Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2
Prikazujem rezultate 26 do 39 od 39
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    nokia
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I ovaj LENOVO

*IBM/Lenovo N200 565D705 Core DuoT2310 2GB 160GB 15.4'' WXGA Intel X3100 DVDRW WiFi BT FreeDOS

Šifra: 5520086
    Naziv: *IBM/Lenovo N200 565D705 Core DuoT2310 2GB 160GB 15.4'' WXGA Intel X3100 DVDRW WiFi BT FreeDOS
    Gotovina/Kartice: 4.599,01
    Krediti: 4.841,06
    Jamstvo: 1 god.
    Raspoloživost: Artikl je raspoloživ
    OPIS:

Model Lenovo N200
    Zaslon 15,4" WXGA
    Rezolucija 1.280x800
    Procesor Intel Core Duo T2310
    HDD 160 GB 5.400 rpm
    Optički pogon DVD±RW DL
    Memorija 2 GB (2x 1 GB)
    Grafika Intel X3100
    Fax modem 56K
    Mreža Fast Ethernet
    Bežična mreža Intel 802.11a/b/g
    Bluetooth Da
    Čitači memorijskih kartica Da
    OS Free DOS
    Posebne karakteristike Fingerprint Reader VibrantView ekran
    Part # 565D705

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mukunda mislila sam ja malo o tom Lenovo. Ima 2Gb i bluetooth, serija T2310.
    Bilo bi mi jeftinije. Stvarno ne znam što bih kupila. Zbunjena sam, pa si olakšavam tim da sam odabrala HP, ma ne znam možda i Lenovo.

Evo imam dvojbu oko dva HP. Dakle

1. Notebook HP 6720s, GR797ES, HEWLETT-PACKARD, Intel Mobile Core 2 Duo T5470 1,60GHz, 1x 1024 MB, 15,4", 1280x800 (WXGA), SATA 160 GB, Free DOS, Intel GMA X3100, DVD±RW DL, 1x 10/100 Ethernet, 56k modem, 802.11a/b/g, USB 2.0 3, 2,49 kg, GR797ES

i

2. NX6720 GJ762EAZaslon: 15.4" WXGA Procesor: Intel Core 2 Duo T5270, 1.4GHz Chipset: - Memorija: 2 GB DDR2, 667 MHz Tvrdi disk: 160GB SATA, 5400 rpm Optički uređaj: DVD+-RW Grafika: Intel X3100 Zvuk: integrirani zvučnici OS: Free DOS Povezivanje: modem, LAN, WLAn Portovi: - Ostalo: - Dimenzije: - Težina: 2.7 kg

1. Ovaj prvi HP nema bluetooth, iam bežični Internet i to mi je bitno i samo 1Gb i na Webshop RIVULUS košta 4878, što je puno jeftinije, nego bilo gdje
    http://rivulus.hr/
    2. je pak čudan, jer postoji serija 762ES puno skuplja. Ovaj u HGSPOTU košta 5112kn; ima 2Gb, ali 1x2024. Samo oni to imaju i nitko na Internetu

Rekli su da je razlika između serije koja počinje s 23.. 54.. 7.. Intel Core 2 Duo.
    Oba su serija T5,ali drugi ima manje 1,4Hz.
    istina imaju integrirane kartice, što sam opet skužila da nije dobro, ali pretpostavljam za one koji se igraju i trebaju jaku grafiku, što meni za Internet, pa i neke manje igrice je ok.
    Ovaj Lenovo nije loš, ali sam se uhvatila ovog Intel Core 2 duo a ne Core duo. Znam da su oba s dva procesora i da svaki Core 2 duo nije isti. Nije početniku lako. Sad vi prosudite.
    Još jedna stvar. U Rivulus su mi rekli da uplatim svotu. čekam dva dana i oni donesu. Pitala sam za garanciju. Tip mi je rekao da oni ne izdaju garanciju, već HP. Oni udaraju datum i da li su mi popis servisa i kad bi imala problem da se obratim bilo kojem. Da li je to baš tako? Valjda će mi dati neki račun. Moraju. Mislila sam da se njima obraćam, pa onda u ovlašteni servis. Iskreno, samo neke zapetljancije u mojoj glavi. Morat ću pronaći nekog tko će kupovati umjesto mene. Pitala sam i za BIOS u rivulusu i kažu da im je to prva vijest.. Zvat ću u ponedjeljak HP da vidim oko tih garancija i oko ovog modela, ako ne bude vaših odgovora.

