po meni jedine mane n73 su losa kamera snimana u zatvorenim prostorijam i po noci, kad stavis te slike na komp to izgleda jos gore nego na mobu. slike na otvorenom su dosta dobre. druga mana je sporost. kada restartam mobitel treba mu vise od minute da bi usao u izbornik, a to ti stvarno popije zivce. daleko od toga da je mob los ali razocarao je u onim stvarima koje smo od njega najvise ocekivali.
Dinamo rules!!!
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
Vama nekima je N73 smeće, a ja bi dao sve da ju imam![]()
dobro, kam ste sad otišli, ješ se bumo svađali koja je boja zakon, koja je sranje
Držimo se SW-a, performansi itd. Tu isto svatko ima svoje zahtjeve, no, ajde, nek sve ide u drugi plan, kaj je tu je, ali krepavanje programa u pozadini nemrem prihvatiti nikako. Osim ak nema neko rješenje za to.....
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
po vizualnom identitetu tj. dizajnu (pri čemu mislim na šarenije izvedbe) te po činjenici da će mlađi korisnici prije tražiti naprednije glazbene mogućnosti mobitela - sličnu filozofiju mislim da je pratio i razvoj n73 iako je symbian.
nije valjda da si se ti sa 21. našao pogođen ? Naravno da ima korisnika svih generacija , ali ja govorim o ciljanoj skupini a ti pogledaj u knjigu iz ekonomije ili marketinga što to točno znači.
TORRENTE,EL BRAZO TONTO DE LA LEY
sam kazes da svako ima svoje zahtjeve, pa prema tim zahtjevima i sudi dal mu je dobar mobitel ili ne.... pa onda kaj raspravljamo o tome!?
tebi nevalja i to netreba razuvjeravat , ti znas kaj trazis.
meni je dobar , ima sitnih bagova ali nista ozbiljno, ja ne koristim net na mobu, pa mi se ne rusi opera ili kaj vec, i to me opce ne zabrinjava, i to ne racunam kao minus.
meni nije katastrofa , nego mi je dobar, mozda cak i malo vise.
mislim da bi ovaj thread trebalo preimenovat, i pisat u njemu koji su mobovi bugovi i kaj je plus i kaj je minus na njemu. mislim da bi to bilo puno bolje.
pozz, Danijel.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
moj zadnji off...
nisam se ja nasao uvrijeden, ali mi se samo ne cini da je bas tako, pojam ''teen'' po meni oznacava starost do kraja srednje skole (a to i je kao do 19. god, ali nije bitno), i sad ti hoces reci da su w880, w950, i w960, i w910 i sta ja znam koji vec teen mobiteli. to po meni ne stoji nikako, i to sigurno necu naci napisano u knjigama o marketingu ili ekonomiji (sala). hocu ti reci da teen zvuci malo premlado i je u biti, da oznacava mladju populaciju. pozdrav..
cvita
Ovak imam n73 i naravno da mob ima puno mana kao i ostali pa da krenem redom...brzina rada je dobra dok nemas nista upaljeno u pozadini,znaci mob ako nema u pozadini programa je jednako brz kao npr k800 osim u galeriji koja je uvijek spora a cim ima u pozadini 2 programa ili nedaj boze operu to nije normalno kolko je spora jer je stvarno kronicni nedostatak rama znaci tu se slazem s vertom...dalje nedostatak aplikacija tu se nemogu slozit s vertom nikako jer svaki si korisnik moze nac 10 aplikacija za sebe...izrada je meni dobra,kod mene ne skripi mob niti ista joystic isti kao i prvog dana,pao mi je mob 2-3 puta i nema ni crtice,baterija traje 2 dana u prosjeku i to je zadovoljavajuce,tipkovnica je losa priznajem ali nije gora od one na k800 sigurno,koristio sam k800 2 dana i nisam se mogao naviknut...sutra cu si dati truda i snimiti rad mobitela bez aplikacija u pozadini i s aplikacijama pa cu dokazati te svoje tvrdnje da je priblizno brz kao npr. k800 ali kad nema nis u pozadini...
Kao sto je vert primjetio, N73 je smart, a ne ponasa se tako. Zapravo se radi o dummy mobitelu kojem je multimedija u prvom planu, a multitasking, aplikacije i ostalo negdje daleko iza svega... Teoretski je sposoban za svasta. U praksi je zajeb.
