Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Angry Fuji S6500, S9600 ili nesto drugo?

Pozdrav,
    Evo namjeravam se počastiti sa novim aparatom ali ne znam koji da odaberem gledam malo po dučanima, forumima ...
    Naime treba mi aparat za kučnu upotrebu slikanje rođendana, po kuči na odmoru i slično znači ništa profesionalno.
    Imao sam prije Fuji Finepix i bio sam prezadovoljan ( to je razlog zašto bi opet Fuji ) a onda sam kupio Sony Cyber-shot 5,1 MP i jako se razočarao sa kvalitetom slike pogotovo u mračnijim prostorijama ( slika je jako zrnasta pogotovo crna boja ).
    Sada bi uzeo opet nešta od Fuji ali koji ?
    Važno mi je da su slike dobre pogotovo dok se slika u zatvorenom prostoru uz normalnu sobnu rasvjetu da nije zrnasto crno.
    U neki uži izbor sam uzeo:
    FinePix S6500fd ( malo me muči što ima "samo" 6.3 million effective pixels )
    FinePix S9600 ( model na zalasku )
    ili nešta treče na šta da obratim pažnju ?
    http://www.fujifilm.com/products/dig...s/s/index.html

A šta se love tiče spreman sam izdvojiti oko 3.500kn da kupim aparat koji če me godinama služiti

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Aug 2005
    Mobitel
    S10E, Find X3 Neo
    Operater
    HT,bonbon
    Bodovi
    143.430
    Nivo
    91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Bodovi: 143.430, Nivo: 91
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    planirao sam kupiti S9600. kolege forumasi su ga preporucili kao najboljeg u prosumer klasi.mislim da tu ne treba vise nista dodati.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako je kolega prethodnik i napomenuo, bez obzira sto se radi o modelu koji se prestao proizvoditi i koji je na zalasku, S9600 je definitivno najbolja kupnje trenutno (omjer ulozeno/dobiveno) ako vam masa i vece dimenzija aparata nisu prepreka. Ovo je prosumer model koji nudi doista puno za ulozeni novac i ako zelite ozbiljan foto aparat koji ce vam ponuditi mnogo prostora za eksperimentiranje i ucenje, te odlicne fotografske razultate, ne bi trebali traziti dalje.

Ako zelite aparat nesto manjih dimenzija, a da zadrzi pregrst opcija, kvalitetu izvedbe i fotografskih rezultata, savjetujem da obratite paznju na Canon S5 IS model, koji je otkako mu je pala cijena na trzistu, takodjer vrlo dobra kupnja za ulozeni novac.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Canon S5 IS vidiš vidiš
    Ma ne bi htjeo previše komplicirani aparat a Fuji 9600 koliko vidim je jako dobar ali možda za mene previše kompliciran odnosno sa previše funkcija i opcija sa kojima ja ne znam šta bi radio.
    Htjeo bi nešta ne profesionalno jer meni to ne treba oču da ga upalim i slikam a fotka da ispadne dobra... jako dobra ))

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hm... Ako ti nije hitno, možda bi trebao pričekati novi OLYMPUS SP 570, jer kažu da nudi novi menu,pregršt dobrih opcija, brzinu i odličan optički zoom! Naravno, trebalo bi pričekati i koji ozbiljniji test da se vidi praksa, ali ako je po najavama vjerovati-dolazi odličan fotić u trećem mjesecu na tržište!
    Jedino nisam siguran kada dolazi nasljednik SONY-a H9 (da vidimo šta bi Sony mogao punuditi u klasi)?!
    UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uskoro dolazi H10. Bit će nekih iznenađenja vezanih uz H10, ali o tom potom.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zna li netko dali se isplati sačekati da se pojave ovi novi Fuji
    S1000fd ( ovaj mi se više sviđa )
    S8100fd.
    Ima li gdje test aparata ?

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U neki uži izbor sam si uzeo FinePix S6500fd i FinePix S1000fd.
    Pretpostavljam da je S1000 nasljednik S6500 pošto je noviji aparat ali vidim da nema Super CCD ( ili me to netreba zabrinjavati ) a i 100$ je jeftiniji.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Razarac Pregledaj post
    U neki uži izbor sam si uzeo FinePix S6500fd i FinePix S1000fd.
    Pretpostavljam da je S1000 nasljednik S6500 pošto je noviji aparat ali vidim da nema Super CCD ( ili me to netreba zabrinjavati ) a i 100$ je jeftiniji.
    S1000fd predstavlja nasljednika S5800-tke. Imao sam Fuji s5700 i makar se radilo o stvarno dobrom fotoaparatu za stvarno malo novaca nije ni blizu S6500-tki. A gledajuci S8000/8100 sumnjam da ce s1000 biti ista bolji...

Posto planiraš fotografirati u zatvorenom i uz prirodnu rasvjetu toplo ti preporucujem s6500fd... F2.8 blenda i mali sum na visim ISO vrijednostima zahvaljujuci Super CCD-u u kombinaciji s zoomom koji pocinje od 28mm su poprilicna prednost u odnosu na konkurenciju...
    Iskreno da sad uzimam UZ uzeo bih ili S6500/s9600 ili bih pricekao novi s100fs. s6500 bi bio u laganoj prednosti posto je nesto brzi u slabijim svjetlosnim uvjetima(brzi fokus, manje kasnjenje reakcije okidaca) u odnosu na s9600...
    Polish saying: There aren't ugly women in the world. There is sometimes lack of booze...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Definitivno sam odlučio da uzmem Fuji S6500fd za moje potrebe "obiteljskog fotografa" a ima stabilizator slike, face detection, ... što mi svakako može pomoči kod slikanja a i navodno je jako dobar kod slikanja u lošijim svjetlosnim uvjetma što mi je jako važno. Pa da vidimo to čudo valjda nebum pogrešil.
    Evo baš sam u potrazi gdje ih ima i po kojoj cijeni
    Hvala svima na pomoči

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Fuji S9600, lece, filteri...
    By perich in forum Oprema za digitalne fotoaparate
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 13-06-2008, 17:18
  2. Gdje kupiti Fuji S9600?
    By perich in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 27
    Posljednji post: 19-04-2008, 14:11