Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 40
    Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony H9 vs Olympus SP550 UZ vs Olympus SP560 UZ

Gdje ga se može kupiti u Rijeci i koja mu je cijena?

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

a što će ti taj promašaj???

= Citat = Izvorno postao miccori Pregledaj post
    Gdje ga se može kupiti u Rijeci i koja mu je cijena?
    bolji ti je sedmica ili petica ili neki treći ...

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zašto misliš da je promašaj?

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Mislio Sam Ga Kupiti

Zašto misliš da je promašaj?
    i bio mi je prvi favorit, a onda sam pročtao razne recenzije, razmišljanja i mišljenja forumaša i onda odustao.
    Kasnije sam vidio, s pravom.
    devetka je korak nazad u odnosu na sedmicu, ali svatko ipak ima svoje vrijednosne razrede...pa neka sam prosudi.
    svaki aparat ima i pluseve i minuse, i bitno je di su tu tvoji interesi.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koji si ti na kraju uzeo?

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pa, reći ću ti pošteno

Koji si ti na kraju uzeo?

uzeo sam, ne gledajući na cijenu, već po sklonosti, vrh prosumer klase FZ50, Lumix.
    aparat je još uvijek pametniji od mene, jer nism pročitao oko 135 stranica manuala, ali , zato sam sam kriv pa zbunjeno listam i učim se na greškama...
    bio bi već i red da pročitam uputstva.
    inače , stvarno je O.K.
    samo, trebaš biti na njegovom nivou.
    Kažu da je to ulaz u DSLR, mada ja već imam O_HO_HO iskustava s analognim SLR-om-- ali to je ipak razlika dan-i-noć.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne bih rekao da je H9 lošiji od H7/H5. Okretljiv ekran bih nazvao napretkom. Jedino porast količine pixela na istoj dimenziji čipa nije neki dobitak. Ali što se tiče izbornika, brzine i kvalitete slike su vrlo blizu. Imal sam sva tri, usporedio slike. Osim razlike u rezoluciji, pod istim uvjetima slike su bile iste. Jedino kod viših osjetljivosti, H5 je imao najmanje šuma, ali uz vrlo pažljivo promatranje i traženje dlake u jajetu.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zbozic Pregledaj post
    Ne bih rekao da je H9 lošiji od H7/H5. Okretljiv ekran bih nazvao napretkom. Jedino porast količine pixela na istoj dimenziji čipa nije neki dobitak. Ali što se tiče izbornika, brzine i kvalitete slike su vrlo blizu. Imal sam sva tri, usporedio slike. Osim razlike u rezoluciji, pod istim uvjetima slike su bile iste. Jedino kod viših osjetljivosti, H5 je imao najmanje šuma, ali uz vrlo pažljivo promatranje i traženje dlake u jajetu.

Doista nisam u rangu zbozica da dajem autoritativne recenzije fotića. Ali, ako i guru ovog foruma --zbozic--kaže:

Ne bih rekao da je H9 lošiji od H7/H5. Okretljiv ekran bih nazvao napretkom. Jedino porast količine pixela na istoj dimenziji čipa nije neki dobitak. Ali što se tiče izbornika, brzine i kvalitete slike su vrlo blizu.

onda zhnači da i nije ostvaren neki značajan napredak u novom modelu.
    O noćnom modu, koji inače golica maštu, ne bih pričao.

svojedobno sam i ja tražio mišljenja forumaša, jer sam usporedbom golih brojčanih parametara devetke i konkretno S5IS Canona došao do zaključka da je sony puno superiorniji.
    ali ipak suha matematika ne otkriva suštinu stvari: treba se pogledati finalni proizvod: fotografija.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da, napredak postoji, ali je upitan u odnosu na razliku u cijeni. Druga stvar je ako H9/7/5 uspoređujemo s canonom. Ako zanemarimo razliku u rasponu žarišnih duljina, Canon manje procesira sliku i ostavlja više rezerve za igranje u PhotoShopu. S druge strane Sony sliku obradi da ju ne moramo dirati u Photoshopu i možemo ju kao takvu nositi u studio. Kome će ti parametri biti prednost, a kome mana, je čisto subjektivno.
    Zato kada netko pita S5IS ili H9, odgovor je da ovisi koliko si doma s PS-om. Ukoliko imaš volje/želje se sa slikama zabavljati u PS-u, bolje rezultate možeš dobiti s Canonom, ali ako želiš iz aparata imati odmah dorađene slike bez da moraš u PS, onda je Sony bolji izbor. To vrijedi generalno, ne samo za H9 i S5IS. Ista je situacija kada gledaš Sony Wxx i Canon Axxx. Olympus i Nikon su negdje između po količini obrade slike u aparatu. Ovdje se ograničavam isključivo na kompaktnu klasu.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ponekad proizvodjac iz meni misterioznih razloga, prakticki istovremeno na trziste plasira, veci broj aparata, vrlo slicnih mogucnosti, unutar iste klase.

Smatram da je to kontraproduktivno za prodajne rezultate. Ipak, vjerojatno citava sila strucnjaka radi na procjenama trzista i njegovoj ekploataciji, tako da vjerojatno znaju bolje od mene.

Ipak, ako o H seriji govorimo, u jedno se vrijeme na trzistu moglu pronaci u prodaji i H5 i H7 i H9 modele. Kupci se u ovoj situaciji vrlo tesko postave prema ovakvoj ponudi na kraju im dosadi komparacija i proturjecni savjeti iz recenzija, pa kupe nesto cetvrto (osobno sam svjedocio takvim slucajevima).

Moja rang lista bi (ako ne kalkuliramo iskljucivo sa cijenom):

1. H9
    2. H5
    3. H7

Uz opasku da je H5 (kad bi ga mogli pronaci u prodaji) najbolji omjer ulozeno/dobiveno, dok je H9 nejbolji cisto gledajuci konstrukciju kucista i performanse.

H7 drzim prilicno promasenim modelom, pored ova dva u ponudi.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony H9 Ili Olympus Sp550uz

Nemogu se odlučit između ova dva modela

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    moj savjet je opcija C, Panasonic lumix fz 8......
    sad kad sam kupovao fotic prvo sam razmisljao o H7.....
    ali nakon iscrpnog citanja testova fotica u toj klasi na raznim stranicama odlucio sam se za Panasonic.......
    Sony navodno prema tim forumima razocara ljude pogotovo u odnosu na prethodni model H5, koji je prema njima puno bolji (bez obzira na rezoluciju i zoom) nego nasljednik H7/H9......
    radi previse umjetne fotke, odmah ih previse obradi i najgori feature koji sam procitao je da mu stabilizator ne radi ukoliko je okrenut okomito (osobno bi zbog toga podivljao)....
    dakle savjet je pogledaj malo recenzije i druge proizvodace, a ukoliko si vezan uz te dvije marke, radje uzmi Olympus

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation Bimbi... Pomozi mi...

E da... Vječito pitanje koje i mene muči: Šta kupiti da ne baciš novce u vjetar?!

Bimbi... Volio bih čuti tvoje mišljenje jer sam gotovo sve stranice ovog foruma pročitao, pa mi se čini da ti imaš više nego dosta "pameti i iskustva za aparate!

Osobno se dvoumim između Olympus SP560 i Sony H9!
    Oly ima bolji zoom (18x) a Sony ima "življe" slike...
    Do sada sam slikao gotovo 3 godine sa Olympus C-500 i svaki mu čip upoznao slikajući, pa je došlo vrijeme (a i novci su se skupili za 3 godine) da kupim nešto malo bolje...
    Još samo da riješim misteriju koja je pametnija opcija...

Moram priznati da sam pomalo zagrijan i za opciju Sony Alpha100W Kit (sa dva objektiva 18-70 i 75-300) za 6.000kn, ali sam u međuvremenu pročitao da se u svijetu D-SLRa gotovo svaka slika mora dorađivati na kompjuteru (a to mi se baš i ne sviđa nešto pretjerano)!

