...mob je vjerojatno bio otključan nekom patchem te si pri ponovnom flashanju izbrisao dotični patch te se on ponovno zaključao - tj. mob ti nije bio klasično otključan...
![]()
![]()
![]()
Vozdra raja.Kupio sam prije 2 dana k800 koji je naime skidan sa "orange" mreze i radio je super sve do sinoc kada sam odlucio da ga flashnem na k810.Radio sam flash prije i na na k750 tak da imam dosta iskustva i znam kak ide procedura ali desilo se nesto totalno neocekivano.Skinuo sam zadnje flasheve za k810 K810_R8BA024 i uradio flash normalno.Ubacio sam i custpack i lighteffects_k800 i sve je to proslo bez problema.Kada sam upalio mob imao sam sta i vidjeti.Mob mi nece prihvatit moju karticu i samo javlja eror "insert correct sim card ". Vratio sam svoj mob na k800 ali problem je ostao tako da sad imam nov k800 koji je zakljucan.Zbog cega se ovo desilo.Mozeli se ovo vise vratiti na staro?Zanima me zbog cega se ovo desava jer kod svakogog k750 kojeg sam imao priliku raditi sve je islo super i nikad nebi bilo nes ni slicno ovome... HARRY
![]()
![]()
![]()
![]()
...mob je vjerojatno bio otključan nekom patchem te si pri ponovnom flashanju izbrisao dotični patch te se on ponovno zaključao - tj. mob ti nije bio klasično otključan...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Pa mogu li i ja nabaviti taj neki patch pa da ga otkljucam???![]()
ne mozes, jedino ako imas se tool box ili dongle ili tako nesto- onda imas taj besplatni patch
a to nesto ti kosta 90€
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
ne...trebaš ga odnit u servis...tj. neznam jel ima koji free program jer ja radim sa setool...to je mene isto izludilo kad sam prvi put ima kontakt s tim problemom odavna...
Prijatelj mi ima setool box 3 ali nema nikakve logove da to preko neta radi.Jeli ovdje moguce besplatno bez pristupa internetu uraditi patch na moj k800.Ako je molio bi vas da mi pojasnite gdje naci taj patch pa da to rijesim preko setool boxa.Unaprijed hvalaa![]()
![]()
![]()
Zadnji uredio bukvicharis : 09-12-2007 u 12:03
Evo nasao sam detaljno upustvo kako besplatno oktljucati cid 52 preko setool boxa.Nadam se da ovo radi i da ce moj k800 opet raditi kao prije![]()
Detaljno video upustvo:![]()
http://rs63.rapidshare.com/files/710...ree_cid_52.rar
tako sam i ja svoj w550 iso flashati valjda sam stisnuo neku krivu tipku i isto mi je pisalo insert corect sim (odnio ga u servis ali ga nisu uspijeli popraviti) ali ipak moj je mobitel bio w550 pa neznam![]()
Ma moze se ovo sredit preko setool boxa.Sutra cu da probam ovo al uz patch cu odmah probat stavit k810 soft.Nadam se da ce ovo uskoro moci i besplatno. Jojj sto nisam kupio orginal mob, sad nebi imao problema sa ovim![]()
![]()
![]()
Glupo pitanje: da niste mozda flashali firmware a da niste izvadili SIM karticu?
Osim ako mobitel prije nije otkljucan patch metodom, ovo bi vrlo vjerojatno mogao biti razlog zakljucavanja.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Moraš imati logove za SETOOL da bi ga otključao. Neće ti se oduzeti kod otključavanja ali moraš imati račun sa logovima da bi mogao sa patch metodom otključati mobitel.
To znači da nećeš moći srediti mobitel sam.
Zašto ti se sve ovo dogodilo?
Zato što je mobitel otključan ranije sa patch metodom, a naknadnim flashanjem se taj patch prepiše i mobitel se ponovo zaključa.
Ništa neobično, to je jednostavno tako. Mobiteli otključani patchem NISU TRAJNO otključani.