Puno hvala dečki.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    što se tiće garancija, to je ok, znači oni ti lupe svoj žig s datumom kupnje na službeni jamstveni list HP-a, a ako nedajbože dođe do kuršlusa, nitko te neće tražit račun, eventualno garancije, u večini servisa niti to, jer unose podatke preko računala pa je sve više manje povezano.

što se tiče integrirane grafičke kartice, laptopi do 10-ak tisuća kuna skoro pa svi to imaju, samo grafičke radne stanice nemaju. s tim se pomiri da je integrirana, ciljaj na shemu da uzmeš više rama- (2 GB na vie, ispod uopćenemoj gledat, kad se vista ustabili, giga ti nikako nećebit dovoljna) i grafiku koja može poteć što više, do 256 Mb recimo. to je recimo čist ok rješenje. ako i uzimaš laptop koji u primarnom obliku ima samo 1 GB ram-a, a ostale performanse, prvenstveno proocesor ga odlikuju, obavezno nadogradi odmah još 1 GB, ako ikako možeš. giga u laptopu danas je malo, za godinu dana će biti ništa.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Znači za jamstvo nema problema. To bi trebalo biti ok. No, što ti misliš o ovom u HGspotu ? Ima tu gigu više, ali mi je nekak čudan. Nigdje ga nema pod tom oznakom, samo kod njih. Ovaj 797 bi mogla opet nadograditi i kasnije. Niti jedan nema dodatne "opreme"- blue itd. Za to postoje druga rješenja. Nije to tak strašno ili je?
    I dalje misilim da su Slovenci bolji 2gb i bluetooth za 700 eura, ali bi me uhvatili na granici sigurno. Ne znam lagati.
    Koliko je stvarno velika razlika između Core 2 duo i Core duo (ovaj je obično Pentium)?

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Lissa Pregledaj post
    Znači za jamstvo nema problema. To bi trebalo biti ok. No, što ti misliš o ovom u HGspotu ? Ima tu gigu više, ali mi je nekak čudan. Nigdje ga nema pod tom oznakom, samo kod njih. Ovaj 797 bi mogla opet nadograditi i kasnije. Niti jedan nema dodatne "opreme"- blue itd. Za to postoje druga rješenja. Nije to tak strašno ili je?
    I dalje misilim da su Slovenci bolji 2gb i bluetooth za 700 eura, ali bi me uhvatili na granici sigurno. Ne znam lagati.
    Koliko je stvarno velika razlika između Core 2 duo i Core duo (ovaj je obično Pentium)?
    core 2 duo je dvojezgreni 64 bitni procesor a core duo je dvojezgreni 32 bitni.
    više o tome:
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=47070

windowsi koje sad koristiš su vjerojatno 32-bitni, svi programi su 32-bitni, zasad aplikacija za 64 bitne procesore skoro da ni nema, tako da ako ti nisi neki zahtjevni korisnik, a pretpostavljam da nisi, core duo je čist ok.

nadograđivanje rama u laptope - proces traje ispod jedne minute, toliko lagano da i djete može to promjenit/nadogradit.

znači bolje je u startu uzet laptop sa boljim procesorom, integriranom grafičlkom, jer se oni više ne mijenjaju, ne nadograđuju.

HDD (Hard Disk) i RAM je lako nadogradit, to uvijek možeš.

švera sa slovenijom, to je već neka druga priča i o tom ipak nećemo u ovoj temi

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    nokia
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pozdrav.
    Ako kod kuće koristiš WLAN, vjerojatno nećeš imati problema sa HP 6720s serijom, ali pazi sa nadogradnjom memorije, jer u HP servisima (barem je u RECRU tako). Dakle ja upozorim ljude da ako nakon nadogradnje memorije idu u njihov servis (ne daj Bože, ali ipak...) izvade tu dodatnu memoriju van. Da ne ispadne još jedna "nikad čuo/la" informacija, raspitaj se prije (ne direktno).

