button will become active. Read the “Which phones should be done with and without test points?” guide to find out if you should use test point or not. Connect the phone to the PC and make sure that it is in flash interface.
2. Click Repair PDS.
- If you are repairing LTE2 or POG platform phone repair is done in one step.
- If the phone is LTE platform the repair is done in two steps. Wait for the first step to finish, the software will tell you when it is ready for the second step. Follow the on screen tips to complete the second step.
Note: Current software does not repair physically damaged phones, it can only repair PDS and boot core. Repair does not fix flash, to fix flash you need to re-flash the phone with any available flasher.
Zadnji uredio Zhac : 28-05-2008 u 13:13
probaj flashati sa MST8.. i on ima opciju za flashanje. ako neće ni tako, onda flashaj sa Flash&Backup 3.
jel si napravio full backup cijelog softvera na K1?
Neznam, ja sam samo sljedio korake iz ovog posta za otkljucavanje sa mstoolom, a kad sam flashao napravio sam sto si napisao..
Sto da dalje napravim? Da opet probam flashati?
EDIT: Probao sam flashati sa mstoolom:
No mobitel opet nejde dalje od welcome screena..
Zadnji uredio Zhac : 28-05-2008 u 15:02
jel ti njega uspiješ dobiti u Blank mode u RSD Lite?
|\/|0T0r0La
Bookmarks