N95
N82
Za koji se odlučiti?
ja bi uzeo N82.
N82 ima ksenon flesh (što je puno bolje za slikanje po noći), manji i lakši je, ima duplo više ram-a i jaču bateriju, nije klizni pa je za očekivati da se ne klima.
N95 ima veći displey i "wow" efekt zbog slide mehanizma
ako pak supoređuješ sa N95 8GB, onda je stvar drugačija.
N95 8Gb ima jaču bateriju od obične N95 i ima isto ram-a kao i N82.
Ako uspoređuješ N82 i "običnu" N95, onda N82
ako uspoređuješ N82 i N95 8Gb, onda N95 8GB
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ja bih rekao ovako: ako ti treba mobitel za fotkanje,onda svakako N82 i to zbog 2 razloga: 1) xenon flash i 2) ako uspoređuješ sa N95 8GB,njen možda i najveći nedostatak je to što nema zatvarač kamere,što znači da je vrlo lako zagrebati kameru
Jedini nedostatak N82 je po meni manji ekran,ali nije ni 2,4'' tako malo
Ja bih u svakom slučaju uzeo N82 zato što je candybar, slideri koliko god bili dobro napravljeni nakon nekog vremena se rasklimaju![]()
Potpuno se slažem sa Sniperom.
Imao sam N95 8gb...odličan je ali ima nedostatke.
Stara N95...nju ne treba ovdje niti uključivati u raspravu.
Na N82 je lakši nedostatak jedino nešto manji ekran 2,4" vs 2,8".
Moj bi izbor svakako bio N82 upravo stoga što se N95 8gb već od samoga starta malo klima, nema zaštitu kamere i nema bljeskalicu kao N82.
Meni sasvim dovoljno razloga
Za N95 8gb bih se samo odlučio zbog šminke ako bih birao između ova dva modela, iako je i to jako dobar model inače.
N82 je i moj izbor.nije slide sto je prednost,ima xenon,tako da po meni nema sumnje koji je najbolji izbor.
vjerojatno je i cijena niza.
Meni se čini bolji N82, samo malo me muče tipke za pisanje teksta. Čitao sam da je gotovo nemoguće pisati i gledati u ekran istodobno. Jeli to istina?
I još N95 ima sličnu škripavu plastiku kao N73 kojeg sad imam koja mi baš nije privlačna. Kakav je slučaj s plastikom kod N82?
Na mobilno svetu pise da N82 ima Procesor : 2xARM 11,Takt : 2x332 MHz. Jel to istina? Ako je , mobitel ce biti premočan
mislim da to nije istina.
realnije mi je ovo:
- 100 MB internal memory
- ARM 11 332 MHz processor
- 256 MB NAND Memory
- 128 MB SDRAM Memory
~ 90 MB Free Executable RAM Memory
sličan procesor ima i 6120c (369MHz) koji je jedan od najbržih symbiana, a isti proc kao N82 ima i N95 (koji je isto dosta brz mobitel) i N95 8GB
tako da nebi trebao biti spor mob.![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
ima video na gsmareni na kojem se jasno vidi kako je brza kroz meni.
Imam dilemu između N95 8GB i N82. Cjenovno su blizu tako da to ne igra ulogu.
Birati između veceg ekrana, 8 GB memorije, boljih tipki tj ugodnijih i lakših za pisanje naspram xenon flasha, poklopcu kamere, tanjeg dizajna, šitnog kucista jer ostaju packe??
U nedoumici sam teškoj, nisam sklon fotkanju pa mi kamera nije na prvom mjestu al opet mi netreba ni 8gb memorije. Dajte pls savjete
vrlo tezak odabir ,ali u osnovi se svodi da li vise preferiras klizne ili klasicne.
Ja bi odabrao n95 8GB najviše zbog dizajna. N82 mi se nikako ne sviđa.
PREDATOR
Znam i preferiram više klasiku ali opet nemam ništa protiv kliznjaka, N82 me odvlaci zbog otisaka prstiju po kucistu jer me to užasno nervira.
Jer ima koji vlasnik N95 8GB da kaže kakav je slucaj s kucistem i otiscima prstiju??