@ vert, majkemi![]()
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
A ebo ja vas...
Taman mislija kupit N73, a vi ovako bljuć.
Sad opet dvojbe.
![]()
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Ma joj nije N73 kanta od mobitela!
Ali ako ga uspoređuješ u svoj klasi je vrhunski naravno kada je on izašao na tržiše ne gledajući druge mobitele koji su kasnije izašli (naravno da su unaprijeđeni).
To je kada ga koriste ljudi koji imaju zahtjeve koje ispunjava Nokia N95 8GB
pa se ljute na nedostatke.
Istina da je spor, ali ako sekunda ili dvije stvara toliku muku onda OK!
Stvar je softvera koji se ne nadograđuje onako kako bi stvarno trebao od strane proizvođača jer oni to i namjerno neče jer tko bi kupovao iduču generaciju mobitela ako bi svaki idući soft bio jako bolji!
Usporedite SE K800 & SE K810 pa će te znati šta želim reći!!!
A da hrpu podprograma gasi u pozadini to je ali brijem da ima app da se to sredi i ja je aktivno tražim po netu!!!
Spas osnovnoga softa je u nadogradnjama aplikacima iako osnovni kostur je klimav!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Neki ljudi imaju velike zahtjeve ali tu su uvijek napredniji PDA uređaji i Laptopi...
Pogledajte teme i komentare oko N73 prije 6 mjeseci i sve će vam biti jasno. Svaki novi mobitel na tržištu je najbolji mobitel...
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
ja sam imao dvije n73 jednu obicnu i jednu ME i mob po meni nema nikakvih mana tj gotovo savršen sada imam N95 ali me nekako još nostalgija veže za ovu ME imao sam ovu obicnu nakon k800 dakle to mogu potvrditi da je slika lošija po noci ali po danu je gotovo idnetična.dok oko te sporosti necemo raspravljati pa t je symb mob nije obican OS tko ju kupuje to mora i očekivati ali je po meni to BesBuy mob za tu lovu koja se trenutno nudi 1500 obicna 1700 ME..
★★★★★
Bah, jel smo prezahtjevni ako zelimo imati dvije aplikacije otvorene u isto vrijeme. Ako imam otvorenu galeriju i recimo poruke, ne mogu nista vise koristiti.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Imam N73 od ožujka mjeseca i vrlo brzo sam shvatio što imam u ruci.
Dakle, kao prvo, odgovorim osobi koja je započela thread.
N73 nije ni blizu takvo smeće kakvim si ga opisao, iako ja s mnogo čime nisam zadovoljan.
Tipkovnica je problem i istina je da se desi da se u brzini prilikom pisanja SMS-a stisne zeleni gumb umjesto jedinice. Tipkovnice su inače rak-rana Nokie i oni očito tu lekciju nikad neće savladati. Nokia je jednostavne nesposobna napraviti dobru tipkovnicu. Tu je Motorola sa Razr-ima čisti zakon.
Nokia je jedine dobre tipkovnice napravila na kliznim i nekim preklopnim modelima.... 6280 ima fenomenalnu tipkovnicu, ali ja više volim modele koje možeš početi koristiti odmah, bez otvaranja. Ali, čak i N95 ima lošu tipkovnicu, preplitak je hod i čudno je oblikovana tipka. Ja bih vjerojatno ostao na ne-Symbian Nokiji 6233 koja je FENOMENALNA, ali je tipkovnica imala izrazito kratak hod što ju je za moje brzo pisanje SMS-ova činilo neupotrebljivom. Za ne vjerovati!
Problem je i mjesto gdje je smještene "C" tipka za brisanje (N73), nema šanse (ili uz rizik da ti ispadne iz ruke) da ćeš palcem desne ruke stisnuti tu tipku ako mob koristiš samo jednom rukom.
Joystick je problem jer mi je masu puta, umjesto da ide ulijevo ili udesno, bio pritisnut prema unutra. Ali, mogo je biti i gori....
Što se tiče fotoaparata na N73 - tu si totalno fulao! Očito se baš ne razumiješ u fotiće, kad očekuješ da će ti ovaj aparat sam sve slikati kako bi ti htio.
