Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
    Svježe registriran Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2007
    Bodovi
    6.605
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.605, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

K800, novi punjac ne radi??

Kupljen pred tjedan dana novi novcati zapakirani SE k800i u t-com paketu.
    Odmah nakon raspakiravnja primjetih da njegov punjac ne puni, tj nista se ne
    desava kad ga se ukljuci. Citam u uputstvima i pise da je katkad potrebno i
    preko pola sata da se pocne puniti no ja cak ostavio da puni cijelu noc no
    opet nista nije napunilo.

No posto sam imao jos jedan paket SE k800i (identicni dakle ) nisam se
    previse uzbudjivao i koristio sam taj punjac iz tog drugog paketa koji je
    najnormalnije punio (instantno cim bi ga prikljucio). Za probu sam inace
    spojio ovaj prvi punjac na ovaj drugi mobitel no naravno nije nista punilo.

E sad je nastao problem jer mi je tocno nakon 3 puta punjenja crkao i taj
    drugi punjac (dakle isti simptomi kao i sam prvim punjacem sa razlikom da
    prvi punjac uopce nov novcat nije ni sekunde radio). U medjuvremenu sam
    kupio jeftinjara autopunjac (u chipoteci za 25kn) i u autu
    najnormalnijepunim tako da bi iskljucio mogucnostda je u mobitelu stvar (no
    mozda se i varam).

Rezime jest ovakav; dva punjaca od kojih nijedan ne puni (isprobano na 2 SE
    k800i i na SE k510i) pa mobitel trenutno punim sa takodjer original punjacem
    od tog (sad treceg) SE k510i no nekako se bojim da mi mobitel nekeko ne
    shebe i taj punjac. Inace ove 'pokvarene' punjace skoro da nisam ni
    prenosio, uvijek su mi bili na stolu, nikad natezani i sl, nikakvih fizickih
    ostecenja nemaju... Stvarno ne kuzim u cemu je stvar a novi novcati su i jos
    original SE koji dolaze u paketu.

Jel imam ja inace na punjace garanciju (da ne kopam sad po papirima) i jel
    prave kakve probleme ako odjednom 2 punjaca idem reklamirati? Kako punjac
    uopce moze crknuti?? Nikad dosad nisam ni iole slicnih problema imao...

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Bodovi: 36.153, Nivo: 46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za garanciju ne znam, to mozes utvrditi jedino da pogledas u papire (koliko god ti to mrsko bilo), ali AFAIK po zakonu o potrosacima za ovaj otpocetka neispravan punjac imas pravo zaliti im se unutar 48 sati, i trebali bi ti dati novi.

Ovaj drugi paket iz kojeg je punjac je isto novi? Onda se zali i na njega.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    iPhone 3Gs, 4.
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    42
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pogledaj zlatne pinove na punjaču, svaki sony ericssonov konektor se sastoji od 12 pinova, punjač koristi samo prvi i četvrti počevši s desna ulijevo, ako jedan fali ili je oštećen , u tome je problem..

Ili to ili su na mobitelu uništeni pa gube kontakt..
    Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!

Svježe registriran Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2007
    Bodovi
    6.605
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Ravilov: oba punjaca su nova novcata, iz njihovih paketa, koji tjedan dana stari. Eto u medjuvremenu ipak raskopao papirai otkrio da ipak imaju garanciju na sav originalni pribor.

@Wildbabe: e to je to, problem je detektiran; stvar je naravno u pinovima. Ovaj prvi adapter koji ni prvoga dana nije radio ima 12 pinova ali mu je samo 4. pin uzdignut dok ostalih 11 leze normalno. Onda mozemo zakljuciti da zbog toga nije ni mogao nikada raditi (btw probao ja na tom punjacu sa pincetom lagano a podizati u nadi da je taj pin samo zastekao no cini se da je to tvornicka greska u pretkratkom pinu. (edit: tek sad vidim da su na punjacu od k750 samo 2 pina i to 1. i 4. i da prvi uopce nije uzdignut kao 4. a mobitel mi se najnormalnije puni stoga ipak zakljucujem da ovaj moj prvi originalni punjac ima neku opakiju hardversku gresku )

Sad ovaj drugi punjac (koji je radio ta 3 dana); pomnom analizom utvrdjujem da ima samo (dakle ukupno) 11 pinova i da je 3. (zapravo 4. kad bi ih imao 12) uzdignut. Naravno da nedostaje 1. pin koji je u međuvremenu (u ta 3 dana) ili otpao (vise vjerojatno) ili je ostao zaglavljen unutra (nekako sumnjam da je moguce posto je ipak malo duzi od onih ostalih i ja ga na oko ne vidim). A sta je najbolje punjac sam doslovno 2 puta bio prikopcao na mobitel, nije mi mobitel niti visio sa punjaca niti sam ga dodatno drmao onako priklucenog niti mi je punjac letio na pod... Pa zar je moguce da je to toliko lose kvalitete?

