Kod profesionalnih radio-veza Motorola je no.1, ali ta činjenica nema puno veze s mobitelima. Uzmi sa usporedbu radio-amaterske uređaje, njih Motorola ne radi ili ako i radi onda je to jako malo poznato. A bilo bi za očekivati da su jak igrač u tom segmentu.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Zadnji uredio The Judge : 11-02-2008 u 19:39
a možda je nekome doprlo do glave da im taj sektor radi nepotrebne troškove, pa je zato odlučeno da se taj sektor ugasi.![]()
Prijatelju ne znam da li si primjetio, ali svi modeli koje si imao odreda su "VIP/Vodafone" modeli. tj. brandirani i, vjerovao ti meni li ne lošije kvalitete. Ma nema na ovom svijetu tko će me razuvjeriti da telefoni iz kompleta ili iz "specijalnih ponuda" jednako kvalitetni kao i modeli iz free prodaje. Pa za Boga milog uzmi recimo V3 iz VIP-a ili T-Mobile i usporedi ih sa V3 iz slobodne prodaje. Ako imašpriliku stavi ih na preciznu vagu (može i ona drogeraška) i vidjet ćeš da nisu jednako teške. Dakle drugačiji materijali su korišteni. I ja nisam vjerovao dok nisam osobno probao. A za softver da ne pričam.
Imao sam V600 (Jedna od onih prvih 10 koje su prošvercane iz Njemačke) i platio je 350€. Vjeruj mi prijatelju da sam telefon doslovno poderao,potrošio i nikad kvara na njemu, a terenski sam radnik i nisam ga ni pazio ni mazio.
Pozdrav!!!
WEB:/Merlinova učionica
*/\/\otorola Moto G, Defy*
Motorola je izjavila da ostaje vjerna svojoj mobilnoj diviziji, tako da sve ove price padaju u vodu, bar jos neko vrijeme.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
meni je njihova logika menija najbolja jer najviše podsjeća na PC logiku - napredne opcije se uvijek nalaze unutar funkcije koja se odabire
činjenica je da su masa usera totali anti tehnički likovi koji bi najradije da mob umjesto njih razgovara s onime koga zovu. Zbog toga izuzetno napredni meni od Motorole nije naišao na odijek a uber šit Nokijin je kao najbolji
Ma izvor mu je na potoku.... Kolko sam ja čuo is drugih zemalja da Motorola još uvijek dobro napreduje.. A što se tiče menija.... To vam je ko na autima,recimo Mercedes nije ništa značajno promijenio unutrašnjost od 69.g do 2000 g. Tak je i kod Motorne,drže se vjerojatno nekih svojih standarada..
zastarjelih standarda
u tome i je najveći problem.
Samsung, LG i Sony Ericsson su objavili da nemaju planove kupiti Motorolinu mobilnu diviziju.
Izjava o ostanku u poslu je ovdje.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Tebe muce druge stvari jer si ocito toliko zaljubljen u motorolu da ne mozes otvoriti oci na sekundu. Najmanje na mobitelu telefoniram i saljem poruke, puno vise od toga koristim internet i masu korisnih stvari na njemu.
Dakako, napravljen je oko mogucnosti telefoniranja i slicnih GSM usluga, no zelim se na njemu igrati, surfati, instalirati nove aplikacije i jos tonu stvari. I nisam jedini... da jesam, danas bi svi imali Motorolu F3 i bili sretni i Symbian se ne bi hvalio sa 14 milijuna prodanih mobitela u prosloj godini.
www.gadgethive.com
Moje misljenje je da Motorola ima vrlo jak pogon za izradu mobitela,i da su u stanju dotuc svaki oblik konkurencije. Njihovi mobiteli su uglavnom napravljeni s visokom razinom kvalitete i pristupacnosti,te za hackere,moddere i ljude slicnih apetita imaju koliko-toliko lagan pristup,a opet laksi od ostalih. To sve sad uopce nije bitno,jer oni sigurno mogu biti u korak pa cak i korak ispred konkurencije,samo imam osjecaj da to ne zele. To je jedino sto mi nikad nije bilo jasno... Eto...
pa upravo zbog toga sve i ide puževim korakom...
Evo, u tehnološki naprednim zemljama (japan, koreja i taiwan) mobiteli su daleko napredniji neg tu "na zapadu": Sharp je bio izdao model sa rezolucijom 640x480, 3mpix kamerom i proširivom memorijom još davne 2006-e, dok je kod nas vladala Motorola V3 kao UBER mobitel...
http://www.gsmarena.com/sharp_904-1490.php
Tužno je da 2 godine poslije se još uvijek mobiteli sa rezolucijom ekrana 320x240 i 2mpix kamerom se smatraju nekim naprednim mobitelima i zbog toga dopuštaju trgovcima da prodaju recimo SE K800i za iznad 1500kn (a u usporedbi sa ovim Sharpom, ne vrijedi nit 500).
No što ćeš kad "zapadni" narod ima tupav mentalitet i ako imaš nešto pretjerano dobro onda si čudan, sve dokle se to isto ne izreklamira dobro i to svi počnu kupovat jer im je rečeno da to kupuju... a onda kad to krenu kupovat, to kupuju u tolkoj mjeri da to nerealno drži cijenu
Zbog toga motorola, koja je bila za sa svojom Vxx serijom pomakla mobitele za jednu stepenicu gore, bila i ostala neshvaćena
WEB:/Merlinova učionica
*/\/\otorola Moto G, Defy*
90% ljudi koje ja znam, a ne briju svi na mobitele, su rekli da motorolu ne bi poželjeli ni najgorem neprijatelju, tako da na lokalnoj razini se mogu uočiti uzroci pada popularnosti motorole, a u konačnici, i samog mobilnog odjela.
al opet dizajn v3 je i dalje preje*en
službeno, pošto nitko od kupaca nije zainteresiran, Motorola je odlučila probati vratiti profitabilnost tom odjelu, kako bi postao opet likvidan, jer im donosi velike gubitke. Motorola u cjelini posluje u plusu, samo je mobilni odjel u teškom padu
izgleda da je Motorola pronasla rijesenje za buducnost.cini se da ce se kompanija podijeliti na dva dijela
citat:
"Motorola se dijeli na dvije tvrtke koje će biti zasebno izlistane na burzi: Motorola Mobile Devices koja će se baviti proizvodnjom i dizajnom mobitela, te Motorola Broadband & Mobility Solutions, koja će se baviti bežičnom mrežnom tehnologijom, te prijenosom videa, glasa i podataka putem mreže.
Naravno, izvršni direktor Motorole Greg Brown pokušao je ovo prikazati kao pozitivan potez, koji će omogućiti 'veću fleksibilnost' za obje kompanije, no svima je jasno da se Motorolinom odjelu za mobitele i dalje ne piše dobro ne uspiju li popraviti profitabilnost."
izvor:T-portal
Bookmarks