I ja sam se malo razočarao kad sam vidio kako slika u zatvorenom prostoru, dok nisam skužio da postoji opcija "User defined". Lijepo sam podesio sve parametre i sad, kad slikam unutra, samo stisnem opciju User defined i slika savršeno ispada. Ako slikaš u zatvorenom ili navečer (onda automatski slika s flešom) bijela boja će ispasti uvijek jako žuta i to me stvarno zbunjivalo.
Što se tiče tvrdnje da je slika "dobra samo za gledanje na veličini pol kutije cigareta", dragi moj V3rt!g(o), tu je tvoj post prešao u čisto baljezganje.
Kvaliteta tih slika je takva da se printaju na veličinu A4 sa savršenom kvalitetom. Ja sam vrlo zahtjevan po pitanju foto mogućnosti u mobitelu, a otkad sam ovo nabavio, više digitalni aparat ni ne koristim. Foto-aparat u N73 je za svaku preporuku! Kad sam ga dobio, slikao sam u uredu, ne baš pri svjetlu, stranicu na ovom site-u, s pola metra udaljenosti i - vidio sam svako slovo kad sam ga gledao na displayu mobitela!!! Pametnom dosta...
E sad, što se tiče operativnog sustava, to već nije do mobitela, već do čuvenog Symbiana. Tu ću biti vrlo oštar, jer sam prije imao N70 i već dugo koristim to g....
Najsmješnije mi je kad bilo gdje na ovom sajtu naiđem na tvrdnje kako je Symbian za vrlo zahtjevne korisnike, fenomenalan, upotrebljiv i prilagodljiv i bla bla bla....
Symbian je najobičnije S-M-E-Ć-E !! Ili, ako hoćete malo kulturnije - radi se o čistom polu-proizvodu. Neispitano, nestabilno, nepouzdano - neupotrebljivo. Samota je da nam za to još uzimaju i novce. Microsoft Windowsi na PC-ju su sinonim stabilnosti i sigurnosti u usporedbi sa ovom bugovitom podvalom...
To nije čak ni u beta fazi.... O sporosti ne treba trošiti riječi, ali me najviše nervira postupno usporavanje sistema kako ga koristiš. Na kraju mogu otići skuhati kavu kad dam naredbu da mi otvori poruku....
Vidio sam ovdje nekoliko puta da se to djelomično može riješiti instaliranjem nekakvog softverića koji upravlja memorijom... moram priznati, ne mogu se sjetiti o čemu se radi, neka mi netko javi o čemu je riječ i kako se to radi... .I nervira me da moram nešto kupiti kako bi mobitel kako-tako radio normalno.
Za sada to rješavam da potpuno iznova instaliram sistem, bez postavki koje sam backupirao na comp, nego ga pola sata ponovo modificiram kako mi odgovara, a svi znate da tu ima posla. Tek onda vratim imenik u mob.... Onda radi brzo, kao nov, ali to traje najviše mjesec dana...
Symbian je neupotrebljiv i pitanje je hoće li to ikada proraditi. Radi se o najobičnijoj PREVARI korisnika i kupaca. Trebalo bi im zapapriti milijunske kazne za ovo jer se podrazumijeva da se na tržište pusti nešto što je provjereno i stabilno. Ali, Microsoft bi onda trebalo ukinuti, a NOKIU spaliti sa zemljom....
@Vepar - u vezi tvog posta o foto-aparatu na N73, pogledaj gore.... vrijedi isto o mogućnostima fotića... tko treba pojedinosti kako se (i što) radi User defined, neka mi se javi...
Zadnji uredio Maxbo : 29-12-2007 u 16:24
@ maxbo,
dobro si poceo no povampirio si se oko sredine posta.
www.gadgethive.com
Vidim da si puno puta spominjao user defined stvari. Ti si prilagodio mobitel svojim potrebama i učinio si mnoge promjene, dok netko tko nema mnogo iskustva s takvim stvarima, nema hrabrosti da si zasere OS. Bilo tko tko hoće kupiti mobitel s OS-om, želi imati nešto slično OS-u na računalu, i dok taj OS ne služi svojoj namjeni i dok je dosta razfakan, onda ima razloga za nezadovoljstvo.
