Ne koštaju isto: jer kada za Canona kupiš 12x stabilizirani zoom objektiv onda više neće koštati isto
Isto tako : za što mu treba: za dnevne ili noćne uvjete fotkanja?
Ne koštaju isto: jer kada za Canona kupiš 12x stabilizirani zoom objektiv onda više neće koštati isto
Isto tako : za što mu treba: za dnevne ili noćne uvjete fotkanja?
Camera Obscura - the best camera ever :)
Tesko je dati kvalitetan savjet sa ovako malo informacija na raspolaganju.
Ne mogu procijeniti znanje tvoga prijatelja niti njegovu mogucnost i zelju za dodatna ulaganja u foto opremu.
Obicno ljudi koji se dovume izmedju prosumer i entry level DSLR klase na kraju odluce obaviti kupnju prosumer modela. Razlog tome je sto nemaju cvrsto formirane zahtjeve i performanse koje traze od foto aparata, pa zakljuce da niti nemaju potrebe za onim sto im vise u odnosu na prosumer modele mogu pruziti DSLR foto aparati.
Druga stvar koja ih odbije od kupnje DSLR modela jesu dodatna ulaganja u opremu, koja neizostavno uslijede nakon kupnje SLR aparata, pogotovo ako se radi o entry level izvedbama kitova sa jednim (u pravilu prilico losim objektivom).
I treca stvar koja ih odbija je gomila mogucnosti u koje mogu uloziti nopvac ako posjeduju SLR tijelo, te gomila ucenja koja je potrebna da bi se realno moglo procijeniti svoje potrebe i mogucnosti.
Stoga u ovome slucaju bio bi skloniji preporuciti prosumer model FZ50, uz opasku da prijatelj svakako pogleda i Fuji S9600, dok je jos prisutan na trzistu.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ne znam baš da li stabilizacija košta i vrijedi 1000 kuna više, ali navikne se čovjek na nju. Nije čudotvorna a opet neka je kao opcije. A kada se aparat kupuje, ne kupuje se za kratki vremenski period. Dakle dodatno ulaganje je uvijek dobro došlo.
Što se tiče fotki po danu, imam ih jako puno za FZ50 i mogu ti reći da sam vrlo zadovoljan sa njim.
Za Fuji-a ne mogu reći ništa jer nemam drugih informacija od preview slika sa neta.
Ne, razlika nema, možda pokoja nova funkcija (ali to nisam siguran jer aparat odavno nisam imao u rukama) Žute fleke su izgleda zaštitini znak ovog aparata, tako da pomaka isto tako nema.
Jučer sam bio na jednom vrhu Biokova pa sam pravio panorame: slika je teška 42 MB, ali zlata vrijedi![]()
Bookmarks