Sad mobitel trenutno punim sa punjacem od SEk750 koji naravno perfektno sljaka (zapravo kako bi i trebalo uostalom).

I sad jos jedno pitanje; jel mogu nastetiti svome mobitelu ako ga punim u kracem periodu ovim originalnim punjacem od SE k750?? Na mome punjacu od ovog sa k750 se razlikuje samo: output: 4.9VDC-450mA (punjac k750) od 4.9VDC-700mA (k800i).

Jebate koja zajebancija, sad ne znam dal' kupiti zamjenski a ove budem kroz par dana reklamirao... Da se radi o jednom komadu ne bi uopce razmisljao no ovako ako bi na kraju imao 4 ista punjaca... ma...
    Zadnji uredio acmen : 03-01-2008 u 00:34

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    IPhone & K800i
    Operater
    T-Mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ma nemožeš mu naštetit, slobodno puni, samo će mu tribat malo više vrimena da napuni bateriju i ako nemaš punjač možeš puniti i preko usb kabela (preko njega je potrebno oko 10 h da se baterija skroz napuni)

mod_se Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience PointsOverdrive
    Nagrade:
    Discussion Ender

Datum registracije
    Dec 2004
    Bodovi
    36.153
    Nivo
    46
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao acmen Pregledaj post
    @Wildbabe: e to je to, problem je detektiran; stvar je naravno u pinovima. Ovaj prvi adapter koji ni prvoga dana nije radio ima 12 pinova ali mu je samo 4. pin uzdignut dok ostalih 11 leze normalno. Onda mozemo zakljuciti da zbog toga nije ni mogao nikada raditi (btw probao ja na tom punjacu sa pincetom lagano a podizati u nadi da je taj pin samo zastekao no cini se da je to tvornicka greska u pretkratkom pinu. (edit: tek sad vidim da su na punjacu od k750 samo 2 pina i to 1. i 4. i da prvi uopce nije uzdignut kao 4. a mobitel mi se najnormalnije puni stoga ipak zakljucujem da ovaj moj prvi originalni punjac ima neku opakiju hardversku gresku )

Sad ovaj drugi punjac (koji je radio ta 3 dana); pomnom analizom utvrdjujem da ima samo (dakle ukupno) 11 pinova i da je 3. (zapravo 4. kad bi ih imao 12) uzdignut. Naravno da nedostaje 1. pin koji je u međuvremenu (u ta 3 dana) ili otpao (vise vjerojatno) ili je ostao zaglavljen unutra (nekako sumnjam da je moguce posto je ipak malo duzi od onih ostalih i ja ga na oko ne vidim). A sta je najbolje punjac sam doslovno 2 puta bio prikopcao na mobitel, nije mi mobitel niti visio sa punjaca niti sam ga dodatno drmao onako priklucenog niti mi je punjac letio na pod... Pa zar je moguce da je to toliko lose kvalitete?
    Potrazi slike na netu, vidjet ces da je svuda pin #4 uzdignutiji od ostalih. To je tako namjerno, nije greska.
    Medjutim, ovo za pin #1 jest problem, ne bi smio biti uvucen.
    Iskreno, ne znam kako ti se to dogodilo, rastavljao sam vise puta konektore tog tipa, unutra imaju oprugu koja bi trebala ovo sprijeciti...

I sad jos jedno pitanje; jel mogu nastetiti svome mobitelu ako ga punim u kracem periodu ovim originalnim punjacem od SE k750?? Na mome punjacu od ovog sa k750 se razlikuje samo: output: 4.9VDC-450mA (punjac k750) od 4.9VDC-700mA (k800i).
    IMHO ne moze se nista lose desiti, jedino sto prema ovim parametrima moze biti da ce ti se sporije puniti (manja amperaza).
    No ionako neki kazu da prebrzo punjenje nije dobro (zapravo misle na one quick-chargere za NiMH sto pune za 15min, ali dobro sad).

Jebate koja zajebancija, sad ne znam dal' kupiti zamjenski a ove budem kroz par dana reklamirao... Da se radi o jednom komadu ne bi uopce razmisljao no ovako ako bi na kraju imao 4 ista punjaca... ma...
    Meni se samo cini da nisi imao srece.
    Ja sam dosad imao 4 punjaca (3xK800, 1xK810), i sa nijednim apsolutno nikakvih problema.
    Cak sam jednom od njih stavio drugi konektor i koristio ga za punjenje drugih mobitela.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. novi camera driver za k800/k790/k810
    By georgy in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 08-08-2009, 15:07
  2. k800 ne radi zvucnik
    By mortal in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 09-08-2007, 19:11
  3. mini SD 1Gb radi/ne radi na v360?
    By alex1 in forum Motorola
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 25-06-2006, 18:12
  4. Mob radi i ne radi nakon promjene maske!
    By sirius in forum Motorola
    Odgovora: 21
    Posljednji post: 10-09-2005, 15:15
  5. "Novi postovi" ne radi kako treba
    By Sljaka in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 21-11-2004, 10:15

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke