Ovo mi je konkretno najgori auto ikada. Nikad nisam bas imao neko misljenje o golfu (puno para, malo muzike) ali frend se selio u JAR i htio se rijesiti auta. Dao mi je auto sa 30000km za 7k€. Rijec je o 1.4 benzincu sa klimom. Znao sam ciji je, kakav je i da je bio redovno servisiran. Tad je bio 3 godine star.
Nairitantnija stavr na njemu su zarulje. Svakih 15 dana crkne barem jedna.
Na 47000 mi se razletio motor (a tri dana prije toga sam bio na redovnom servisu)Zubakova procjena popravka cca 35000kn.
![]()
![]()
Slozio ga neki lika za jedno 10. E tu slijedi prica o dijelovima. Nabavka polovnih je teska lutrija. Za ovoj motor konkretno ima 6 razlicitih hladnjaka. Katastrofa.
Uz to je neudoban do boli. Sjedala su mu gora od onih u ambulantama. A i ovjes je totalna banana. Toliko je lose napravljen da se na nasim fenomenalnim cestama na svakoj malo vecoj rupi dodirnu kotac i ona zastitna plastika ispod koja se zbog toga sjebe svaka 2 mjeseca.
Uglanvom narodna kola nikad vise.
a dobro .... kazem da je dobar jer .... iam golfa 4 , ima 320000km 7godina je star ..... kvarova nikad nie bilo osim u zadnjih par mjeseci ... promjenili smo opruge u amortizerima , neku pumpu(tandem ili tak nest ne kuzim se bas u to) , podizac stakla i nest od klime(nie htijela hladit)
udobnost : kakve kotace imas ? .... stavi 15 i bit ce udobniji 100% , pogotovo ak predes sa 17 na 15 ...
EDIT : promijenjen je i prvi branik al to je moj zasluga
EDIT #2 : neznam jel vazno , auto je kupljen u italiji .... i na njihovim tablicama je , a jbg ti si kupio u hr (?) .... pa znas da mi(hr) uvjek dobimo skart
![]()
![]()
Zadnji uredio Most Wanted : 11-11-2007 u 14:44
mislim da su japanci u zadnjih par godina daleko nadmašili sve ostale
golf je obična baraka sam sam ga vozia i to je baš narodni auto ka šta mu ime kaže sad iman toyotu yaris a prije san ima bmw a honda mi je uvik u duši ,DOĆU JA DO NJE!!!!:![]()
Zadnji uredio xlr : 16-11-2007 u 01:19 Razlog: koristi tipku EDIT
pa vjerojatno taj nick nije bezveze.covjek je prije vozio i evropske autove.
vi niste normalni.
japance ste tu svrstali u nekakva božanstva.
varate i lažete o adacovim statistikama. iz koje ste to godine potegnuli podatke?
adac iz prošle, 2006. godine je pop..ao japance.
bmw1 bolji od mazde3.
jedan golf je manje kvari od toyote.
audi a2 manje od yarisa.
bmw x3 manje kvarova od toyote rav4.
škoda octavia bolja od toyote avensis.
nemojte mi sad tu raspredati o 'kaj su ispitivali'!
iste stvari na kojima su japanci stekli slavu početkom 2000-ih.
nijemci, a i ostali, su stvari postavili na svoja mjesta.
zar je golfova mana to što se ga više krade nego sve modele toyoti zajedno?!
ma hajte.
znate za onu 'najbolja zaštita od krađe na toyotama je njihov dizajn'!
sve prodajne rezultate japanci temelje na američkom tržištu.
vi ga tu gledate kao nešto strašnoga, važnoga.
