ovo je najveća hrpa sranja koja se pojavila do tog trenutka na topicu.
a onda je u konkurenciji i vatrogaščev post:
baš mi je žao što mrziš zagreb , al ruku na srce da ti se ponudi nekakav dobar posao sa kojim bi mogao pomoć svojoj obitelji sigurno ne bi više srao po njemu ... isto tako zašto bi se ulagalo u nešto što kasnije nebi ni sebe moglo isplatit ...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
ma reci ti šta god hočeš, al to je činjenica koja argumentira samu sebe , dok ti ama baš ništa nisi stavio kao argument . stari nitko nije glup, pa čak i naša vlada da ulaže previše u nešto što ne donosi konkretnu zaradu, dalmacija i ostala vama mrska mjesta u hrvatskoj donose i to jako veliku zaradu ( prvenstveno mislim na sezonu), pa ostalo ide automatizmom , znači dobri doprinosi bolje ulaganje .
to je bolna činjenica, al ju vi ne želite prihvatit. kao što rekoh, ja živim u zagrebu , plačam jebenih 18 posto prireza tako da me zaboli kur.c kako je vama, postanite konkuretni a ne cijeli život bi na državnim poticajima
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
... e stari moj ni mene nebi bilo brig kao što me nije bilo briga kad sam boravio u NY za hrvatsku. Ti imaš mogučnosti zato što ti je država omogučila a ne tržište, sada ti ga i tržište stvara, pogledaj ministarstva tu rade zagrepčani (večinom), sve državne firme i koje su to nekada bile su u Zagrebu pa i strana prestavništva se otvaraju u Zagrebu i to ti dovodi do velike koncetracije i da ostatak nas hrvata gravitira tebi, stari moj i zato tebe to nije briga. Usput rečeno Ujedinjeni narodi UN ima sjedište u NYC, a ne u Washingtonu, tako da bi mogli i kod nas što god bubnut van Zagreba da i mi stvorimo tržište.
nema to veze gdje su ministarstva , to ima sa time što se neke navike vuku iu bivše yuge gdje nije trebalo bit pruduktivan , sad je drugačije , ne da se treba radit nego treba bit konkuretan , znaći donosit zaradu u proračun .. kao što sam i naveo nije nitko glup da daje previše u nešto što ne zaradjuje , tako iz istre ili iz zagreba .. boli al je istina
ludi ste ako mislite da če vam bit bolje ako/kad uđemo u EU .
ma ko kaze..zalit se sta ne,pa nek dignu place za duplo i uniste sve pizdarije i prestanu ulagat u stvari koje nisu neophodne za prezivljavanje, da ima talibana, sad bi se jedan zaletio u sabor i digo ih sve u zrak, drugi bi dignuo drugi sabor, i treci po redu bi se zamislio...i smanjili bi pdv duplo barem, svoje place ovo ono, nek sjebu sve sta treba samo da građani imaju..haha, ako ne, doc ce treci talibanac...nije lose
a wild boy..nemoj tako protiv zagreba..zagreb je metropola metropola metropola, zagreb je metropola...hah, salim se, ma nije zagreb los, da su place u eurima ne u kunama bio bi zivot u hrvatskoj i vise nego dobar
bio nekad oglas...
mislim da ima, ljudi rade i zarađaju, plačaju porez, netko otvori u blizini i kakav kiosk ili zalogajnivu pa i zaposli nekoga, odmah se i dostava tu uključuje, a dalje znaš i sam.
U potpunosti se slažem sa tobom da se najviše ulaže tamo gdje dođe do najveće i brže zarade, ali se nesme ostatak izostaviti i pustiti na bjedu ili istim takvima osigurati u mjestima gdje se ulaže posao u stanovanje pa ipak imamo državu kaja bi to trebala riješavati, a nesamo krasti
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
uz najbolju volju pa te ne kužim, možeš malo pojasniti što si imao namjeru reči
Sjedište Tajništva UN je u New Yorku, dok su pojedini dijelovi sistema locirani po cijelom svijetu kao npr. u Ženevi, Beču, Rimu, Nairobiju, Haagu, Ateni, Tokiju i Kopenhagenu.
rospaya, HCSC je bio u pravu donekle, iako ne kuzim koje veze ima trziste s un-ovim sjedistem, al dobro..
vidim, nakacili ste se na zagreb..
eminem i ostali koji pljujete po zagrebu i mislite da ja nama tu super, cek malo, pa pogle, i mi se bunimo!!
prokleta centralizacija, sve je u zagrebu, zagreb je san i ideal svih mladih, blabla.. i svi gravitiraju zagrebu! ajde, konkretno, jel vas ima na forumu koji ste odnekud dosli na faks u zagreb? i? sto kad ga zavrsite? mislite se vracat? ziher ne..