Eto, pa sad treba biti "pametan" u dati novce za nešto na mule (neviđeno)...

Unaprijed hvala Bimbiu, a i svima koji mogu riješti moju misteriju ili je bar malo prosvijetliti...
    UM CARUJE DOK SNAGA NE POPIZDI

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jedan se forumas raspitivao otprilike o istim stvarima, pa cu u nastavku citirati PM koji sam njemu poslao:

= Citat = Izvorno postao Bimbi

Entry DSLR ili prosumer ili UZ klasa?

Ovo je vjecno pitanje ljudi koji se odlucuju na kupnju ozbiljnijega digitalnoga foto aparata. Ovo je pitanje postalo aktualno od kada se prakticki iznivelirala cijena vodecih prosumer modela sa cijenom entry level SLR digitalnih modela. Tu su UZ aparati pomalo izvan price jer su kvalitetom ipak u zaostatku i za prosumerima, a naravno i za DSLR aparatima.

Moguce je navesti gomilu argumenata u korist jedne i druge strane. Vec sam o tome poprilicno pisao po SLR dijelu podforuma. Ono najbitnije je da sa kvalitetnim prosumer modelom (tipa FZ50) dobivas upakirano ono za sto bi u SLR formatu trebao izbrojiti daleko vise novca. Pored svega navedenoga nekima i masa i dimenzije opreme igraju ulogu. Prosumeri teze cca pola kilograma, dok DSLR tijela sa objektivima sa vecim tele vrijednosti dostizu tezinu i preko dvije kile i potrebna je oveca torba da se sve to ponese. Glasni pak problem DSLR u entry klasi jest sto se u takvim kitovima isporucuje vrlo losa optika, dakle kit objektivi su ispod razine objektiva koji se dobije na kvalitetnim prosumer modelu. Naravno da je moguce odvojeno kupiti i kvalitetniji objektiv, ali to ce vlasnik vrlo konkretno osjetiti na dzepu. Nadalje, SLR svijet cesto tjera na koje kakova dodatna izlaganja trosku kojih u ne SLR modela ne bi bilo. Tu je naravno ona vjecna navlakusa...bas bi mi dobro dosao kakav novi komad opreme, bljeskalica mozda, kakav objektiv ili filter barem, mozda kakvo sjenilo ili nova torba...ili stativ... pored ovoga tu je i ciscenje senzora, koje se ponekada moze obaviti u u kucnoj radinosti (ako je vlasnik vican i ima iskustva) a cija se ucestalost povecava sa brojem objektiva koje vlasnik ima te sa ucestalostu njihove izmjene.

Kada senzor ne bude moguce osistiti u kucnoj radinosti (za sto je opet potrebno imati opremo koja kosta 50 ak eura) potrebno je hodocastiti u servis da to tamo ucine, sto znaci par dana bez aparata i cijena od kakvih 400 njak kuna.

Sve ovo nece biti slucaj ako si vlasnik prosumer modela,najvise sto ces moci za njega dokupiti jest pokoji filter, torbica i mozda kakav stativ.

Ono sto po meni odredjuje glavnu smjernicu u odlucivanju jest potreba korisnika. Ako korisnik zeli ili treba performanse koje ne moze naci u modela koji ne pripada SLR svijetu, to nalaze da nikeda nece u potpunosti biti zadovoljan, dok ne kupi SLR model. Time bi, kada se o takvome korisniku radi, kupnju bilo cega osim SLR modela mogli okarakterizirati kao bacanje novca, jer ako korisnik nije zadovoljan kupljenim to se upravo takvim cini.

Tu je naravno, potrebno biti jako realan i nacisto sa sobom i svojim fotografiskim afinitetima, a ne se navuci na bolji komad opreme samo jer je na prvu loptu dopadljiv, jer od skupoga komada opreme uvijek postoji skuplji.
    I da dodam jos da definitivno ne stoji tvrdnja da svaku fotografiju fotografiranu sa DSLR modelom treba dodatno obradjivati.