činjenice su nešto posve drugačije.
amerikanci su žrtve reklamiranja.
većina japanskih auta prodanih u americi je napravljena u americi. od američkih dobavljača.
mazda jest fordova. na sramotu ili ponos, kako kome.
onaj spomenuti test 'nekvalitetnog golfa' kojemu se na 75.000 km mijenjao motor, trebalo je naglasiti da su na tom testu tom golfu razbili karter i nastavili voziti dalje, bez obzira što nije bilo ulja!. to više govori o onima koji uzimaju na testiranje automobile nego o samim autima.
sve što se kasnije događalo sa tim golfom je bio rezultat tog događaja.
a to što se kod nas polovni auti kupuju kao klipići, to je druga priča.
njemačke se aute puno vozi.
nema tog rabljenog nijemca srednje ili više klase koji nakon 5 godina nema više od 100.000 km. malo japanaca se vozi tako.
kojim autima se najviše mijenja, tj. skida kilometraža? njemačkima.
zašto? radi potražnje za njima. to nije nikakva reklama. to je činjenica.
golfa se svake godine proda 500.000. kad smo već kod nesretnog golfa.
koliko se proda corolle/aurisa u europi godišnje?
3 puta manje. peugeot je tuče svake godine.
nemojte mi spominjati corollu kao najprodavaniji model automobila u povijesti.
to je trik, tj. laž.
prva toyota corolla je imala zadnji pogon.
da bi se desetom generacijom (mada niti to nije baš 'generacija') približila jednom brednu u europi, golfu.
nikako nije stala toyota sa aurisom uz bok golfa.
golf ima jednu ozibljnu konkurenciju, focusa.
sad mu stigla i kia cee'd, koje je već proizvedeno više od 100.000 koamda u slovačkoj. ali je ona bliže toyoti, tj. njenom profilu kupaca.
idemo dalje, kako bi rekao naš voljeni premijer!
inovacije, brojčano, su na strani amerikanaca, te daleko iza japanaca.
ali ih nijemci prestignu u kvaliteti i primjenjivosti inovacije.
bmw radi dragulje među motorima.
525 nakon 250.000 km i dalje fino šišti.
svaki.
koji su najbrži auti na autocesti prema moru, a i nazad? škode!
nema tu type r!
treba samo gledati oko sebe.
nije lexus došao u hrvatsku bez da je prvo napravio veliki servisni centar.
i u toyotim servisima se znoji od rada mehaničara. mijenjaju se brave na land cruiserima, diskovi na corollama na niti 60.000 km...
tak da se nema smisla smijati tuđim servisima.
a kad se već počelo uspoređivati lxusa sa mercedesom, u americi se merc prodaje više od 50 godina, i na cesti je još uvijek 75% tih auta.
nema tog japanca/kineza/korejca/amerikanca koji to ima.
to što se netko pohvali da je bez kvara napravio 200.000 i nije tako rijetko.
moja corsa b 1.4 iz 94 ima 210.000.
rekord i dalje drži taksist iz grčke, s 2.800.000 milja! ne km!
oldsmobilovi motori imaju predviđenu generalku na 800.000 milja.
ono što danas prodaje aute jest jaka reklama.
ništa više.
kvalitete? tu su svi isti. slični.
tvoje je sjesti u par auta, probati voziti, zaboraviti na lupetanja sa raznih foruma, grupa... i odlučiti se.
talijani imaju najljepše aute. nema tog japanca koji se može mjeriti sa alfo 156/159, a tek novi fiat bravo!
francuzi opet imaju svoj štih. slabašan lim pa te prognoza vremena živcira, hoće li možda biti tuče...
japanci? nisu loši.
ali da su najbolji?
hej, oni najbolje rade aute, ali ne rade najbolje aute!
a onu bezočnu laž o super prodaji lexusa u japanu moram komentirati.
onaj koji je to napisao živi u bajkama. i laže i obmanjuje javnost, kako bi rekao glavaš.
prava i jedina istina je da se lexus pojavie nedavno na japanskom tržištu i ima očajne rezultate. japanci kad kupuju lukusni auto odaberu prvo europljana, i to nijemca, bmw, mercedes. u toj klasi nema tu nikakvog patriotizma i zakljinjanja u svoju domaću marku.
uostalom, japansko tržište je palo skoro za 10%.
i nije toyota prva u svijetu više, bila je to 2 kvartala ove godine, gm se vratio.
ili, toyota pala. kako tko razumije tržište.
toyota ima jednu prednost o kojoj se ovdje ne govori.
