lol...pa zar takve budale još postoje...nadaj se da će mu nešto bit da ga odvedu veterinaru....
ne biste vjerovali!
ukratko, živim na selu i na staru godinu sam dobio psa - bijelog labradora starog oko 3 mj. Prije otprilike 2 tjedna, veterinari su ga cijepili i ugradili mikročip. i evo danas ujutro saznam da su ga ukrali. pošto sam ja spavao, baka je bila budna i radila je svoj posao. Baka kaže da je odjednom čula kako se auto zaustavio i zadnje kaj je čula je bilo cmuganje psa. baka je pomislila najprije da ga je auto udario, pa je otišla do ceste, ali nije ga nigdje našla. pretražila je kod svakog bližeg susjeda i nije ga našla, stoga je zaključila: ekipa se dovezla, stala, maznuli psa i odvezli se dalje......
zvali smo veterinara i kaže da oni nemaju opremu za pronalaženje čipiranih pasa, tj. da ga jedino mogu identificirati ako ga ta budala koja ga je ukrala, dovede na cijepljenje......
e sad, znam da ljudi mogu u međuvremenu svašta napravit tom psu, ali me svejedno zanima, jel postoje kakve šanse da se pronađe?
Svi mi imamo VREMENSKI STROJ:
u PROŠLOST nas nose sjećanja
u BUDUĆNOST nas nose snovi CLICK HERE Thx
lol...pa zar takve budale još postoje...nadaj se da će mu nešto bit da ga odvedu veterinaru....
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
a da ti majke, za ovo još nisam čuo...![]()
![]()
još nam i to treba, pasja mafija![]()
Zadnji uredio therrlu : 21-01-2008 u 17:22
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
malo zeznuta stvar..možda postoji, ako je slučajno netko vidio kakav auto ili bilo šta..a taj pas je ukraden ne slučajno,vjerojatno s namjerom,jer bijeli labradori su dosta popularni u nekim krugovima ljudi..A kakav veliš čip su veterinari ugradili mu?
iskreno uzasna situacija, i nebih se volio naci u njoj, pokusaj prijavit to policiji, novine, lokalne radio postaje,i obavjesti veterinare u blizini i vetarinarski fax, netko ce naci nesto, jer bijeli labradori nisu bas uobicajeni!
hehe...ja nabavim psa ugradit ću mu GPS...stvarno ti je zeznuta situacija,jer,ipak nije pas biciklo da ti ga neko mazne![]()
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
zvao stari i policiju i na radiju (RVG, Martin i Radio Ivanić), prijavili i kod veterinara - rekli da će poslat sliku psa i obavjestit sve lokalne vet. stanice u blizini...
evo i slika http://img252.imageshack.us/img252/4...2008735sv8.jpg
vjerojatno je ukraden s namjerom, jer zamislite ovu scenu: voziš se po cesti, vidiš psa, staneš i mazneš gato očito mora bit netko ko dosta često prolazi kroz moje selo (jedva dnevno prođe oko 30 auta). kaj se tiče čipa, na njemu su sve informacije o vlasniku (ime prezime, adresa stanovanja itd), a sad valjda ga je moguće i locirati pomoću odgovarajuće opreme
btw, nitko nije vidio auto. pa to je bilo negdje ujutro - ljudi su bili u štalama i potezali krave za sise - radili svoj posao.
predivan pas i stvarni mi je žao kaj ti se to dogodili . . .![]()
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
LOL
Na čipu ima samo serijski broj kada se očita (sa najviše desetak centimetara), a adresa i vlasnik kao i rodoslovlje (rodovnik) se vidi tek kao se upiše broj koda u sistem ako je uveden kod veterinara a ne znam dali su uopče veterinari povezani u neku mrežu tako da sumljam da ima od toga nešto!
Naravno ovo vrijedi ako je običan čip koji se klasično stavlja psima!
http://www.poslovniforum.hr/poljopri...p_mikrocip.aspThe "ISO chip" calls for a microchip that transmits data at a frequency of 134.2Khz. This frequency is endorsed by the International Standards Organization, and is the chip most often used in other countries.
Postoji jedan jednostavniji način a to je da odeš kod veterinara koji je "ugradio" čip i tražiš od njega da prijavi da je pas ukraden, a mislim da je on pod obavezom da obavjesti kinološko društvo koje dalje širi informaciju.
Objavi CODE čipa gdje god je moguče, tako ako su lopovi amateri budu imali ubrzo puno problema!
Puno ti sreće i uspjeha želim da vratiš svoga psa!
Zadnji uredio VuKi : 20-01-2008 u 22:05
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Baš mi je žao, prekrasan pesek..nadam se da ćeš nać gamad koja ga je ukrala
i ja se pridružujem F.E.A.R-u..![]()
ali ipak nažalost mislim da to nisu amateri,vjerojatno krivolovci,koji znaju vrijednost takvog psa..nažalost,ali držimo fige!!!!
i jos ih je ukradeno: http://www.24sata.hr/news/clanak/iz-...main_page_news
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
evo ljudi malo kasnim ali nema veze, dobra vijest: susjedi su ga našli još jutros!kažu da je došao do njih. eh sad oni tvrde da su jučer vidjeli tu scenu. kažu da se bijeli golf zaustavio (jer ga je udario
), i čuli su zvuk zatvaranja gepeka. eh sad dalje postoje svakakve priče, ali je moguće sljedeće: ekipa ga je (pretpostavljam) donesla doma i (opet pretpostavljam) da su na radiju čuli oglas, pa su ga ili na večer ili rano ujutro pustili negdje u selu.
uglavnom, baka mi je rekla da odem vidjeti kod susjeda, jer su našli nekog psa. ja odem kad to stvarno on! malo iznad stražnje lijeve noge ima ranu (u biti koža mu je izguljena do mesa - isprike osobama osjetljivog želuca). ali pas normalno hoda - uopće ne šepa, ajde fala Bogu počelo je zacjeljivati. kod veterinara isprva nisu vjerovali da je ta rana od jučer, jer je već malo zacjelila - pretpostavljali su da ima najmanje 3 dana
. još kažu da to uopće nije rana od udarca (jer bi bilo sve plavo i nebi se baš mogao kretati), nego više je kao da je zakvačen (valjda od branika).
dobio je nekakav puder, a sutra ujutro mora na šivanje toga. terbalo bi bit sve ok.
pozdrav svima i hvala na utjehama![]()
baš mi je drago![]()
huliganstvo i nasilje se od sada plaća... za sve dodatne informacije kontaktirajte MUP RH..
Ako se slažeš, zatvorit ću ovo, nadam se da neće biti potrebe da se tema opet otvara
Drago mi je da si našao psa![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Bookmarks