Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2
Prikazujem rezultate 26 do 35 od 35
    Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da ne ulazim sada u previše detalja. Napišem još o SIM lock-u kada nađem točne reference u zakonima i pravilnicima.

Ali ukratko: nije bas tako jednostavno ("koliko para toliko muzike").

Telekom business je prilično reguliran, te podliježe raznim zakonima i pravilnicima (u ovom konkretnom slučaju implicitne reference su i u:
    Zakonu o telekomunikacijama,
    Zakonu o zaštiti potrošača
    Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja itd...itd...

Drugim riječima, kada otvoriš "pekaru", onda vrijedi "koliko para toliko muzike", ali u telekomu je maaaalo drukčije.

Što misliš zašto imas tisuće "pekara" (samim time i tisuće izbora), a samo 3 mobilna operatora?

Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    neznam bas da je unlock ilegalan, zato sto u vipu mozete za 488 kuna otkljucat mobitel (ako ste pretplatnik, to mi je malo cudno) i ostaje vam garancija (iako ne znam da se to isplati, meni se nikad nije dogodilo da sam za servis mobitela platio 500 kuna)

evo i dokaz
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao georgy Pregledaj post
    neznam bas da je unlock ilegalan, zato sto u vipu mozete za 488 kuna otkljucat mobitel (ako ste pretplatnik, to mi je malo cudno) i ostaje vam garancija (iako ne znam da se to isplati, meni se nikad nije dogodilo da sam za servis mobitela platio 500 kuna)

evo i dokaz
    pa mislim da smo jako naglasili da je unlock ILEGALAN,bar zasad...a ovo što si ti reko da u vipu odkodaju mob i dalje važi garancija, to opravdava onu moju tvrdnju da sami unlock potiče i predviđen je od strane samog proizvođača..E sad, što oni lockaju mobove,to je već stvar više sille,zvane;POLITIKA....

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    Nokia 5800XM
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne govori se tu o otključavanju od strane operatera već o otključavanju od strane neovlaštene osobe. Što se tiće samog zaključavanja mobitela, to bi trebalo zabraniti, odnosno staviti da korisnik može dobiti jeftinije zaključani mobitel, ako to želi, neovisno o pretplati i ugovoru.
    Što se tiće brandiranja mobitela, to bi bilo ilegalno kad bi radili bez odobrenja proizvođača, a ovako jedino možemo bojkotirati brandirane mobitele i nadati se da će se opametiti.
    Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
    Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Godina
    48
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao MrBlc Pregledaj post
    Ne govori se tu o otključavanju od strane operatera već o otključavanju od strane neovlaštene osobe. Što se tiće samog zaključavanja mobitela, to bi trebalo zabraniti, odnosno staviti da korisnik može dobiti jeftinije zaključani mobitel, ako to želi, neovisno o pretplati i ugovoru.
    Što se tiće brandiranja mobitela, to bi bilo ilegalno kad bi radili bez odobrenja proizvođača, a ovako jedino možemo bojkotirati brandirane mobitele i nadati se da će se opametiti.
    Zaboravi to...ovo zadnje,da će se opametiti....

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2004
    Mobitel
    .: Samsung Omnia :.
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    7.591
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.591, Nivo: 20
    Bodovi: 7.591, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao georgy Pregledaj post

evo i dokaz
    Jednostavno - lupili su što veću cijenu tako da ljudi to ne rade.
    livin' fast

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I kako sam obećao da ću napisati sto HR zakon sadasnji kaze o SIM locku.
    Prokopao sam malo.
    Naime u HR zakonu nije definirano ni jedno ni drugo, tj. operater moze zakljucati mobitel kako hoce, a i vi ga mozete otkljucati kako hocete.

Bio je jednom jedan slucaj u Njemackoj (jedino) kada su uspjeli "zatvoriti" tipa koji je otkljucavao mobitele na sve strane, ali to je bilo na osnovi optuzbe da je "petljao" po njihovom software-u. Jer taj software je kao takav tamo zasticen. No toga u nas nema.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    Galaxy S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    5.566
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.566, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meni je to sve strašno glupo, zaključavanje mobitela i ostalo što nam rade.
    Pogotovo zato jer mobitele dobivamo jeftinije nakon što se potpiše ugovor na godinu-dvije, što je ustvari i "rok trajanja" mobitela. Zašto da onda bude još i kodiran.