kiretsu. svi su to u japanu napustili, osim toyote, ona je zadržala banke i razna društva. ona, toyota pomaže tim dobavljačima da razviju tehnologiju i smanje troškove i podignu kvalitetu. sjajno. to je japanska merkantilistička politika, pod patronatom države, toyota, krunski dragulj japana.
kad budu u americi domaći gm, ford i chrysler stvarno u problemima, amerikanci će potegnuti takvo pitanje. i onda priča kreće u drugom smjeru.
toga je toyota svjesna, američko tržište godišnje u japan baca skoro 10 mlrd. dolara čistoga keša.
toyota je lider u mnogim stvarima, nije inovator kako se ovdje pokušava implicirati, nego kupac, tj. vlasnik toga.
njena filozofija nije čisti profit nego tržišni udjeli.
meni osobno je fiat i dalje najbliže srcu, jer se auto ne kupuje razumom nego srcem, na kraju krajeva.
kad bi stvarno bio tako loš on bi propao.
a ovak, svakih par godina izbaci neki model koji je rado viđen na cestama. i napravi ga puno.
panda je takav primjer.
koji se najmanji japanac u europi s pandom može mjeriti?
zašto nisu japanci, kad su već oni razvili common rail za kamione, to isto napravili za osobna vozila nego su tu baš talijani bili prvi?
kao i kod radija, televizora, nuklaarnih bombi.... (ovo zadnje nije upereno protiv japanaca))
imati barut nije od kineza napravilo vojnu silu.
poznavanje kompasa ih nije dovelo do otkrića novog svijeta, amerika.
malo duži post, ali eto, nisam mogao.
previše toga ste svi vi tu nabacali što nema veze sa realnim stanjem.
pričao mi ovaj, onaj....
dizelaši su postali popularni radi tdi iz vw-a.
ne radi japanske toyote.
ne zove se golf klasa radi corolle nego radi golfa.
japanci su postali u americi popularni radi potrošnje, upravo 80-ih, naftne krize. i zadržali taj image.
ostali se moraju prilagoditi tome, jer je takvo stanje.
jedna kia cee'd ima 1.4 sa 109 konja koja troši nekih 6.1 l/100km.
po papirima nema te toyote koja je štedljivija i jednako poskočnija.
hoće li radi takve štedljivosti toyota izgubiti? smiješno, reklama je napravila svoje, nešto sama toyota.
sve dok tržište raste.
svega si ovdje napisao i to uglavnom gluposti.samo jedno pitanje?ko je proizvodjac broj 1 u svijetu?Toyota.to je cinjenica i valjda za to postoji opravdan razlog,bez podcjenjivanja drugih.
Zadnji uredio Vepar : 09-12-2007 u 02:06
broj 1 u svijetu je GM.
pogledaj brojke.
koje su to gluposti napisane?
svaku mi obrazloži, dat ću ti kontru. mene zanimaju činjenice.
prodaja auta? imaš interautonews, talijanski, provjeri kako tko raste i pada. nema tu nikakvih jp power pričica i predviđanja o pouzdanosti auta. tu su sami brojevi. nitko ih nije naručio pa nema bojazni od pristranosti.
ti znaš i sam par drugih stranica, ostali još više.
većina modela koje toyota prodaje u europi nema prođu.
lako je bedastim amerikancima prodavati.
došao je lexus i u europu.
i što se dogodilo značajnoga?
mercedes zatvara kakvu tvornicu radi toga?
smanjuje se nekome njemačkom brandu prodaja?
ili bilo kojemu značajnijem?
broj 1. na svijetu.
baš.
pa kineza ima više.
što to znači?
da su veća sila od amerikanaca?
ajd, sad već jesu tu negdje.
ajd i tebi jedno pitanje, vepru.
koliko vidiš reklama od mercedesa a koliko toyoti/lexusa?
toyota je u rangu sa allways ulošcima.
što to treba značiti?
jedan narodni japanski auto uspoređivati sa njemačkom najluksuznijom markom?
s klasa je remek djelo, nije kopija, što svaki lexus po defaultu nosi sa sobom.
uostalom, kojih se to modela lexusa najviše prodaje? kamiona, tj. suv.
malo prouči američki pogled na to.
lexus- a truck!
ta silna plaćenja 'istraživanja i usporedbe' imaju samo jedan cilj: reklamiranje.
već bi sama usporedba trebala dati jednakopravnost.
ali, mercedes ima stoljeće iza sebe, lexus je tek punoljetan!
znam da boli to što ga sami japanci skoro pa i ne kupuju.
prosječni lexusov kupac je najstariji kupac, stariji od lincolnovog down towna!
to što ga oprah vozi je plaćeno od strane toyote.
u prvih pola godine lincoln se manje kvari od lexusa.
činjenice.
samo si ti kupi toyotu, promijeni kočnice sa nepunih 55.000 km.
i smatraj to normalnim.
budalaštine. japanske firme i jesu sve bliže evropskim, točno. otkad se njihovi modeli proizvode u evropi za 30 posto su pali u kvaliteti, ziher. drugo je stvar ukusa i "prestiža".
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
Kolko mi se čini da za ovu temu vrijedi poslovica: Svaki cigan svoga konja hvali!
kad smo već u điru. ima li negdje da je netko otvorio temu o tome kak mu se kvari japanski autić i možda traži kakav savjet ili srodnu dušu? ne mora bit tu, samo dajte link.![]()
@ glumac- na kolko ti na svojem mijenjaš pločice? i koji je to?
Sljaka!
stamp je nedavno vozio auto na nekakav servis, neznam o kojem je riječ (možda švabo?)![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
a ti glumac ispuši se negdje drugdje,a kad budes imao cinjenice u rukama onda se javi i nemoj mi molim te pricati o GM,koji je po cijelom svijetu u gubicima ili o Mercedesu ciji je motor nekad prelazio i 1000 000 km, a sad ne moze ni upola ili o VW-u,Opelu......
cinjenica jeste da su japanci svidjalo se to tebi ili ne od nekadasnjih potpunih marginalaca u automobilskom svijetu, postali sila na koju treba racunati i koje se drugi s pravom boje.
opel je , oprosteno mi je
ma al o je stariji auto ne novi , kad mi netk opocne kenjat da je firma koja nema ozbiljnijg motora u ponudi vecine svojih modela nesto ekstra, poludim ..
ma nema do japanca, vozim japanca i prezadovoljna sam, stvarno iskoriste maksimum, svaka im čast...
činjenice i govore o padu prodaje auta u japanu, vepriću.
toyotu tek čeka sraz sa najvećim protivnikom u inustrijskom svijetu, kinezima.
ono što toyota radi, a radi male štedljive aute rade i kinezi, samo što to naprave za dvaput manje novaca.
možete se napuhavati koliko god želite. toyota je no.2.
amerikanci su počeli dovoditi europske dizajnere, kvalitetu oni imaju, ali oblik im je užasan. kutije.
ford neke modele radi u meksiku.
ti modeli su najlošiji.
honda radi sve u americi.
i ti su bolji.
zašto vi, koji živite u zemlji koja nikad nije proizvela automobil, toliko toyotu hvalite? ako toliko padate na reklamu, dobro.
činjenice uvijek govore nešto istine.
toyote su u industrijskom prosjeku.
porsche joj je nedostižan.
pa sad usporedi, auto kojeg voze penzioneri i oni koji se tak osjećaju, ili auto koji se sa ispod 4.000 obrtaja na minutu nema smisla voziti?
ne pričate o odbijanju toyote da prizna kvar u americi, tek ih je sud natjerao na to. problem je baš u motoru, tj. ulju. konstrukcijski.
kočnice japanci imaju generalno najlošije od svih.
troše se. prebrzo.
toyota se u americi našla na udaru, ona lobira među kongresnicima, da bi dozvolili veću potrošnju. je inače će njezini auti biti skuplji.