Sto se pak dvojbe H9 vs SP560 UZ tice, tu je nezahvalno bilo sto reci. Imao sam prilike vidjeti oba i moram reci da na mene, niti jedan niti drugi nisu ostavili neki poseban dojam. Definitivno bih pred njima preferirao Panasonicov model FZ8, uz naznaku da ako planiras vise slikati u uvjetima smanjena svjetla, Panasonic ne drzi vodu, vec ce bolja odluka ipak biti jedan od dva prvotno navedena modela.

Razlozi odnosno argumenti koje mozemo navesti za bilo kojega od dva modela su prilicno nategnuti.

Da ja biram vjerujem kako bi odabir pao na H9 model.

Moja preporuka je da pokusas pronaci model Fuji S9600, ako ikako mozes negdje. Posljednja cijena ovoga modela (prosumer klasa) je bila nesto malo manje od 3000 kn, sto ga cini daleko najboljom ponudom ulozeno/dobiveno. Radi se o aparatu koji je prilicno bolja solucija od navedena dva.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Veliko HVALA Bimbi, jer znaš kako kažu: "Dvije glave su uvijek pametnije od jedne" (mada u svijetu DigitalneFotografije od mene uopće nije teško biti pametniji)!
    Prije nekog vremena strašno sam se zagrijao za Sony Alpha100W Kit (sada mu je cijena oko 5.900 kn), ali kao što sam već napisao, o D-SLR aparatima nemam pojma (zadnje što sam slikao sa takvim aparatom je stari tatin Zenit s dva objektiva koji su `80-tih koštali ajme puno novaca)!
    Počeo sam odustajati od svijeta SLR-a kad sam pročitao da treba gotovo svaku sliku obrađivati, mrdati i drmati po nekim softverima, ali sad kad mi netko iskusan kao ti kaže da to i nije točno-sad sam opet (gotovo) na početku!
    Sad te molim za mišljenje o Sonyu Alpha100, s tim da bi si još kupio TeleCoverter 1,4x (ili 2x).
    Privlači me makro snimanje, snimanje noćnih scena i veliki zoom! Dosta slikam biljke, bube i bubice, noćne portrete gradova, zgrada i po moru, ali i jači zoom sam poželio bezbroj puta (jer se uvijek nešto zanimljivo dešava "tamo dalje" od mene!).
    Znam da se sve ovo čini konfuzno i zbunjujuće, ali foto opremu kupujem sada za narednih 5-7 godina, pa pokušavam biti pametniji nego što doista jesam...
    E zato molim za pomoć...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao kliker Pregledaj post
    Veliko HVALA Bimbi, jer znaš kako kažu: "Dvije glave su uvijek pametnije od jedne" (mada u svijetu DigitalneFotografije od mene uopće nije teško biti pametniji)!
    Prije nekog vremena strašno sam se zagrijao za Sony Alpha100W Kit (sada mu je cijena oko 5.900 kn), ali kao što sam već napisao, o D-SLR aparatima nemam pojma (zadnje što sam slikao sa takvim aparatom je stari tatin Zenit s dva objektiva koji su `80-tih koštali ajme puno novaca)!
    Počeo sam odustajati od svijeta SLR-a kad sam pročitao da treba gotovo svaku sliku obrađivati, mrdati i drmati po nekim softverima, ali sad kad mi netko iskusan kao ti kaže da to i nije točno-sad sam opet (gotovo) na početku!
    Sad te molim za mišljenje o Sonyu Alpha100, s tim da bi si još kupio TeleCoverter 1,4x (ili 2x).
    Privlači me makro snimanje, snimanje noćnih scena i veliki zoom! Dosta slikam biljke, bube i bubice, noćne portrete gradova, zgrada i po moru, ali i jači zoom sam poželio bezbroj puta (jer se uvijek nešto zanimljivo dešava "tamo dalje" od mene!).
    Znam da se sve ovo čini konfuzno i zbunjujuće, ali foto opremu kupujem sada za narednih 5-7 godina, pa pokušavam biti pametniji nego što doista jesam...
    E zato molim za pomoć...
    Ukratko...nemas vid fotografije koji preferiras, vec trebas rijesenje citavoga raspona. Takva rijesenja u SLR fotografiji nisu bas jeftina, ali danas je ponuda raznolika pa vjerujem kako bi se pronaslo nesto sto bi te moglo zadovoljiti. Sa tijelom govorimo o iznosima oko ili vecima od 10000 kn.

