Drmni bon od 100 Kn i namiru si sljedečih 6mj. toliko će ti vremenski trajati...
radi se o tome da tele2 kartice imaju neko određeno trajanje kartice i do tog datuma ne vrijedi ona fora da bon od 25kn traje tjedan dana, od 50 mjesec (ili koliko več) i tako to. nadam se da kužite.
mene zanima kako mogu prije kupovine samog broja na kiosku ili na nekom prodajnom mjestu znati do kada ta kartica vrijedi tj do kojeg datuma mi vrijedi to da nemoram svako malo nadoplačivat račun več da mi 20kn može stajat 3 mjeseca i više...???
imam tele2 broj koji dosta rijetko koristim tako da mi nije bed kupit novi broj. ovaj mi ističe 24.12 a meni je zbilja potrebno da nemoram svako malo obnavljat račun jer ne trošim tele2 kad imam vip pretplatu a taj mi broj služi samo za javljanje.
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
Drmni bon od 100 Kn i namiru si sljedečih 6mj. toliko će ti vremenski trajati...
Prije nego aktiviraš karticu bonom i prvim pozivom, njena valjanost je nekih godinu dvije (uglavnom dosta, jer tko zna kolko bi stojala na polici u trgovini).
Ti kad kupiš bon i aktiviraš karticu, automatski srežeš taj prijašnji rok na npr 7 ili 10 dana kupnjom bona od 25kn. Nakon tih 7 ili 10 dana, nećeš moći trošiti pare sa računa - bit ćeš blokiran, ali dostupan drugima. Tada imaš rok od 6mj da ubaciš novi bon i produžiš valjanost kartice. Ako to ne napraviš, onda imaš još 3 ili 6mj. perioda kada si blokiran skroz i ako u tom roku ne nadoplatiš bon kartica ti prestaje vrijediti. Ovo je ugrubo, cifre možda nisu skroz točne ali poanta je sljedeća:
Jednom se isprsi i kupi 100kn bon. Valjanost kartice ti je sada 6mj. što je dovoljno da spiskaš 100kn na bilokoji načinAko u međuvremenu unutar tih 6mj. ubaciš bon od 25kn - vrijeme kartice ti se neće smanjiti i to je dobra stvar. Šikneš 100kn - potrošiš recimo za mj. dana. Kasnije šikaš samo 25kn po potrebi, a kartica ti vrijedi i dalje prema bonu od 100kn
(valjda nije komplicirano objašnjeno)
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
A i pise ti kad upises *130# do kada ti vrijedi racun, tako da je to jos lakse nego kod VIPa ili t-mobile gdje moras zvati da bi dobio taj podatak.
ma nisu uveli nista u tmobilu.
@10aLEX:
znam da mi piše do kada vrijedi. upravo to mii.i stiče za 20 dana.
@xlr:
ti si mi dao najbolji savijet da kupim 100kn pa ću to najvjerojatnije i napravit. hvala.
e a kaj se tiče toga da kada aktiviram karticu odmah srežem to probno razdoblje to se dogodi samo ako pošalješ svoje podatke i službeno aktiviraš sim (pošalješ onaj papir sa podatcima i još ti daju 25kn) e al ako to ne napraviš onda ti kartica ima vrijeme trajanja do kada ne vrijeti to da stalno moraš obnavljat račun... tako je meni do sada bilo
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
Moze se i na simpi provjeriti putem USSD koda do kada vazi kartica. Kod je *100*1# i slusalica.
Ti ćeš taj rok srezati čim ukucaš bon ili napraviš prvi poziv (ako već imaš početnih xx kn na računu). Kad napraviš prvi poziv ti kaže "dobrodošli u tele2 nešto bla bla".
Ali ti si to očito već napravio još prije jer ti je sada valjanost još 20 dana, tako da se s tim ne moraš opterećivati. Ovu foru sa 100kn sam i ja nekada prakticirao i vrijedi za sve operatere (simpa, vip).
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ULTRAS CIBALIA VINKOVCI
Bookmarks