Pitanje:
Imam GeForce Go7300, podaci iz AIDA-e
[ NVIDIA GeForce Go 7300 ]
Informacije o grafièkoj kartici:
Opis ureðaja NVIDIA GeForce Go 7300
Naziv kartice GeForce Go 7300
Verzija BIOS-a Version 5.72.22.41.92
Tip èipa GeForce Go 7300
DAC tip Integrated RAMDAC
Instalirani driveri nv4_disp (6.14.10.8293 - nVIDIA Detonator 82.93)
Kolièina memorije 512 MB
Pitanje, jel moguce da je tih 512MB bas od kartice ili je to s RAM-om?
--------[ Sistemski izvještaj ]-----------------------------------------------------------------------------------------
Raèunalo:
Operativni sustav Microsoft Windows XP Professional
Instalirani Service Pack Service Pack 2
Internet Explorer 7.0.5730.11
Ime raèunala JANDE (j@nde)
Ime korisnika User
Logon domena JANDE
Matièna ploèa:
Procesor Mobile Unknown, 1666 MHz (8 x 208)
Naziv matiène ploèe Nepoznato
Chipset na matiènoj ploèi Nepoznato
Sistemska memorija 1024 MB
Tip BIOS-a AMI (07/27/06)
Komunikacijski port Bluetooth Communications Port (COM5)
Komunikacijski port Bluetooth Communications Port (COM6)
Grafika:
Grafièka kartica NVIDIA GeForce Go 7300 (512 MB)
Grafièka kartica NVIDIA GeForce Go 7300 (512 MB)
Monitor Plug and Play Monitor [NoDB]
Ne mogu pokrenut igru motoGP3 na full detaljima, PES 2008 mi steka, u cem je problem?
Jel mozda da maknem jednu od 512RAM-a i stavim 1 GB znaci ukupno 1,5GB, jel bi bolje to radilo, i ako bi stavio 2 od 1GB?
Molim za pomoc
Hvala
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
Darujte krv! Gdje? Pitanja i odgovori.
Ne znam hoćeš li baš primjetiti razliku između 3 i 4 GB, ali između 1 i 2 GB se vidi i osjeti. Znam da cijene RAM-ova znaju varirati, pa sam iskoristio priliku.
Ta kartica podrzava maximalno 256 MB rama graficke memorije (LINK GEforce faq). Ocito da je ovih preostalih 256 MB djeljeno sa radnom memorijom... (jos malo linkova - LINK2 specifikacije - LINK3 forum)
1,25 GB je sasvim dovolno za XP, ali za Vistu bi vjerojatno bio problem... Ako zelis uzmi Ram, sad je prilicno jeftin... I ja sam u istoj dilemi.![]()
"Problem upravljanja kvalitetom ne proizlazi iz onoga što ljudi ne znaju, već iz onoga što misle da znaju."
Philip B. Crosby
ja imam samo 512,mislim sad ubacit jos gigu,jer mi je fakat prespor nekad,valjda ce bit bolje sa sa 1,5g
Ja sam si u lap stavio max rama koji ide u njega i lap radi super! igram i cod4 i radim bezbrizno u raznim alatima!
Po meni, rama nikad dosta![]()
Istina, nikad nije na odmet imati sto vise rama (ili bar onoliko koliko komp prima)... Ali najvjerojatnije nikad necu ni koristiti 4GB-rama na XP-u... Mozda za Vistu, ali max 3GB... Ali nikad se nezna sto nam buducnost donosi...
@tomy23: Svakako si uzmi, neusporedivo ce ti biti brzi. Ja sam kupio vec tjedan dana nakon laptopa 1GB rama (imao sam isto 512MB). Ako imas graficku koja djeli ram, onda ti se definitivno isplati!
