Kada si ubacivao drivere za kameru jesi li preko far managera izbrisao drivere za kameru koji se već nalaze u folderu?
Imam K750 star godinu dana, svojevremeno flashnuo softver od W800 i modane drivere od kamere. Uglavnom, odjednom kad bih otvorio poklopac kamere, zasvijetlila bi tipka za okidanje i na trenutak se pokazao crni ekran od trazila. Odmah nakon toga bi se mob vratio u stanje cekanja. Isto i kad bih pristupio kameri preko menija.
Flashao nazad softver od K750, pa od W800, pa opet stavio druge drivere od kamere - njet. Sumnjam da je softverska greska buduci da se stavljaju originalni driveri od kamere cim stavis novi softver, ili sam u krivu?
Onda sam maknuo zadnji poklopac. Tamo ima jedan prekidac koji registrira je li poklopac kamere otvoren. Probao sam paliti kameru direktno njegovom polugicom, no ne pali. No, odlucio sam mjeriti otpor tog prekidaca u nadi da je samo on otisao. Stisnuo ja polugicu ili ne - otpor je uvijek >2000kohm - citaj prekidac kao da nista ne radi. Imate dolje slikicu di sam mjerio. Jesam mjerio na krivom mjestu ili sam pronasao kvar? Kaj bi jos mogao jedan njub za elektroniku pogledati?
Unaprijed hvala i isprike ako sam fulao podforum ili nesto drugo.
Slika:
http://shrani.si/f/2T/aw/c2R5nPf/k750kvar.jpg
Kada si ubacivao drivere za kameru jesi li preko far managera izbrisao drivere za kameru koji se već nalaze u folderu?
Naravno. Sve je sljakalo i s Kriomagom i Sarmadom, greska se pojavila sama od sebe.
100% ti se Flex-kabel odvojio od moba i kamere,moraš spojiti ponovo kabel
http://www.esato.com/board/viewtopic.php?topic=96240
This is a known error here in Norway- rumors say that several phones have been affected as the cable was not properly attached at the pproduction line, and it is caused by the loosening of the internal flex-cable between the camera and phone. You need to get the cable reattacched.
CD
Ps. My own K750i had this error- ok now
Hvala! Ako je samo to - odlicno. Budem javio za par sati, moram prvo napravit alat za rastavljanje![]()
E ja imo isti problem. Samo se to men javilo nakon mjenjanja displaya. I ja sam flashao misleci da je softwerski problem. Al nije, moro sam rastavit mob i ponovo spojit onaj kabal koji spaja kameru i maticnu telefona.
Raise hell in heaven.
Problem rijesen - bio je istekan kabel kamere. Puno hvala!![]()
![]()
onda moze![]()
iPhone 5s 16 GB
Bookmarks