ccccccccc........ jedan od najboljih i najkorištenijih servisa....... nemogu vjerovat. A opet ko da drugi servisi ne objavljuju takve sadržaje. Piratstvo se neće samo tako iskorjenit i to je to.
Postane li presuda koju je donijelo njemačko pravosuđe pravomoćna, megapopularni servis za postavljanje datoteka na internetu Rapidshare mogao bi zatvoriti svoja vrata
Više o presudi ovdjeGEMA, njemački ekvivalent sveprisutne predstavnice američke glazbene industrije RIAA-e, dobila je prošlog tjedna bitku na okružnom sudu u Düsseldorfu – sud je presudio da je Rapidshare odgovoran za materijale koje korisnici na ovom servisu objavljuju. U svoju obranu Rapidshare je iznio što i mnogi drugi servisi ovog tipa izjavljuju: 'Nismo odgovorni za sadržaj objavljenih materijala.'
Na žalost brojnih korisnika, sud je odlučio stati na stranu vlasnika autorskih prava i naredio je Rapidshareu da inicijalno onemogući postavljanje takvih materijala na svoj servis, a ne samo da ih kasnije uklanja. S obzirom da je navedeno gotovo nemoguće provesti u praksi, Rapidshare bi se mogao nepovratno ugasiti.
izvor:tportal.hr
Zadnji uredio zerobravo : 30-01-2008 u 22:40 Razlog: napomena?!?
ccccccccc........ jedan od najboljih i najkorištenijih servisa....... nemogu vjerovat. A opet ko da drugi servisi ne objavljuju takve sadržaje. Piratstvo se neće samo tako iskorjenit i to je to.
CARpeDiem*
To bi bilo ravno katastrofi kao kada bi se netko sudio da se ukine YouTube ili recimo Google.
Ekvivalent postavljenih linkova na Rapidshare je toliki da mislim da mogu kupiti najbolje odvjetnike koji će naći rupe u zakonu!
Teško je pregledati sav materijal prije same objave pogotovo time što ima stotine tisuču novih linkova po danu!
Oni imaju zaštitu automatskoga brisanja linkova na temelju slučajnosti autorsih naziva ali i to se zaobilazi jako vješto linkovima na drugim warez stranicama.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
...kako ne volim kada neki osuđu nešto s čime nikad nisu radili (mislim na sudove i sl.)...kako mogu zabraniti i presuditi ako nešto nije moguće...mislim svašta
...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
nažalost, cenzura, zabrana objavljivanja i slične stvari su sve češće prisutne na Internetu, pa možemo očekivati da će doskora postati jedno vrlo konzervativno mjesto![]()
...kao u koreji (mislim)...
ne, nego u Kini. njihov sustav cenzura je toliko moćan, da ga je htjela otkupit američka vlada, ali bezuspješno. ali to nije tema ove teme. stvar je u tome da je ovo jedno veliko s*ranje za korisnike u globalu
Razmislite malo, ovo je u jednu ruku super stvar...
Rast torrenta...
Mislim, rapidshare sam koristio samo za fileove do 5MB... sve sto mi je ikad trebalo preko sam nasao na torrentima i uz malo znanja i srece torrenti lete ko ludi...
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
rapid nije jedini takav servis, ima ih još gro, on je samo najveći. ako se i ugasi potpuno, stvari će se seliti drugamo. uostalom, ovom presudom, koliko vidim nigdje se ne spominje .com domena rapida, vjerovatno se misli samo na .de, jerbo bi za .com domenu trebalo u slučaju rapida biti suđeno u Švicarskoj, gdje mu je sjedište.
budale, rapidshare nesmije će ugasiti...
a ovo će početi raditi http://www.qtrax.com/
kaj god ja ću se snaći već nekako
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
kažem, ako se i ugasi, mislim da trenutno samo rapidshare.de
Bookmarks