Ipak ovaj dio foruma nije namjenjen SLR fotografiji, pa se ova rasprava moze nastaviti u SLR dijelu u nekoj od vec postojecih tema ili u nekoj novoj koju otvoris.

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bimbi...

Sad si me 100% uvjerio da još nisam dorastao SLRu! Ne toliko svojim vještinama koliko financijski, jer krenuti od 10.000 kn nije baš malo!
    Odluka je pala na neki kompakt (Sony H9 ili Oly SP560)! S obzirom da si ti dao malu prednost Sonyu, a osobno sam navijao za Oly, moram preispitati još jednom sam sebe! Zvao sam Olympus centar i raspitao se za Telekonverter 1,7x! Rekli su mi da košta 770kn + redukcijski prsten (jer bez njega ne može) 220 kn! (s tim da će ovo malo pričekati dok ne vidim kako to sve šljaka).
    Oly SP560UZ sam pronašao u trgovini za 2740 kn te sve ostale điđamiđe (stalak, kartica, torbica, baterije i punjač) za nekih 900 kn!
    Ukupno cca 3.700kn za vlastiti osmijeh na licu!
    Sad samo da odlučim: H9 ili SP560?!

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bimbi...

Sad si me 100% uvjerio da još nisam dorastao SLRu! Ne toliko svojim vještinama koliko financijski, jer krenuti od 10.000 kn nije baš malo!
    Odluka je pala na neki kompakt (Sony H9 ili Oly SP560)! S obzirom da si ti dao malu prednost Sonyu, a osobno sam navijao za Oly, moram preispitati još jednom sam sebe! Zvao sam Olympus centar i raspitao se za Telekonverter 1,7x! Rekli su mi da košta 770kn + redukcijski prsten (jer bez njega ne može) 220 kn! (s tim da će ovo malo pričekati dok ne vidim kako to sve šljaka).
    Oly SP560UZ sam pronašao u trgovini za 2740 kn te sve ostale điđamiđe (stalak, kartica, torbica, baterije i punjač) za nekih 900 kn!
    Ukupno cca 3.700kn za vlastiti osmijeh na licu!
    Sad samo da odlučim: H9 ili SP560?!
    Ja ću drugi misec uzet Olya
    Bolje ranjen nego mrtav

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Drugi mjesec?! Misliš sljedeći mjesec ili u drugom mjesecu?!
    Ako je ova druga verzija tvoja, onda ćeš imati priliku birati između sljedećeg modela Olya i SP560! Naime, iz pouzdanih informacija znam da Olympus krajem drugog mjeseca predstavlja nasljenika 560-tke sa nešto boljim karakteristikama i većim optičkim zoomom (trebao bi biti najmanje 20x opticki)! I ja razmišljam da pričekam tu verziju, ali onda im je cijena "pun gas" pa dok se pojave testovi, recenzije, dotle možeš čekati i treću generaciju, pa na taj način nikada ne kupiš ništa!

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Drugi mjesec?! Misliš sljedeći mjesec ili u drugom mjesecu?!
    Ako je ova druga verzija tvoja, onda ćeš imati priliku birati između sljedećeg modela Olya i SP560! Naime, iz pouzdanih informacija znam da Olympus krajem drugog mjeseca predstavlja nasljenika 560-tke sa nešto boljim karakteristikama i većim optičkim zoomom (trebao bi biti najmanje 20x opticki)! I ja razmišljam da pričekam tu verziju, ali onda im je cijena "pun gas" pa dok se pojave testovi, recenzije, dotle možeš čekati i treću generaciju, pa na taj način nikada ne kupiš ništa!
    Ovo je dobro razmisljanje.