Diplomirani n00b Postignuća:
    VeteranTagger First Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    Prestigio PAP5044 Duo, X8
    Operater
    VIP, TELE2
    Godina
    44
    Bodovi
    33.410
    Nivo
    44
    Bodovi: 33.410, Nivo: 44
    Bodovi: 33.410, Nivo: 44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moze ugraditi ram u bilo kojem ovlastenom servisu za HP laptope, tako ne gubi garanciju... To se vise isplati nego stavljati i vaditi ram iz laptopa, ako se nesto nedo Bog desi... Nisam viose siguran koliko kosta, ali mene je to kostalo prije oko godinu i pol 50 kn (u Zel-cos-u), a sada mislim da kosta 85 kn... Mislim da se to vise isplati...
    = Citat = Izvorno postao zerobravo Pregledaj post
    Napisano: 18-12-2007, 21:11

85 kn/ pola sata posla, tako se naplačuje u zel-cosu.
    E da, da na naglasim da nemoras kupiti RAM u ovlastenom servisu, kupis ga gdje hoces. Ako kupis u servisu, platit ces ga 2-3 puta skuplje...
    "Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
    Philip B. Crosby

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eto, ti Core 2 procesori su kod ovih prodavača po istoj cijeni kao i core duo, pa onda zašto ne bih kupila bolje. Iskreno što me brine je taj HGspot-ov model, koji nigdje nisam vidjela. Ima gigu više i nekako bih lakše kao prvašić u kupovanju web tj to bi mi bio prvi put (ok djevica) da kupujem preko webshopa, ali nije to niš strašno. Ljudi su ok. Dakle, jedino je razlika ta giga rama, koja mi i nije tako važna. Barem ne za sada.

Mukunda- ne koristim WLAN, ali budem. Koliko vidim i taj recro mi je daleko. U Rivulusu su mi rekli da bi dodavanje gige bilo oko 500-1000kn ovisno o kvaliteti memorije i servisu.
    U Sloveniji nisam mislila ići švercati, već malo na izlet, pa maolo i u kupovinu.
    Rivulus i 797 za sad imaju malu prednost.
    Hvala dečki.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    giga rama je oko 350 kn+80 ak kn nadogradnja = cca. max 450 kn. nema teorije ni 500, a kamoli 1000. prosla su ta vremena.

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2004
    Mobitel
    .: Samsung Omnia :.
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    7.591
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.591, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    livin' fast

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2007
    Bodovi
    21.128
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.128, Nivo: 35
    Bodovi: 21.128, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ovaj je jako dobar...dapače odličan...samo mu mana kaj ima Vistu pa mu tako diže cijenu....ako bi se dalo uzeti bez Viste bilo bi super....ali sumnjam...

Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2004
    Mobitel
    .: Samsung Omnia :.
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    7.591
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ovdje je 5.400 Kn

Protis
    livin' fast

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Feb 2008
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bok škvadrica! Evo update. Dakle, sretni dobitnik je HP 797. Lepi je- Dobil je slatku torbicu, bogmeć i skupu i mišeka i to crvenog za valentinovo. Kak je hepi ne znam jer je već otišel od mene k majstorima za oživljavanje. Ovo s BIOS-om je istina i potreban je BIOS 8.0 za rad. Diskovi se «sporo pune» kažu». Stavili su XP i navodno da sam mogla kupiti i jeftiniju varijantu, ali kaj ćeš tko ne zna kupit, zna platiti. Još jedan problemčić kod 6720 797 našli su unknown device- dakle postoji nešto što postavljeni program ne može prepoznati. Imate li ikakve ideje, što bi to moglo biti? Znam da imate iskustva s HP 6720 pa help! navodno da ni HP ne kuže kaj bi moglo biti, mislim na ovaj centar u Zagrebu na 6060200.
    U sljedećem nastavku....(Oče naš- da bude sve dobro)

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mobitel
    nokia
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    To ti je vjerojatno modem. Koliko znam na njihovim stranicama nema za njega drivera pa ga u device manageru vidiš kao žuti upitnik. Ako ti ne treba i ako isključiš new hardware wizard surch svaki put kad pališ laptop, nije ti ni potrebno instalirati. No možeš staviti driver i od 6710 modela. Ovo su informacije koje sam djelomično siguran, a djelomično su mi iz druge ruke. S toga ih treba provjeriti. Svakako instalacija drivera nije škodljiva pa će ti odmah pokazati da li sam u pravu. A ako taj driver bude radio probleme, deinstall i tražiš ljeda. Bokić.

+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2

Slične teme

1. Sto odabrati??
    By profi in forum Internet Service Provideri (ISP)
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 24-05-2007, 00:05
  2. Koju mmc odabrati?
    By Atno in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 18
    Posljednji post: 15-12-2004, 22:57
  3. Što odabrati?
    By dmi in forum Pocket PC/PDA
    Odgovora: 13
    Posljednji post: 09-06-2004, 14:47
  4. koji odabrati
    By Blento in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti