Dosao danas K850i u VIP...frend ga sad uzeo...2 godine produzenje ugovora i 11500 bodova...2222,64kn ga platio....
...sam uredej 4 soma dode
Hm, ako sam dobro skuzio, K850 ima: Xenon flash, bijeli LED za snimanje videa, i crveni LED za AF u mracnim uvjetima. Hoces reci da je LED za video i LED za AF zapravo isti LED? To mi je malo cudno, AFAIK za AF treba crveno svjetlo, a opet crveno nije pogodno za snimanje videa...
Ili je to dual-color LED?![]()
Dosao danas K850i u VIP...frend ga sad uzeo...2 godine produzenje ugovora i 11500 bodova...2222,64kn ga platio....
...sam uredej 4 soma dode
Nema crveni LED, za AF ne treba biti crveno svjetlo, fokusira se sa bjelim LED-om, a on služi i za snimanje nočnog videa. Kod k800 je bio crveni LED za AF i nije se mogao snimati video u mraku jer nije bilo svjetla. Kod k850 se to može, slično kao kod k750 koji je isto imao mogučnost svjetla za nočni video.
PREDATOR
Aha... To ima smisla.
Zaboravio sam da K750 isto ima samo bijelo svjetlo, a ipak ima AF. I K810 i digitalac mi imaju crveno za AF, pa sam zabrijao da to tako mora biti...![]()
na top-sony nova verzija firmware-a R1CA037_RED52
http://www.topsony.com/forum/local_links.php?catid=976
Mi6 Black
@ravilov
Čudna mi je ona slika pomalo gdje uspoređuju xenon na nokiji i SE-u, pa zar je moguće da je tako slabiji a udaljenost nije pretjerano velika??
K800 daje relativno velik domet i vjerojatno su stavili isti u 850, ne znam počinje mi smrdjeti to pomalo na zavjeru protiv SE-a, isto je bilo sa slikom ekrana na w960 koji je izgledao totalno ispran i kao da je izblijedio za tu usporedbu..
Vidio sam zbilja dosta primjera fotografija kod 850 u mraku i čak na većim udaljenostima od one koju je GSM arena koristila za test, xenon je davao puno bolju osvjetljenost i življe boje pa mi malo čudno to sve..![]()
Zadnji uredio wildbabe : 08-12-2007 u 00:04
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
Nemam pojma, mozda je zavjera, mozda je namjesteno...
Ne vjerujem da je Xenon na N toliko jaci od SE (zapravo vjerujem da su manje-vise isti), mislim da je vise stvar u senzoru kamere, tj. kako mob procijeni kolicinu vanjskog osvjetljenja. Nazalost nemam K850 pa da sam provjerim...
OFF: Što se tiče kamere na toj nokiji, svaki vlasnik koji ju ima zna da su slike nerealno obojene, odnosno da daju više boje nego što je zapravo i ima...
OT: K850 ima jednu veliku (po meni) manu u odnosu na K800. Se sjećate onoga gumbića za start i stop mjuze (na istom mjestu gdje i za pojačavanje tona se nalazi, sam na suprotnoj strani kućišta), e pa k850 ga nema. Tak da kad slušate mjuzu u tramvaju sa rukom u džepu, nećete moći pauzirat pjesmu...
LED koji služi za AF nemora biti crveni, dapače kum na digitalcu (neki poluprofi SLR sa čudesima) ima zeleni, što znači da je potpuno nevažno jer to svjetlo služi samo da uređaj procjeni koliko je dalek objekt radi fokusa.
Firmware je užasno spor, moram primjetiti (zahtjevan korisnik). Naime dok slušam mjuzu i sad pokušam listati na ostale pjesme prek playera, treba mu bar sekunda dvije da otvori playlistu (moguće je da je to zbog 4GB kartice ili 2GB mjuze u playlisti, il je to do opet onog NAJLOŠIJEG DIJELA MOBITELA - VODAFONOVOG FIRMWAREA)
Uskoro par fotki![]()
Ne znam zašto ti tako sporo otvara playlist, tj. pjesme. Meni ih odmah otvori, imam karticu od 1GB. Mislim da bi moglo biti i do tog vodafone softvera, probaj staviti čisti kao što ja imam. Uskoro bi trebala izači nova verzija sa dosta poboljšanja.
PREDATOR
da ne tražim sad dalje.... pitanje vezano za memorijske kartice.
da li podržava microSDHC kartice? ili samo normalne (do 2gb)
e to je odlično![]()
pošto podržava HC standard nebi smjelo biti ograničenja na veličinu kartice, za sad je 8gb vani.
još kad bi izašla neka brža verzija veća od 2GB bilo bi odlično.
M2 od 2GB koju imam od prije je prilično spora čak i u čitaču kartica, samim tim usporava i mob kod rada sa slikama i ostalim stvarima koje su na kartici. Mislim da bi neka brža kartica dala razliku u korištenju.
ljudi jel ima skinut di flash tema za k850?
Zadnji uredio zvone_ : 08-12-2007 u 14:19
flash teme me zanimaju,jel ima ih di za skinut?il ipak treba pričekat neko vrijeme?
imaš ovdje flash tema 240x320
http://www.topse.ru/files/cat19.html
Mi6 Black
neznam jel bilo govora ovdje,al zanimljivo,dok pokrenem kameru i upalim blic,prva slika uvijek je tamna ko da blic nije bil upaljen,hmmm,a posle tj ostale slike dok slikam sa blicom su ok,jel zna o čem bi tu moglo bit problem?firmware je 029,zanima me jel bi kaj dobil dok bi stavil 037 firmware,opčenito?nadam se da bi se fotić poboljšal sa 037 soft.
@MASVA,koja je procedura, skinem flash i bubnem u mob i to bi kao trebalo bit to ili....?
Zadnji uredio zvone_ : 08-12-2007 u 22:52
Bookmarks