Hvala bogu da se to gasi. Mobiteli su im koma.
sony i motorola?
samsung i motorola?
mislim da bi bilo glupo samo tako propustiti da jeben dio tržišta samo nestane...
Hvala bogu da se to gasi. Mobiteli su im koma.
@ GoGs: I ja sam mislio odgovorit SEriksonašu na isti nacin,al vidio sam da covijek nezna sto prica,pa sam odustao... Ne obaziri se...
@ SEriksonaš: Ubuduce barataj s provjerenim informacijama,koje trenutno nemas... NHF
zato drze uz njoku i zamzung velik dio trzista,se je moj dfavorit naravno al motoropla je bila pristupačnija i uvijek i prodavanija,a uz tosada...se razmišlja o kupnji motorole nznm jel netko već spomenuo i sad kada kupi motorola je sigurna da se ne bi desilo ono što se desilo zimenzu,i asamsung i nokia tko god da uzme,ulozeno-dobiveno će se dat ploda
![]()
![]()
A šta on zna što znači ime "motorola"!! SonyEricsson....
ajd se vratimo unazad koju godinu..Kakvi su bili Ericsson-ovi mobovi...pa Sony-evi... I sad na kraju kad su se udružili,to bi valjda trebo bit neki mob!? Daj molim te.....Radije nemoj ništa komentirat,nego takve gluposti..
Motorola je kad je u pitanju radijski dio mobitela apsolutno bez premca, ali njihova logika slaganja menija je potpuno drukčija od bilo koje druge marke mobitela. Za većinu korisnika jednostavno nije user-friendly i svatko tko se je naviknuo na bilo koju drugu marku mobitela ima velikih problema kod prijelaza na Motorolu. Sad će se netko javit i tvrdit kako Motorola ima najbolje prečace. Slažem se, ima ih i Siemens, ali prečace treba konfigurirati i pamtiti, a većini običnih korisnika to se jednostavno neda. Oni žele imati sve na dohvat, na dva, najviše tri pritiska na tipku. U proteklih par godina, od pojave serije 500, puno ljudi koje znam kupilo je V525 i bilo s njim u početku oduševljeno, da niti jedan od njih poslije V525 nije ponovo kupio Motorolu. Većinu njih je izludila jedna banalna sitnica. Podešavanje sata. Motorola je to tako duboko zakopala da sam dva puta godišnje običnim ljudima morao podešavati sat zbog prelaska na ljetno/zimsko vrijeme. Svaki moj pokušaj da im kako se podešava nisu htjeli ni slušat, jer je trebalo više od dva-tri pritiska.
Motorola se kao što se i Siemens, previše drži jednog te istog i osim fanova rijetko tko će ponovo odabrati Motorolu. Siemens je zbog takvog ponašanja propao, a da li će Motorola, hm, vidjet ćemo. Osobno, ne bi to želio.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Jedini mobitel koji mi je prirastao k srcu i naviko sam na njega je Motorola,tako da bi to stvarno bilo jadno da propadne,mada mislim da neće tako lako. A kao i svi drugi mobovi,ima stvari koje ponekad iritiraju,al kad se navikneš....![]()
A sada da Motorola misli napustiti sektor proizvodnje momitela, baš i neznam evo jedan argument navodim kako Motorola skupa sa ostalim proizvođačima mobitela i popratne elektronike i softvera dio udruženja OHA (Open Handset Alliance) koje je osnova Google kao Google Android platformu za mobilne uređaje. Čisto sumljam da će Motorola izači iz toga, a koliko je meni poznato ima udjela i u Symbian korporaciji te radi uređaje i na Symbian platformi ali i na WM platformi. I sado to napustiti, a mislim da je tu ipak velika lova u igri.
Ako nema prodaje svi ti udjeli ne znače apsolutno ništa. Dapače, samo su kamen oko vrata jer više troše nego što donose.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Istina.
Ali mobiteli s Google Android plotformom bi se do ljeta trebali već naći u prodaji, sada kad će i Motorola svoje staviti neznam. Ali ima pod Symbian i WM platformom, sada kako noj ide prodaja tih uređaja neznam.
Promijenio ih je ali gle cuda ostao je vjeran motorolia sad, što se tiče motorole, ako je tako dobra, zašto si ih onda toliko promjenio?
Za mene je rola jako dobar mob i niko me nece razuvjeriti; svaki mob je na svoj nacin drugaciji,neko preferira siemens-a,neko nokia-u ili bilo koji drugu firmu.
Slazem se sa Sljakom da ima nekih nelogicnosti iliti tesko dostupnih postavki u meniu ali boze moj,koji mob nema!
A u krajnjem slucaju ako odluce prekinuti s proizvodnjom (nadam se da nece) ima ih toliko drugih vrsta da bumo sigurno nasli nekaj kaj bu nam pasalo!!