Što se tiče fotoaparata, mislim da su argumenti ostalih članova foruma utemeljeni. Susjeda ima N73, i malo sam prčkao po njemu, pa sam malo probao kameru. Nakon što mu treba cijela vječnost da se pokrene, uslikao sam svoj zid s posterima. Onak bezveze. Onda sam opet čekao da ju nabrije ko da sam slikao dugu. Nerealistična slika do bola. Video snimanje je katastrofa, ne zbog kvalitete, nego zbog velikog kašnjenja zvuka za videom. Dok sam se napatio da izađem iz kamere sa tvrdim, malenim i jednostavno lošim joystickom, htio sam vidjeti slike i muziku. Opet čekam pola sata da se učitaju slike i glazba.
E sad Maxbo, u pravu si kad veliš da je OS u sranju, ali nemoj reći da je kamera, poklopac kamere koji je kao da sam ga ja slagao, sav klimav i škripljav, da je sve to u redu. Onaj ko ju hoće kupiti, dat će novce, i to ne neki sitniš, da bi za to dobio neki mobitel koji nije vrijedan te love. Ali, kako ide ona poslovica, svatko svoga konja hvali. Pozz
na sredini posta sam pričao o fotaparatu. ako ti nešto nije jasno - pitaj, objasnit ću ti.
@ SEGA - Što se tiče onog dijela u kojem kažem da 6680 nema Symbian, moja isprika, mislio sam na 6280, čisti previd.
Da još dodam: prijateljica mi ima SE. ne znam točno naziv, mislim da je K800i, znam samo da ima 3,2 Mpx kameru. Slikali smo navečer, u njenom stanu potpuno isti motiv. Bili smo oboje uvjereni da će njena slika ispasti bolja. Kad smo usporedili, samo što ga nije bacila u WC. Sonyjeva kamera nije SJENA kameri na N73. Čudi me, ali je tako... Naravno, SAMO ako ga pravilno podesite....
Poštovani Mario,
stvari stoje ovako. Ne radi se ni o kakvom poremećaju OS-a. Ne možeš očekivati, čak ni od pravih digitalaca, da ti slika i u nutra i vani jednako. Pogledaj gumbe na bilo kojem aparatu i svugdje možeš podesiti kako slikati.
User defined ne utiče na tvoje normalno slikanje. Nisam ga "prilagodio sebi" nego uvjetima unutra. To je relativno jednostavno napraviti i očekuje se od korisnika. Ne misliš valjda da je dobar aparat na mobitelu onaj koji slika dobro i unutra i vani. Imao sam N70, dobro je slikao vani, ali unutra koma.
Što se filmića tiče - žao mi je, ne slažem se. meni ispadaju jako dobro, naravno, ne očekujem filmsku kvalitetu. Istina je da mu dugo treba da se pokrene....
Zadnji uredio Ico : 30-12-2007 u 00:14 Razlog: spojeni uzastopni postovi. postoji tipka EDIT. maknuto sve što vodi u nekakvu svađu. za to imate PP
Evo dokaz da to nije istina,snimio sam rad nokije n73 s programima u pozadini i bez i preporucam svakom ovaj video ko se dvoumi.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=4hi7nl5qmy8
oprostite na losem videu jer sam tanak s prometom ali im aglasovno navodenje pa cete sve skontat![]()
http://www.gsmarena.com/kg920_k800_n...view-125p3.php
da ti prijateljica nema mozda t630?
i p.s.
ja ne govorim da je k800 puno bolji od n73, ali ti govoris da je k800 nula prema n73, a tu imas lijepo napisano sve, i na kraju zakljucak, gdje je k800 pobijedio!
cvita
Kamera slika dobro vani, to je skoro pa normalno kod skoro bilo kojeg fotoaparata, ali jednostavno ne mogu prihvatiti činjenicu da fotoaparat daje tako užasnu sliku unutar prostora. Znam da ne mogu tražiti slike ko od SLR klase, ali ne znam kako onda kamera koja ima Carl Zeiss leće, može biti tako loša unutar prostora. Ako su ispitivali svoj model, onda bi u Nokiji trebali poboljšati sliku svog modela, kao što ti tvrdiš da se može poboljšati s Uder Defined funkcijom. A u vezi videa, ja nisam reakao da je loš, nego kažem da zvuk koji bi trebao pratiti sliku kasni, i to dosta.
Bookmarks