sta nisu nekad davno 097 bili cronet beeperi?
sta nisu nekad davno 097 bili cronet beeperi?
After all...
Kad su ti biperi nestali?
Jel zna tko sta je sa Kmobilom? Rekli su da ce poceti sa radom u ozujku, no sada cisto sumnjam.
Bilo je u Business.hr-u prije neki dan o Kmobileu (u ponedjaljak mislim). Navodno odgođen projekt ili čak otkazan "zbog upitne isplativosti Agrokor stopirao projekt". T-Mobile i Agrokor navodno nisu htjeli komentirati, a EPH je rekao da "se od projekta ne odustaje".
A jučer evo, i na webu od večernjaka daje više detalja o tome što je s Kmobile:
http://vecernji.hr/home/manager/3064...6309881447B6.2
e steta sto je ovo propalo ili je "u cekanju" kako kazu. Novi igrac u polju mobilnih komunikacija bi svakako donio nesto dobro sa sobom
obican privjesak od T-mobilea i kao i Tomato ne bi donio nista posebno.
ja mislim da je to previshe para za baciti agrokoru jer kao sto je negdje na forumu receno treba par godda pocnes profitirati...
U ovom slučaju ne, jer već imaju cijelu infrastrukturu koju bi iznajmljivali od nekog već postojećeg operatera. Naravno da ne bi prvog tjedna imali zaradu dok se ne skupi određen broj korisnika, ali bi se zarada vidjela puno prije nego kao što slučaj sa Tele2 koji paralelno sa svim gradi i svoju mrežu. Ali mislim da je tržište zasićeno toliko da bi njihova uloga bila na razini Tomatoa. Jesmo mi siromašna zemlja, ali volimo fensi i skupe stvari, tako da nam ne bi pasali nekakvi low end mobiteli i osnovne usluge od operatera.
To je samo moj zaključak prema onome koliko prema nekakvim statistikama ljudi imaju mobitela. Ako jedan Tomato jedva navlači 10-15 tisuća korisnika (ne drži me za riječ, tako sam nešto bio pročitao), onda sumnjam da bi još jedan virtualni operater koji nema što posebno za ponuditi mogao privući puno više ljudi. Primjerice, ja se na jesen kada mi istekne ugovor rješavam dugogošinjeg T-Mobile broja i ostajem samo na Tele2.
Naravno, nije službeni podatak koliko Tomato ima korisnika, ali kad si već spomenuo (možda bi trebalo drugi post otvorit): zna li netko koliko ima Tomato uopće korisnika.
Iz podataka da je tele2 narastao oko 100,000, Tmobile oko 200,000, a Vip oko 270,000 (nekako mi se čini da je ovih "extra" 70,000+/- od Vipa, a usporedivo s 100,000 od tele2) upravo tomato, pa je moguće da tomato ima oko par stotina tisuća korisnika. ne znam...?
Zadnji uredio frish : 25-04-2008 u 14:22 Razlog: opet moj zajeb :)
Bookmarks