Motorolina mobilna divizija nikako nece propasti kvragu, mozda ce se samo izdvojiti ili prodati, no velika je mogucnost da sve ostane kako je i bilo.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Ako misle opstati, morali bi pod hitno izbaciti jedan ili dva top-seller modela, barem na velikim europskim tržištima.
Malo sam prošetao po stranicama jakih igrača kao što su T-Mobile, Vodafone, TIM, Movistar, Orange, Telenor itd. Primjetno je da ima samo 3-4 modela, češće manje, to su obično kakav KRZR, Q9 ili W377, za koje bi se teško moglo reći da su super atraktivni.
Većina nas na ovom forumu i na ovim prostorima odrasla je uz top zvijezde kao što su bili v360, V3, V525, a takvih modela sada nema.
Točno, ali gledaj to sa stanovišta običnog korisnika koji je po korištenju mogućnosti mobitela zapeo negdje u vrijeme pojave WAP-a, a ne sa stanovišta nas koji više ne brojimo koliko nam je mobitela prošlo kroz ruke. Oni to ne znaju riješiti, a i ne žele naučiti. A takvi čine veliku većinu onih koji kupuju mobitele.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Pa ukoliko ne žele učiti,a žele promijeniti npr. vrijeme, pa za Boga miloga zar je teško pročitati upute? Dolaze na hrvatskom jeziku (čak i za F3). Samo uzmeš knjižicu, otvoriš sadržaj i pronađeš što te zanima, nekako ćeš to već natipkati, ai vrijeme mijenjaš samo 2 puta godišnje.
Pozdrav!!!
WEB:/Merlinova učionica
*/\/\otorola Moto G, Defy*
Čitat upute !? Čast izuzecima, ali neke su tako napisane da i sam moram razmišljati prije nego ih shvatim.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Evo da vam malo obrazložim svoje mišljenje, motorole (znam iz iskustva) rade super prva 3 mjeseca, a onda počnu krepavat.
Prvi sam imao v525, na njoj mi je prvo crko bt, otišo sam u servis platio 200kn, zatim nije radilo nešto sa antenom. Nije imala signal, otišo sam u servis, dao 100 kn, ali antena opet crkne nakon par dana, nazovem servis kažu mi da si kupim v550. Kupim v550, Nakon čak 4 mjeseca pojavili su se prvi simptomi. Mobitel se počeo gasiti i paliti sam od sebe, u servisu su mi to sredili i to besplatno.![]()
Zatim mi se mobitel više nije htio puniti, kažu odu konektori, to ne pokriva garancija, ok, platim 150kn, mobitel radi i padne mi u vodu. Ok, skurila se matična i ti skroz razumjem i kažem da nije kriv mobitel nego ja.
Kupim si v360v, radi super, kad otklopim ju, a na ekranu crno, nije radilo nešto sa konektorom za display, i to su mi besplatno složili, zatim mi je pregorio display, to je bila kap koja je prelila čašu. Rekao sam sam sebi DOSTA. Svi ti mobiteli koje sam imao imali su isti soft i bila je razlika samo u izgledu i rasporedu tipaka.
Kupio SE i već godinu i po dan je mir, još ga mogu modat i sve je super.
Živim u KŽ i tamo nema servis pa sam svaki pot išo u ZG.
Mislite da lažem, ne morate mi vjerovat.
slozio bih se sa Sljakinom konstatacijom da su Motorole jednostavno prekomplicirane za obicnog korisnika.
radijski dio je savrsen,ali sve ostalo je problematicno.znam masu ljudi koji su presli sa Motorole na neke druge marke upravo zbog toga.
imao sam ih prilican broj-T2288,Vader,V60,V525,L2.... i sve imaju iste mane;komplicirane su za koristenje.znam da su softverski prilagodljive,ali nemaju svi znanje za prčkanje po softveru.
vjerujem da ce se ljubitelji Motorole ovome samo nasmijati,ali to je tocno.
prodaju Motorole zadnjih godina drzao je samo RIZR i njegovi klonovi.sad kad su svima vec dosadili,prodaja rapidno opada.
evo imam 3 motorolu vec i svaka mi jako brzo dosadi,ovu imam 3 mj samo zato sto je nisam uspio ni prodat ni zamijenit,a ima iTunes,RSA zastitu skinutu i sve...![]()
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
Ma neće Motorola napustit mobitele....Pa to im je prvo što su počeli ustvari radit...radio veza i sl. To je ondo stvarno ili neki kreten preuzo vlast ili su tolko nisko pali sa "obrtnim" kapitalom da se moraju prodat ili nekom u guzu uvlačit....
EDIT: Ipak,sad kad OVO pogledam možda mi je malo i jasno da bi ipak motorola mogla lagano otić DOWN.....
Izdvajam zadnje;
On January 1, 2008, Gregory Q. Brown became chief executive officer of Motorola, Inc.
Taj "guzoliki" bi izgleda mogo zeznut cijelu stvar...
Zadnji uredio The Judge : 11-02-2008 u 19:28
Bookmarks