Hej Shogi...
Znaš li koliko dođe taj konverter?! Ja sam se raspitivao u Olympus centru za telekonverter i saznao da košta oko cca 700 kn plus cca 220 kn za adapter!
Imam Oly SP560UZ nekih dva mjeseca. Prije se nisam intenzivnije bavio fotografijom ali sada dnevno radim par stotina fotki. Nekako mi bolje ide makro, za što je Oly odličan kao i optički zoom, sa digitalnim fotka dosta gubi na kvaliteti. Neznam kako bi bilo sa konverterom, nadam se da ću ga uskoro nabaviti, vajda u Hami ima zmjenskih jer su orginali skupi.
Hej Shogi...
Znaš li koliko dođe taj konverter?! Ja sam se raspitivao u Olympus centru za telekonverter i saznao da košta oko cca 700 kn plus cca 220 kn za adapter!
UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI
Probajte u www.praxis.hr pronaći zamjensku varijantu. Imaju i tele i wide konvertere, samo nisam provjeravao idu li na Olympuse.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Jeli se ikada odlučilo koji je bolji:
SONY H9 ili OLYMPUS SP560UZ?!
Zanimljivo, rivali, ali se niti jedan ne hvali previše u recenzijama!
Razlog tomu je što nema najboljeg aparata. Pa tako niti ne može biti proglašen pobjednik. Svaki od tih modela ima svoje prednosti i mane. I nekome je bitniji široki kut od tele pozicije, nekome je bitnija brzina, nekome nešto treće. I tako će se odlučiti za različite modele koji odgovaraju osobnom načinu fotografiranja.
Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
Ja ću pričekat da izađe 570 pa možda uzmen njega ako ne bude koštao preko 4000kn
Bolje ranjen nego mrtav
Šuška se o cijeni oko 500€, znači vjerojatno kao i startna cijena 560-tke, 3600..3800kn.
Aparat je mrak! Nije za klasu, nego za dvije i pol klase je bolji od SP560, ali ipak je daleko od prosječnog D-SLRa! Pretpostavljena cijena Oly-a (za USA tržište) je $500, a to znači da bi za naše tržište stvarno mogao koštati oko 3600-3800kn!
Stvarno je to tužno! Tužno je što jedan D-SLR SONY Alfa100 s objektivom 18-70 u Metrou košta 4200kn! Nema logike i nije pošteno! Ipak nisu ista klasa aparata! Smatram da bi realna cijena za SP570 bila max. 3200-3300 kn!
Mislim da bi za ovakve zakljucke ipak trebalo pricekati, kakvu kvalitetniju i neovisniju recenziju. Podsjecam da su ovakve bombasticne izjave pljustale i prilikom izlaska modela SP560 (u komparaciji sa prethodnikom SP550), koje nisu izdrzale detaljnija testiranja.
O cijeni je vrlo tesko raspravljati, ali logicno je da ima slicnu cijenu u izlasku kao i prethodnici iz iste serije. Takva situacija je uobicajena.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Evo uzeo sam u Praxis-u Cokin telekonverter 2x, olympusovu tubu cla-10 i prilagodni prsten 55-58 mm sve za nekih 600 kn i moj SP560UZ je dobio dosta više na telemogučnostima kao i na težini
Čestitam ti Shogi!
Ja kupujem SP 570 idući tjedan, ali dosta razmišljam i o Olympus-ovom telekonverteru x1,7! Sada vidim da si ti uzeo x2,0 ali nije oriđiđi (original), nego je zamjenski! Kakve su slike s njim?! Ako je index povečanja x2, a slike jednako kvalitetne (a uz sve to je jeftiniji 150 kn), onda bi vjerovatno i ja uzeo verziju kao i ti!
Daj molim te napiši dojmove...
Proizvođač je isti, samo piše natpise za onoga koji naruči.
Hm... Ako je tako, kako to da onda Olympus nema u ponudi Teleconvertor x2, nego samo x1.7?!
Ali se nadam da je točno to što kažeš, jer to bi značilo vjerovatno kakvu-takvu sigurnost u kvalitet proizvoda (mada mi onda nije jasno kako to da je jeftiniji za 150 kuna?!)
Mene zanima koliko je navedeni spoj aparata i tele konvertera doista upotrebljiv u svakodnevnome fotografiranju.
Naime, imao sam prilike koristiti par konzumnih modela sa tele konverterima i kada bi nasarafio telr konverter na tijelo, cijeli sustav je bio prilicno van balansa. Druga stvar jest da ovaj aparat vec i sam po sebi ima enorman raspon i mogucnost uvecanja, sve navedeno uz jos 2x tele lecu mi cijelu pricu cini slabo uporabljivom, barem ne bez stativa i savrsenih svjetlosnih uvjeta?
Bookmarks