Philip B. Crosby
@tomy23: Svakako si uzmi, neusporedivo ce ti biti brzi. Ja sam kupio vec tjedan dana nakon laptopa 1GB rama (imao sam isto 512MB). Ako imas graficku koja djeli ram, onda ti se definitivno isplati![/QUOTE]
da,imam,uzet cu kad skupim nest para,jos otplacujem laptop![]()
Moze pitanje, di se moze sad u Zg kupit taj ram za laptope, ddr2 667MHz za 137kn? Pitao sam u Vemilu i nema vise tih jeftinih, samo po 400kn, pa me zanima di ima jos da kupim 2GB
Ono sto sam nasao na netu; 1GB:
Acquisitum Magnum - 137.49 Kn
Optimum - 142.61 Kn
Mikronis - 175,00 Kn
2GB:
Mikronis - 350,01 Kn
Optimum - 385.20 Kn
Potrazi malo, mozda nadjes nesto jos jeftinije
Svakako nazovi ih i pitaj da li imaju, da ne dolazis bezveze, zna se desti da vise nemaju![]()
Philip B. Crosby
E pa to me zanima, jel ima raspolozivo, ovo kaj na netu pise sam i ja nasao.
Gledao sam specifikacije maticne i podrzava max. do 2GB
Dakle piknul si budem 2x1GB u dual channel, e da i graficka nema 512MB kak mi pise u aidi i everestu nego 128 a 512 ako dijeli RAM, znaci neki napredak bi trebal biti ako podebljam ram za 1GB...
Hvala na odgovorima
Philip B. Crosby
Nisam neki ljubitelj Viste, ali imas pravo... Ja zato i razmisljam da li da uzmem jos 1GB ili da si stavim odma 2X2GB, koji mi na XP-u nikad nece ni trebati. Mislim, moze se sa 64-bitnim XPom, on bi trebao vidjeti 4 GB RAMa. ili da stavim jos 2 GB i da imam 3 GB... Uf dileme...
Nista, zelim ti sretan soping, obraduj si laptop za Bozic... On ce ti vjecno biti zahvalan...![]()
Philip B. Crosby
Ja sam si još i dignuo visuals skoro na maksimum i makar imam Home Basic, sve šljaka ko po lajni. Ovo sam trebao prije napraviti.
Ev ovako imam HP nx6125
Mobile AMD Athlon 64, 800 Mhz (9 x 89)
Maticna je Hewlett packard 308b (o njoj nisam nista nasao na netu sto se tice rama)
Imam dvije plocice od 256 ddr 333 mhz rama i graficka mi tu oduzima 128 (dijeljena memorija jebga).
Sad mene zanima dali ja mogu uzeti samo ddr memoriju ili mogu ugraditi ddr2? Ddr memorija dode oko 500-tinjak kn sto mi je malko previse sad. Memorija mi treba za aplikacije kao sto su After effects, 3ds max. Ako se netko razumije, help!![]()
ja sam u svoju pilu ugradio još dodatnih 1gb rama, sad leti ko blesava...
nema komlipkacije neke, samo sam odšarafio jedan šarafić i stavio ram...gotovo...
meni se definitivno isplatilo...
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
pitanje za frish. imam FujicuS. pa 1510. turio2x sa 1gb rama i ati x1100 sa 256mb djenjene memorije.koliko sam shvatio i ti imas dijeljenu memoriju za grafiku. pa da te pitam za utiske iz svakodnevnog rada,dal ti se isplatila jos jedna giga? ja bi morao izvaditi svoja dva modula po 512 i ubaciti 2x1gb.a kod ovog modela je grafika usko grlo.hvala,a onda bi presao i na vistu
Momci,stvarno hvala na odgovorima. vidjecu ovih dana,nasao sam 2x1gb ddr2 za nesto manje od 50evra,raspitao sam se po jos par foruma i misljenja su potpuno razlicita.od odusevljenja do potpunog bacanja para za ram!!!
trebam dobiti acer 5720z,pa kad ga izmaltretiram odlucim se.
inace moja konfigracija pokrece i tomb raider anyversery na srednjim nivou detalja.ali nije predvidjena za grice,najbolja stavka ovog laptopa je wifi,baterija,a mana grafika.pozdravi
eto, kao što sam ti i napisao...u principu, sve ti je neka stvar isprobavanja da bi onda vidio kak što radi..
ja sam dobio malo brže podizanje windowsa i programa, a iskreno, igre nisam nikad ni isprobavao... isprobat ću ovih dana pa javim, makar nije mi namjena za igre...
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Bookmarks