Ubaci linkove u prvi korak.
Koristan tutorial, sigurno nekome bude zatrebao.
Jutros sam pomocu ovog tutorijal pretvorio svoj d750 brown u red
Ovoje potrebno jer se brown verzija mobitela ne može modati, patchirati ni flashati. Dakle ako želite svoj brown d750/k750 flashat u w800i, ovo je apsolutno nužno.
Proces traje nekoliko sekunda, pratite ga korak po korak i problema nema.
1) Potrebni su vam FAR + Flash plugin by Darkmen (v.10 pa na dalje) + usb flash driveri za vaš mobitel te raw file, to sve možete skinuti ovdje:
download
2) Plugin kopirajte u folder "Plugin" koji se nalazi u folderu FAR programa.
3) Instalirajte USB flash drivere i spojite kabel ALI NE I MOBITEL
4) Uđite u FAR, alt + f1, te odaberite SEFP
5) Imate 60 sec da spojite vaš mobitel. To se radi ovako:
Izvadite bateriju, izbacite sim, te vratite samo bateriju. Držite pritisnutu tipku "c" prispojite kabel na mob, i tek kada program očita vaš mobitel pustite "c"
6) Sada na lijevoj strani programa imate 2 foldera: Flash i FS. Uđite u flash
7) Na desnoj strani programa pronađite vaš raw file.
8) s opcijama na dnu programa ga kopirajte u flash folder
9) odaberite opciju "flash raw image" i podesite brojek TOČNO KAO ŠTO SU I NA SLICI:
![]()
10) odaberite flash
11) kad vam se pojavi ovo odaberite yes:
12) flashiranje u tijeku
![]()
13) završeno
14) uredno izađite iz programa te disconectajte mob
15) izvadite bateriju, sačekajte 10-ak sekundi, vratite sim i bateriju te upalite vaš aparat.
16) imate red mobitel spreman za modanje, flashanje u w800i, itd
Zadnji uredio sheep1501 : 06-09-2007 u 21:53
Ubaci linkove u prvi korak.
Koristan tutorial, sigurno nekome bude zatrebao.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
evo nek uploadam zeza me rs
Hvala striček, pomogao si mi!Prebacio sam svoj K750 u RED s ovim fajlovima i vodičem
![]()
Uradio sam ovo sa telefonom od starog (cid36brown)
i sad ne daje znake zivota:
kada izvadim bateriju i spojim ga na FAR, SeTool, ili XS
oni ga ne vide...
Ima li spasa ili da ga bacim u smece?
Upomoc!
Ok, hvala...
ja imam k750 cid 49 brown,jel ja mogu prebacit u red
....::::i"m DJ Kollex::::....
Ja sam jednom fleshovao k750i cid 36 brown bez problema i ubacio R1CA021 RED49. Ne razumem zasto je ovo nuzno??
pa jel mogu il nemogu
edit:evo nasao sam nesto.evo link al me strah to radit da ne s***em mob
evo linkhttp://www.iprotebe.cz/download/cid4..._erom.raw.html
EDIT 2:ljudi ja sam pocetnik u faru,neznam kako kopirati raw fajl u flash folder,nadem ga u faru ali neznam ga stavit u flash folder
Zadnji uredio sony_k750i : 25-01-2008 u 18:07
Samo ga prevuces sa misem u flash folder. Ako ne znas to, onda imas opciju copy pri dnu far manager-a.
fala na ovom tutu meni je pomoglo i sredio sam jedan d750 tako
For the hoven lands...
pa jel itko cid 49 prebacio u red
Eh ovako: sestrin K750i sam flashao u W800i. Onda sam otkrio da tipke gube kontakt, nisu radile 1,4,7 i * i odnesem ga posto je bio pod garancijom 1 mjesec (kupljen je polovan). Prvi put je napravio i radilo je tek dan s W800i softverom i onda sam odnio ponovo i sad evo vec sedmicu dana radi o.k. Medjutim, odlucim ja u medjuvremenu da ga pretvorim u makar obicni K750i jer me nervira to sto je lik ga pretvorio u D750i i activity menu dodje kada pritisnem joystick ka gore umjesto one sredisnje tipke izmedju dva softkeya, a sada ta sto je pokretala walkman ili activity menu pokrece tmobile online servis. Spojim ga XS-om kada vidim da je i CID49 RED promijenio u CID36 BROWN, i upravo nakon toga je garancija istekla. Sada citam da ima i alternativni nacin pretvaranja CID36 BROWN u CID36 RED preko GFLASHA. Mene interesuje mogu li iskoristiti ovaj RAW EROM fajl sto se nalazi u linku iz prvog posta, posto je postupak jednostavniji nego u FAR-a. Ima li neko iskustva s GFlashom?
Dakle software je:
D750
R1J002
T_MOB_INT_A
OTP CID:36
EROM CID:36
EROM COLOR: BROWN
Telefon je bio otkljucan onoga trenutka kada sam ga pretvorio u W800i jednostavnim flashanjem, inace kad je tek kupljen bio je K750 R1DB001 CID49 RED firmware.
Unaprijed hvala!
pa trebalo bi da mozes,mislim procedura je potpuno ista,samo sto bi ti u tom slucaju koristio drugi software u svrhu postizanja istog cilja!!!
ukoliko dodje do problema jednostavno uradis cijelu proceduru sa FAR-om!!!
al najprije uradi backup GDFS-a!!!
###1410989180026
Hvala, imam jos jedno pitanje: hocu li poslije morati flashati u CID36 RED software ili je dovoljno samo upaliti telefon nakon zavrsene operacije? Ipak nije moj tel. pa zato moram biti siguran.
mislim da nema potrebe da ga ponovo flashas,no izvadi bateriju nakon zavrsenog procesa vrati je iii onda vidi da li ces moci upalit telefon,ukoliko ne mognes onda flashaj ponovo MAIN!
###1410989180026
Hvala. Koristio sam FAR i upute tutorijala. Sve je ok, i radi uredno.
Da li cijeli postupak vrijedi i za Z520?
EDIT: Provjereno radi.![]()
Zadnji uredio .:TailS:. : 16-06-2009 u 20:37
Bookmarks