s moje godine niti jedna jedina cura se nije vratila kuci! sve su ostale tu. jedna se doduse, vratila kuci, no udala se jako brzo u zagrebsto je mene opet nazivciralo, jer one su ostale tu, znaci postaju meni, koja sam citav zivot u zagrebu, direktna konkurencija za radno mjesto! i dosta njih je do posla doslo brze nego ja! al sto mogu, nisu one krive.. sto ce se vracat kuci kad je tamo jos milijun puta manja sansa za posao nego tu u zagrebu.. i to je frustrirajuce svima! i nama koji smo ovdje citav zivot, i onima koji su mozda vezani za svoj rodni kraj, no svjesni su da u njemu kao obrazovani ljudi nemaju sto traziti..
ja sam takva da nisam emotivno vezana za kraj u kojem zivim nicime, izuzev obitelji. no opet se povodim razmisljanjem da ce doci vrijeme da ja zasnujem svoju obitelj! i zasnovala bih je bilo gdje ako imam mogucnosti pruziti svojoj obitelji normalan zivot! prva bih se selila iz zagreba ma i u neko najvece selo, samo ako mi netko zagarntira da cu tamo moci od svog rada pristojno zivjeti!
11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
26.04.1986. Припять (Pripyat)
“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”
nije da ima UN neke direktne veze, spominjao sam to u kontekstu centralizacije koja je kod nas nas, u odnosu na USA, samo to. Što više toga postaviš u neki grad veće su mogučnosti za nalaženjem posla... Mislim da me kužite.
Washington D.C. je napravljen da bi sluzio kao glavni grad i da bi bio odvojen od svih drugih federalnih jedinica, da se glavni grad ne bi nalazio u nekoj saveznoj drzavi. Inace DC ima manje stanovnika nego Zagreb i njegovi stanovnici imaju manje prava nego u ostatku SAD-a. Tek 60ih su smjeli glasati za predsjednika, a danas imaju samo jednog zastupnika koji NEMA pravo glasati u Kongresu, a u Senatu nemaju uopce zastupnika. DC je pod izravnom upravom Kongresa.
New York je sa druge strane normalan grad koji je odabran samo zbog toga. Medu svim prijedlozima za lokaciju sjedista UN-a, tek par njih su bili glavni gradovi.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
o moj bože... ovaj topic se pretvorio u takvo cmizdrenje kvazizagrepčanaca i inih.
ljudi koji rade u zagrebu nisu tu dobili posao zato što im je on pao sa neba. a to što vi na njih gledate kao konkurenciju, to je sasvim druga stvar. nije takvoj osobi nitko poklonio posao - ona se je izborila za njega.
i da, vatrogasac, samo da ti kažem jedan sitni argument po pitanju ulaganja u slavoniju. zove se lovni turizam, i puno je isplativiji od običnog turizma![]()
cisto da malo bumpam temu nakon upravo pogledanog priloga na RTLu.
Isli su u Sloveniju usproedivati cijene prehrambenih proizvoda sa cijenama u Hrvatskoj.
doslo se do zakljucka da su kod nas skuplji npr. nasa voda - recimo voda obicna pola litre je kod nas oko 5 kn tam je 3,5 kn . Nase cokolade su skuplje 3 kune kod nas ,s trane 5 kuna.Opcenito su svi prehrambeni proizvodi skuplji kod nas. Jedine dvije stvari koje su u Sloveniji jeftinije su dvije sirovine - brasno i mlijeko , i to 20 lipa po litri/kili.Mislim da je to zbg nulte stope pdva na to dvoje kod nas.
Nakon toga su intervjuirali gradane slovenije u tom nekom trgovackom centru (nesto ko mercator al nije).Svi su se zalili da je skupo.
Za kraj je voditelj dodao da Slovenija ima najvise cijene prehrambenih proizvoda u EU , uz Italiju i Grčku.
Di smo onda mi , sa dosta slabijim standardom od Slovenije , za ostale da ne pricam?
nakon cijelog odlgedanog priloga , ja nisam nimalo defetističan.ZAsto?
pa gledajmo ovako : dakle situacija je takva da imamo cijene kao najskuplje clanice EU , standard slabiji od bilo koje članice. Dakle omjer cijene/priljevi nemoze bit losiji.Buducnost moze donjeti samo bolje , cak ajde i da se cijene ne spuste na nekakav prosjek EU - cak i uz tu okolnost - standard mora rasti.
Potrubi ak ti se sviđa moj avatar
Bookmarks