evo vam nas forum,regajte se i pitajte sve sta vas interesira u vezi autoakustike..
http://www.cice.com.hr
Jai mam JVC KD DV6202 kupljen prije više od god dana u hg spotu 2113kn.
Zadovoljan sam.
Ja bi bježao od Slonya
Uz JVC, bi pogledao i Alpine ili Kenwood, neznam za Paju, nekad mi je bio favorit, al u zadnje vrijeme nisam čuo baš puno hvale, pogotovo na jeftinijim modelima.
http://dcigleneckiphoto.wordpress.com
Nokia 6020, 6120C, E72, E6, Lumia 930, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S9+
Ja sam dosta nize od radia koje kosta dva soma. Nemojte ovo smatrat offtopicom,al JVC sam vidio u 7-8 auta,i vec sviraju 5-6 godina,daju jako kvalitetan zvuk,ne kvare se i sl... Ja imam JVC KDG 311 vec dvije godine,daje mi savrsen zvuk,predobro trpi vibacije i CD-ovi NIKAD ne preskacu koliko god izgrebani bili.
Dakle,nista strasno... Imam 6 Sony zvucnika (bili su najjeftiniji,a neke Žnj marke nisam htio). Sav RMS kad zbrojim ispadne 320W,a peak power iznosi 1160W. Radio tiska na 4 izlaza od 50W,moze se pojacat do 50,a na 20 vise nemozes izdrzat u autu,a zvuk je odlican do nekih 30-31-32... Kvaliteta? Doveo sam do savrsenstva. Iz svakog kuta auta dopire cist i nevjerojatno ugodan zvuk. Dakle,dobro podeseni bass,treble,fad.. u kombinaciji s jakim i kvalitetnim zvucnicima,daje izvrstan rezultat,a sad marka radia ce ti uglavnom uvjetovat mogucnosti samog radia,i njegovu izdrzljivost. Mislim da DVD nije potreban u autu,jer ja koristim CD-RW diskove koje cesto osvjezavam s novom muzikom,i sa nekih 150 pjesama na njemu skroz sam zadovoljan. DVD radio bez ekrana je shit jer je nepregledno listat 4-5 GB muzike,a s ekranom jos veci shit jer ces se zagledat u fine i krasne vizualizacije i ostale điđe-biđe, pa ces negdje zalijepit auto u zid i tak... USB port savjetujem jer je lagano nosit muziku sa sobom (puno lakse nego furat po CD-ovima). Sony ti nece sve brzine przenja procitat,je*u ga brzine MP3 zapisa,otpadaju gumbi... Kenwood zna zezat s kodovima koji se po meni najveca glupost za auto radio... (ovo su moja iskustva) Zakljucak: (ovim redoslijedom) Alpine,Pioneer,JVC.(točka) S bilo kojom od ove tri marke se neces zahebat,a po mojim iskustvima sve ostalo sve zaboravi... Malo sam oduljio,al eto i moje misljenje... Pozz!![]()
Ovo sam rms 320W ne drži vodu.
To šta piše 4*50W je 4*~20WRMS uz to da imate napon 14.4V.
Ja imam Pioneera 6800MP,prezadovoljan sam, tjera mi 4 fabrička zvučnika.
Ima aktivne skretnice, ima mogučnost spajanja suba na zadnje izlaze, znači stražnji izlazi spojiti tako da radi u "bridge modu" idealno za neki woferčič da se dobije na basu!
Prije sam koristio slonya, i kad sam čuo ovog pioneera preporodio sam se koliko to jače i bolje svira!
Nije mi jasno šta ti si zbrojio sav RMS na svim zvučnicima koje imaš!
Rms zvučnika tu nema nikakvu funkciju, to je samo pokazatelj s koliko snage možeš zvučnik opteretiti , a da zavojnica ne pregori!
ako kupiš zvučnik 25Wrms i 100W rms i spojiš na autoradio koji max može dati ~20Wrms(i to je još puno) i jedan i drugi zvučnik če isto svirati.
Jedino šta je važno kod glasnoće su dB, što više dB ima zvučnik to je potrebno manje snage za pokrenuti ga i izvuč maximum iz njega.
Oni koji su se "hvalili" s zvucnicima u autu,hvalili su se s snagom u watima,a ne s decibelima. Meni je jasno da se mora dobit glasnoca,a snaga je u tome samo karika... Htio sam rec da ono sto imam u autu,sasvim je previse za auto,a ona preseravanja s gigavatima snage i ostalim stvarcicama,me ne interesiraju. Malo smo osli off,pa cu se otkacit... Pozz!
Uglavnom savjetujem iz pretproslog posta: Alpine,Pioneer,JVC.![]()
Ma sve ok!Ja nisam čitao topic od početka, samo sam preletio, uglavnom znam temu pa sam dao svoje mišljenje zanj.
Vidio sam tvoj text, pa mi nije nešto štimalo!Al dobro!
Ja sam za pioneer-a, a da imam viška para bio bi Alpine!
Bookmarks