Pitao sam nedavno u Tele2 na koji način se može otključati uređaj bez da se izgubi garancija, pitao sam dali se može kod njih, ili u ovlaštenom servisu.

ODGOVOR:
    TELE2 ne raspolaže informacijama o dekodiranju mobilnih uređaja bez
    gubitka garancije.

-SRAMOTNO, pa tko će znati ako neznaju oni koji su ga kodirali?

Vip ima praksu da ne kodira uređaje skuplje od xyz kuna, što mislim da je pohvalno. Isto tako kod njih se za nemali iznos kuna može otključati mobitel bez gubitka garancije.
    Poslao sam ih upit neki dan u kojem sam naveo da su mi istekli ugovori potpisano na 2 godine, ta da smatram da sada imam pravo na to da mi otključaju uređaje. 2 godine sam potpisao, zbog toga sam dobio jeftinije uređaje, 2 godien sam bio kod njih, zašto sada nebi ti uređaji napokon postali moji, a ne da opet moram biti njihov rob, jer su oni sami tako odlučili.

ODGOVOR:
    Ova usluga moze se zatraziti samo u nasim VIP centrima. Ova usluga odnosi se samo na otkljucavanje telefona zakljucanih na VIP mrezu, koji su kupljeni na nekom VIP ovlastenom prodajnom mjestu.
    Pri ovakvom otkljucavanju mobilnog telefona, ne gubi se garancija, a cijena otkljucavanja iznosi 488,00 kn (PDV uracunat).
    Uredaji koji su kodirani na Vipnet mrezu nude se po povoljnjim cijenama upravo iz tog razloga. Ako korisnik uzima uredaj uz potpisivanje ugovora na odredeni vremenski period nudi mu se popust na uredaj koji vec ima popust zbog svoje kodiranosti.
    Drugim rijecima Vama se nije ponudio popust zbog kodiranosti uredaja vec zbog razloga potpisivanja ugovora na odredeni vremenski period.

-upravo zbog ovoga podebljanog, podcrtanog, nije mi jasno zašto mi ne žele otključati uređaje BESPLATNO?

31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nastoje te zadržati u mreži što više.
    Tako da kreiraju što više barijera da ih "otkantaš", što kompliciranije i skuplje prebacivanje, to veća vjerojatnost da se nećeš htjeti gnjaviti oko toga da odeš na drugog operatera.

Hardcore forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Nov 2007
    Mobitel
    Galaxy S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    5.566
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao mble127 Pregledaj post
    Nastoje te zadržati u mreži što više.
    Tako da kreiraju što više barijera da ih "otkantaš", što kompliciranije i skuplje prebacivanje, to veća vjerojatnost da se nećeš htjeti gnjaviti oko toga da odeš na drugog operatera.
    Ma neka misle što ih je volja...

Brojeve prebacujem kod drugog operatera, uz to uzimam i nove uređaje, ovi su nakon 2-3 godine ionako već istrošeni, slabe baterije... Pitao sam ih samo iz razloga što mislim da na to imam pravo.
    A Tele2 sam pitao kako otključati novi uređaj, naveo sam i da to želim od njih ili ovlaštenog servisa, da ne gubim garanciju i time ustvari rekao da ne očekujem to za besplatno, nego da sam voljan platiti. A oni neznaju. Pitao sam ih jer bi novi mobitel volio koristiti i sa talijanskim Vodafone-om kad sam vani.

No dobro, neka im...

+ Odgovori na temu
Stranica 2 od 2 PrvaPrva 1 2

Slične teme

1. Goran Milić - serijali "Idemo na sjever" i "Idemo u Ameriku"
    By Inovator in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 59
    Posljednji post: 11-02-2012, 17:48
  2. Odgovora: 96
    Posljednji post: 18-08-2008, 00:38
  3. Prijedlog: spajanje foruma "DECT telefoni" sa "Fiksni operateri"
    By Compov in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi