Moraš imati podržan A2DP (format-valjda sam izabrao pravilnu riječ) na telefonu, te bluetooth reciever s istim da bi ti ovo radilo..
Da li je moguće preko Nokia 6233 Bluetootha spojiti se na PC i slušati neki MP3 u shared folderu?
Ima u Nokia Music Playeru jedna opcija "play via bluetooth" odabirom počne tražiti audio enhancments ali nikako mi s njom ne uspijeva, nikada ne pronalazi ime mog pc-ja a i ne znam da li je to što tražim.
Možda mi treba neki java programčić za to.
Da li netko zna išta o ovome?
Zadnji uredio 091VIPkorisnik : 08-12-2007 u 16:05
Moraš imati podržan A2DP (format-valjda sam izabrao pravilnu riječ) na telefonu, te bluetooth reciever s istim da bi ti ovo radilo..
Just like the curse, just like the stray...you feed it once and now it stays!
piše da ima A2DP
samo nije mi jasno zašto mi ne ide preko bluesoleil aplikacije, koji program trebam da bih kreirao a2dp profile?
Zadnji uredio Ico : 06-12-2007 u 20:06 Razlog: postoji tipka EDIT, umjesto pisanja posta ispod posta...
Uz to, još me interesira kako se putem bluetootha mogu recimo spojit na nečiji mobitel da vidim koje fileove ima u mobitelu?Dakle opcija "browse device" u bluetooth meniju; jel to postoji kod Nokije?
Ja sve živo prekopao i ništa.
Puno ti hvala! Ja se već zabrinuo da i nisam pri kupnji dobro prošao jer recimo to je kod k700i ili kod većine samsunga dozvoljeno.
Ako znaš neke programčiće koji to omogućuju slobodno pošalji.
Ne mogu vjerovati da nemogu ući u shared folder koji je na PC-ju putem bluetootha.
Logično bi bilo da ako ovaj ulazi u mobitel da nokia može u njega ako već nemogu direktno slušati mp3 iz kompjutera preko bluetootha.
OK, sad slijedi jedno objasnjenje zasto jedna tako vazna funkcija za prosjecnog korisnika nije stavljena u mobitel kao sto je 6288, a mislim na sposobnost reprodukcije glazbe sa PC-a na mobitelu. Ono sto mi nije jasno je prakticnost - zasto ne pustas glazbu na PC-u ako ti je mobitel 2m udaljen od racunala. A sto se tice A2DP funkcije ona se odnosi na sposobnost pustanja glazbe na klijentski uredjaj, sto PC nije i ne moze biti. Druga stvar je zasto ne mozes na svom mobitelu vidjeti Shared Foldere sa svog PC-a jest zato sto tvoj mob nema Networking stack i prema tome ne moze oformiti Bluetooth PAN (nesto kao LAN, samo u manjem dometu) sto je neophodno za pristup datotekama na tvom PC-u. Ali na PC-u mozes uredno slusati datoteke sa mobitela. Razlog tome je da u tom slucaju mobitel glumi servera koji salje glazbu, sto je funkcija A2DP-a (slicno kad je na mobitel spojena slusalica pa mobitel salje glazbu prema slusalici), a PC odnosno zvucnik prikljucen na njega je izlazni uredjaj. Suprotno ne vrijedi, jer mobitel ne moze poprimiti svojstvo slusalice tj. ne moze biti A2DP klijent, pa da sa PC-a pustas glazbu na zvucnik ili slusalice od mobitela.
Ovu funkciju reprodukcije glazbe sa mobitela na PC-u bi trebala podrzavati oba Bluetooth stacka, za Widcomm znam sigurno da podrzava, a BlueSoleil mislim da to moze u verziji 5. Isto tako, Vistin Bluetooth stack podrzava tu funkcionalnost, ali onaj u XP SP2 ne.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
što se tiče praktičnosti, ignorirao sam je, želio sam samo znati dali se to može izvesti.
kada govoriš o networking stacku, nije mi jasno kako to da je sony ericson k700i koji je stariji nego ova Nokia imao tu opciju za mobitele?
Zaboravio sam mu ime, ali nasao sam neki java programcic s kojim mogu browsati po PC-ju, jedino njime nemogu kopirati mp3 sa kompa u mob.
Zanimljiv je JM2PC_Server programcic.
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
K700 je bio jedan fin mobitel koji je imao to, ali i štošta drugog na sebi...Nokije to nemaju, a ne vjerujem i da ima još koji drugi (možda eventualno neke Motorole)...
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Bookmarks