Edit: odluka je pala na N95 8GB, igrom slucaja moja stara ju je imala danas u ruci i oduševila se, ja sam to propustio jer me cjeli dan nije bilo doma...joooooj
Ubiti kaže da se otisci prstiju na kucistu ne vide toliko izraženo...hihihi![]()
Zadnji uredio DJ X2 : 31-12-2007 u 01:41
Jučer sam imao priliku usporediti ju sa mojom N95 8gb. I ne bih mijenjao moju 8gb za n82. Veća je, tipke nezgodne a i ekran manji i lošiji kod gledanja filmova. I još memorija. 2gb se nemože uspoređivat sa 8. Cijena sve kaže....
Za razliku od tvojih fiksnih 8, ovaj ima proširivu memoriju..2gb se nemože uspoređivat sa 8. Cijena sve kaže....
Već danas možeš kupit memorijsku karticu od 8 giga. I neće koštati više od n95 8gb (jednako). Ovo ljeto kod nas izlaze mem. kartice od 12 giga.
Mobile Review Forum- ako želite znati sve o najnovijim hi-tech gadgetima. Obnovljen, bolje organiziran i još zanimljiviji! :) http://forum2.mobile-review.com/index.php
Po meni je bolje rješenje u N95 8gb (ne zato jer ju imam). A ti izgleda nisi shvatio da je N82 jeftinija. Da nebi bili OFF; "O ukusima se ne raspravlja"
O jbt, svi me napadaju na ovom forumu .A ti izgleda nisi shvatio da je N82 jeftinija.
Nisam bio jasan: Nokia n82 jest jeftinija od n95 8gb, NO KAD UZ TO KUPIŠ I MEMORIJSKU KARTICU OD 8 GB, ni tada neće biti skuplji od n95 8gb.
Ti preferiraš n95 8gb, no netko drugi možda ipak ne .
Kao što si rekao: O ukusima se ne raspravlja![]()
Mobile Review Forum- ako želite znati sve o najnovijim hi-tech gadgetima. Obnovljen, bolje organiziran i još zanimljiviji! :) http://forum2.mobile-review.com/index.php
moj izbor takodje n95...o n95 8gb VS n82 necu ni da pominjem jer veliki ekran po meni nista nemoze zameniti...a sto se tice obicne takodje bi je uzeo pre zbog izgleda i velicine ekrana,a i exkluzivniji je jer pripada N9x seriji![]()
![]()
Potpisujem,meni je takoder veliki ekran jedna od najvaznijih stavki na telefonu,N95-ice se takoder odlikuju unikatnim dual slide dizajmom sto ih cini daleko ekskluzivnijim nego obican bar mobitel.Ne kazem da je N82 los mobitel,ali N95 su i dalje klasa za sebe ma koliko god vi pljuvali i sr*** po slide,bateriji,ovom onom,vjerujte da ih imate znali bi o cemu njihvi vlasnici pricaju![]()
Po meni je ipak N82 bolje rješenje jer je kompletniji mob (xenon bljeskalica)... Osim toga,to što vi kažete da je "ekskluzivniji" jer je slider,i to dual slide,no jeste li razmišljali da nijedan slider ne može biti čvrst kao candy-bar (pogotovo ne kod Nokie
)... Osim toga,izrada N82 je,kako čitam po raznim forumima i reviewima na vrhunskoj razini i nisam vidio da se itko žalio na nju,dok su sa N95 8GB isto u početku bili oduševljeni,ali se i ona počela klimat
Sljedeća stvar koja mi se ne sviđa kod N95 8GB je prevelik ekran za tu rezoluciju... Po meni je ta rezolucija (240x320) idelana za 2,4'' ekran,ali na N95 8GB je ekran 2,8''...
Eto,samo moje mišljenje![]()
i ja sam se dugo razmisljao izmedju N82 i N95 8gb,ali presudilo je to sto N82 nije slider(time je sigurno cvrsci i dugotrajniji),ekran je vrhunski bez obzira sto je samo 2,4",a tu je i ksenonski blic.8gb memorije mi nije potrebno,tako da to za mene nije nedostatak.![]()
naravno ovo je samo moje misljenje,ali ako neko smatra da je N95 8gb bolji izbor,no problemo!![]()
Govorite da je bar mob cvrsci i dugotrajniji,ok,mozda je...ali ljudi,koliko je to nama stvarno bitno?????Pa mi smo ovdje svi freakovi za mobove i sigurno necemo te mobitele imati duze od 6-8 mjeseci ,budimo realni...
Bookmarks