što se tiče toyote bitan je američki dio priče.
u europi oni prodaju sve više, jasno. ali europsko tržište i raste više. za razliku
od američkog, koje se drži na 16-17 mil. godišnje.
i na koncu konca, gm i toyota su zajedno, na istoj burzi rastu.
sva ova galama njima ide u prilog.
to je potez očajnika u nadolazećim kineskim godinama.
smijte se.
prvi kinezi kod nas budu izazvali veeelike podsmijehe.
za 5 godina naviknut ćete se, kao što ste se naviknuli na charade, sephiu, pony....
a onda budete kupili i to čudo, i još vam bude ostalo za lcd tv, ljubavnicu, izlet baš u tu ameriku.
u japan nećete, nemate vi para za to.
life is above 4000 rpm
![]()
![]()
Sljaka!
LOL AutoXpertbas to!
Glumac, bas brijes po svom... lol! Dali ti je tu netko napisao da pada na reklame? hehe.
Usporedjivat Toyotu, Porsche i Mercedes? Stvarno kruske i jabuke! totalno!
Obzirom da sam imao prilike vozit mnoge nove modele, i sudjelovat u testovima, mogu reci da je sve to bull shit!
Eto ja sam imao Toyotu iz 86. godine (neki znaju o cemu se radi, Corolla GTI Ae86, poznati hachi roku), Toyota je 86. godine imala taj GT model (usporedba sa tadasnjim VW Golfom, ili Coradom, pa na dalje), auto se i dan danas koristi za razna driftanja, ima 1600ccm, dvije bregaste 16 v, i cca 130 konja. Znam da neki auti sa sredine 90-tih, pa i danas, tipa Opel, 1600ccm nema ni 100 konja. Uz to imao je LSD sa zadnjim pogonom, nesto sto si 80-tih godina mogao naci u Porscheu ili BMW M serije.
Vec su tada poceli ici ispred svih, oces jos jedno osobno iskustvo? Imao samo Jaguar serije XJ (novi model), znaci u klasi recimo Mercedesa S klase ili BMW-a serije 7, iako bih rekao da je to i veca klasa. S autom je bilo vise problema nego sto se vozilo s njime, dostojna japanska zamjena? Lexus LS 600, njega ocekujem, i kako sam se raspitao, auto je mjerilo kvalitete.
Zaboravio si paralelne brandove koje furaju japanci, Toyota-Lexus, Nissan-Infiniti, Honda -Acura, itd...
Stoga jedan Lexus je neusporediv sa Mercedesom, BMW-om i ostalim auticima, jedna Toyota je neusporediva sa jedinom Alfom,VW-om,Skodom, Seatom....
Stoga sto god pricali, statistike ovakve ili onakve, da se raspitas medju vlasnicima Toyota i primjerice VW-a, rekli bi ti svoje, eto ja sam imao svevremesni VW Passat (jos je u obitelji), 1.9 TDI, prava masina, uljeva ti pouzdanje jel tako? smece od auta, otisao je dva puta senzor protoka zraka (boljka TDI motora), i naravno ove godine i turbina! auto nema ni 180k km. Toyota koju ima prijatelj, isto godiste, D-4D motor, ima preko 200k km,nista! osim redovnih servisa-odrzavanja.
E da, sada jos imam vrlo rijetku u ovim prostorima japansku jurilicu u rangu Porschea, iz 88.godine, Mitsubishi Starion, auto s orgigi kilometrazom, osim mjenjanja ulja, filtera i svjecica, ide kao novi, ima preko 200k km iza sebe, i obzirom na namjenu, nije bas bio mazen. Sto reci onda za kvalitetu? od opreme imam od cruise kontrole, grijanih sjedala, klime, svega sto ti srce pozeli i u novim autima.
Daj me nemoj jesti da imaš Stariona!!!!
Pa to je kalana i pol!
Da ga gariš?
Je to model ESI-R?
Ili baš japanska proizvodnja?
He, who laughs last, laughs best. He who laughs at Chuck Norris … dies.
Da, Mitsu Starion, model EU/JAP, 2,6 Turbo, vozim ga za svoj gust, ponekad na neku stazu i to je to
, cuvam ga! Model GSR-VR, EX oprema, sto znaci full oprema, i motor s intercoolerom. inace wide-body model, koji je dosta rijedak.
Na ovom linku http://www.austarion.com/pics/index.php je i moja slika (pod mojim nickom), jedini iz ovog djela europe.
Bookmarks