nisam ti siguranal pretpostavljam da se neće desit ništa.. jednostavno ti neće očitat memoriju (ispravite me ako grješim)
koliko ti podržava po slotu?
Pozdrav svima!
Može li mi itko reći,kaj će se dogodoti ako na matičnu stavim više memorije nego je dozvoljeno, odnosno moja matična, tako piše u papirima podržava do 384 SD-RAM-a,to znači 3x128,a kaj bu se dogodilo ako stavim jedan modul od 256, jel bi moglo biti neke trajne štete ili...,jel bi dobio kaj fleširanjem BIOS-a?
Per@
nisam ti siguranal pretpostavljam da se neće desit ništa.. jednostavno ti neće očitat memoriju (ispravite me ako grješim)
koliko ti podržava po slotu?
Nikad nisam bia lud, nego me nitko nije shvaća normalno.
a koja je ploča u pitanju?
Malo mi je to cudno da podrzava 384 SD-RAMA.Kazi nam naziv ploce.
FORD FOCUS RS500
I like it!
nece ti se sigurno nista dogoditi jedino modul koji je viska nece ti ocitati. ja mislim da bi trebala ocitati cip od 256 jedino ako bas pise 3*128... samo kakva je to ploca stvarno? da max 384...
computer freak
pa vjerojatno je stara 6-7 godina. možda i koju više.
moj comp je star 5 godina...kad sam ga kupio imao sam 128 mb rama,a sad imam 1.5 gb...ista matična je,i imam 2 slota za ram
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
oš od mene preporukuodeš na pcekspert kupiš matičnu ploču ram i proc za 200-300 kn i miran si
a imaš bolje od navedenog
daj reci koja je matična pa da ti možemo reć
Nista se nece desiti, samo ce ti prepoznati do toliko koliko pise, ili cak i manje ako ne uspije iskombinirati tocno toliko i to je to.... mozda se moze nekako rjesiti s flashom biosa, al to nisam siguran, sve zavisi.... Al kao sto OuttaControl kaze, kupis malko bolju maticnu i to je to...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
da stara je sada već 8 god,Radi se o LuckyStar 6VA694 ApolloPro133A,na njoj je celeron 950MHz,jedina zanimljiva stvar je to kaj su sve matične iz tog doba imale podršku za 256,ako ne i za 512,a komp me koštao skoro 10000kn,budem još točno provjerio ali mislim da piše max 384,da zaboravih reći ima tri slota
Per@
nece se nista desit jednostavno ti nece ocitat taj ostatak preko 384...
ukoliko ti po slotu podrzava 128MB; a ubacis u jedan slot 256 onda ce ti ocitat sam 128...
nemozes nista sjebat
###1410989180026
evo malo sam pregledao knjižicu moje matične i navest ću vam citate:
"It has three Dual In-line Memory Modules(DIMM) whichcan be installed with SDRAM memory. The memory subsystem supports up to either 384 MB(SDRAM)"
" the mainboadr has 3 DIMMs on board. Either DIMM1, DIMM 2 or DIMM3 suppprts 8MB, 16MB, 32MB, 64MB, and 128MB. Maximum memory for SDRAM is up to 256MB."
Sad vi meni molim vas recite kaj to točno znači, jer me muče te engleske fraze....
Per@
Dakle,moš stavljat kartice od 8,16,32,64 i 128 rama,a sve ukupno možeš imat 256![]()
Yes, I am a criminal. My crime is that of curiosity. My crime is that of judging people by what they say and think, not what they look like. My crime is that of outsmarting you, something that you will never forgive me for.
e pa jbg...comp je 100% star više godina onda,a tada su bile kartice od 64,32...recimo danas,imaš isto tako kartice od 1-2gb rama,a neko ima 3 slota,pa mu po slotu podržava 1gb a sveukupno 1.50 gb ili 2 gb....
Već sam imao 384 rama unutra i radilo je normalno, ali mi se počelo malo brejkat pa sam izvukao jednu i radilo je bolje , sad sam promjenio proc i rješio sam problem nema više štekanja nit išta, sad ću probat ponovo staviti treću pa ću vidjet, nemam modul od 256, ali ću ga probat nabavit pa isprobat...,javite ako štogod dokučite, ako uspijete saznati kaj točno znače ove rečenice,btw sad imam 256...
Per@
evo stavio sam 384, ali mi se jedanput restartao i čak mi se pojavio onaj blue screen, nakon toga je postao normalan
Per@
Bookmarks