Treba kvalitetno i realno odvagnuti sto trazis i trebas od foto opreme i kupiti trenutno najbolje dostupno na trzistu.

Trziste je pretrpano modelima i tvrtke nove modele izbacuju vec na razini svaka tri mjeseca, tako da se nesto novije i recentnije uvijek moze cekati i na taj nacin ne kupiti nista.

Dvojba H9 i SP560 je, kako sam vec i rekao, vrlo tijesna. Oba su modela na trziste izisla uz pompu kao perjanice UZ klase oba proizvodjaca, testovi i iskustva korisika su pokazala da su navedeni modeli vise plod potrebe za agresivnom kampanjom i bombardiranjem trzista novim modelima, nego li sto su plod predanoga i konciznoga rada na samome razvoju.

Nacinjeni su da ponude gomilu toga po prihvatljivoj cijeni, sto i cine, samo se namece pitanje razine kvalitete toga sto nude.

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Ovo je dobro razmisljanje.

Treba kvalitetno i realno odvagnuti sto trazis i trebas od foto opreme i kupiti trenutno najbolje dostupno na trzistu.

Trziste je pretrpano modelima i tvrtke nove modele izbacuju vec na razini svaka tri mjeseca, tako da se nesto novije i recentnije uvijek moze cekati i na taj nacin ne kupiti nista.

Dvojba H9 i SP560 je, kako sam vec i rekao, vrlo tijesna. Oba su modela na trziste izisla uz pompu kao perjanice UZ klase oba proizvodjaca, testovi i iskustva korisika su pokazala da su navedeni modeli vise plod potrebe za agresivnom kampanjom i bombardiranjem trzista novim modelima, nego li sto su plod predanoga i konciznoga rada na samome razvoju.

Nacinjeni su da ponude gomilu toga po prihvatljivoj cijeni, sto i cine, samo se namece pitanje razine kvalitete toga sto nude.
    Bimbi hvala ti na pomoći i na svemu što si napisao o ova dva modela,to mi je puno pomoglo u odluci koji ću fotić uzeti
    Bolje ranjen nego mrtav

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Miccori...
    Koji si fotoaparat odlučio uzeti i zašto?!
    Ja sve ciljam na Oly 560, ali je Bimbi dao neku blagu prednost Sony-u H9!

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Miccori...
    Koji si fotoaparat odlučio uzeti i zašto?!
    Ja sve ciljam na Oly 560, ali je Bimbi dao neku blagu prednost Sony-u H9!
    ja sam odlučio uzeti oly 560 jer mislim da mi je on dovoljan za moje obiteljske potrebe
    Bolje ranjen nego mrtav

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mobitel
    SGH-900i
    Operater
    T-mobile
    Godina
    50
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Talking

Evo...
    Odluka je pala (hvala Dragom Bogu) na OLYMPUS SP560UZ!!!
    Fotoaparat je naručen i sada čekam da ga dobijem!
    Hvala Bimbiu i svim ostalim članovima koji su mi pomogli...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam odlučio uzeti oly 560 jer mislim da mi je on dovoljan za moje obiteljske potrebe
    Evo...
    Odluka je pala (hvala Dragom Bogu) na OLYMPUS SP560UZ!!!
    Fotoaparat je naručen i sada čekam da ga dobijem!
    Hvala Bimbiu i svim ostalim članovima koji su mi pomogli...
    Obojci cestitam na kupnji i nadam se da ce te biti zadovoljni odabirom.

Puno dobrih fotografija zelim.

Nadam se i kakvom, barem kratkom, osvrtu na doticni model, bilo bi zanimljivo cuti i kakvu paralelnu recenziju koja se nadopunjuje, psto obojca uzimate isti model u izgleda mi, isto vrijeme.

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Olympus SP560 UZ
    By Shogi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 9
    Posljednji post: 08-12-2007, 19:38
  2. Sony DSC W90 vs. Olympus Fe-240
    By Woodstock in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 03-09-2007, 08:51
  3. Olympus SP550 - zaštita kućišta