@ravilov
nije bitna ta SIM kartica u mobu
Na jednom tutorialu sam vidio da kad radi ovaj patch preko setool-sa jednostavno izbrise username i pass. tako da nema veze sa acoun. i sa logovima.Koliko ja znam potrebno je samo imati setool box i konekciju na net.Ispravite me ako grijesim ali tako sam vidio ovdje:
http://rs63.rapidshare.com/files/710...ree_cid_52.rar
ja je nikad nisam izvadio pri flesanju svih mobova koje sam flesao i nikad nisam imao problemajednom sam zaboravio izvadit sim, ali mi se normalno fleso i nije mi izbacivalo nikakvu gresku![]()
R.I.P Dimebag Darrell Lance Abbott 1966-2004
I was best SE modding freak on cafe.mobil until now.
Bye,bye SE modding......out of here -later.
ni ja ne vadim sim karticu kod flešanja
a što se tiče patch unlocka takav slučaj sam i ja imao,frend donio bratov k800 i nije rekao da je mob otključavan( od t-mobile) i ja ga flešao novijim firmware-om i paf,mob se normalno opet zaključao,i kak da mi obični smrtnici znamo na koji način je mob otključan-patch ili full unlock(valjda po cijeni) ali njega je pošteno oderao za otključavanje,punih 270 kn
hvala inovatoru za informacije i cijenama kod njega tak da ovom svojem "unlockeru" stavim auto na kvadre![]()
Mi6 Black
KONACNO
Evo upravo sam popravio svoj mob.Da napomenem radio sam sa "se tool box 3" i otkljucavanje pomocu patcha je potpuno besplatno te nije potrebno imati nikakav acou. niti logove.Ubacio sam k810 soft. i hr jezik. Sve radi fenomenalno.Hvala svima koji su mi pomogli u ovome
![]()
![]()
Vi koji imate ovakve probleme a nemate ovaj box otidjite najblizem seriviseru i nedajte da vas oguli jer i on to radi besplatno a treba mu nekih 10 minuta.Mislim da ovo nebi trebalo biti skuplje od 100 kuna.
![]()
Zadnji uredio bukvicharis : 12-12-2007 u 00:50
ajde, kad već postoji tema... da pitam i ja nešto ..
za koji dan mi stiže K800 zaključan na 098 ... iako i sam koristim tu mrežu, recimo da volim imati mob u koji može ići bilo koja kartica... Pa me konkretno zanima najbezbolnija metoda otključavanja ?!?!
I zanima me u šta se može modati taj K800 i šta dobijem time...
THX
pun vi više ćurac i vas i vašeg OFFtopica
@ bukvicharis
Ja imam isto K800i zakljucan, pitao sam ove u servisu da ga odkodiraju i traze mi 50,- €ura
Ja nisam radio nikad odkodiranje pa ako ti nije tesko da mi objasnis sta mi sve treba, pa da probam sam da ga odkljucam. Neznam dali treba neki poseban kabal ili je dovoljan onaj USB koji sam dobio uz njega? Hvala na pomoci!
čovječe 50 eura
pa vidi koji imaš cid na mobu,ako je 49 napravi upgrade na 52,najbezbolnije seus-om i onda ga otključaš sam,imaš cijelu temu o tome
tu imaš sve što trebaš i video
http://rapidshare.com/files/82010875/setoollite.rar
Mi6 Black
ma daj sta pricate nek ga covjek otkljuca patchem.. ima lijepo tutorial kako otkljucat patchem mobitel ako mu treba generator za patch ja cu mu poslat.. zas bi placao...
EDIT : masva me preduhitrio![]()
For the hoven lands...
ja mislim da je drugacije. ne mozes moddati MAIN zato jer se tu nalazi patch, a FS mozes moddati stavljajuci sve sto treba staviti pod files_to_upload i uzeti kod customize fs own_custpack, i nece se dirati custom tj jezik i regije. provjereno na k550@w610 (r.i.p.). btw mob je popravljen na kraju, zamijenjena citava ploca, mada je doslo 350 kn sto se meni ne bi isplatilo vec mi je drug dao neku motorolu i ovaj popravio i prodao po cijeni rabljenog, a ja uzimam d900i da se ohladim od moddinga...
d900i da se ohladis od moddinga.... hehe nece moc izdrzat ni mjesec... upamti sta ti ja kazem... privuci ce tebe to nanovo...
###1410989180026
Bookmarks