Kamera,ekran,mogucnost okretanaja kamere,jaci zvucnik,brzi software
Ta dva telefona su recimo 80% isti.
U oglasima po netu, Nokia 5200 košta oko 600 kuna dok se 5300 prodaje za 1000 do 1200 kuna.
Sada, jel vama razlika malo povelika. De facto dvije 5200 za jednu 5300.
Osim u ekranu, koja je bitna razlika tih dvaju mobilnih uređaja, možda mi nešto bježi?
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Kamera,ekran,mogucnost okretanaja kamere,jaci zvucnik,brzi software
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone1=1717
A ima nekih razlika,od boljeg ekrana,mini usb,kamera.
Možda je malo prevelika cijena u razlici.
tuborg green(zajg) The lord of the drinks!!!
Mislis na 5700, dakle ovo ne stoji...
Sto se tice razlike izmedju 5300 i 5200 mislim da razlika i ne bi trebala biti takva, odnosno ja bih osobno za 5300 dao 200 do 300 kuna vise. 5200 nisam imao prilike drzati niti koristiti, a 5300 ima cura kao poslovni telefon (smjesno jer telefon nikako nije poslovni, ali eto) i mogu reci da je telefon izvrsno konstruiran, slide mehanizam je puno bolje napravljen od 6280/88. Zvucnik(ci) su srednje glasni ali za nekakvog prosjecnog korisnika vrlo dobri. Inace, cijeli telefon radi odlicno one osnovne telefonske stvari, ali nije namjenjen za ono nesto extra. Znaci nema ni savrsene zvucnike, ni smart soft, ni super kameru, niti je tanak, niti je metalni, ali je bez obzira sjajan i izdrzljiv telefon (jedan Shakespeare-ov sonet mi pada na pamet). Ako 5200 ima ovakvu kvalitetu izrade i ako je opceniti dojam korisnika jednak kao i moj za 5300 onda mislim da kad bih bio u dvojbi izmedju ovo dva telefona uzeo bi 5200 jer duplo veca cijena ne moze biti opravdana malo boljom kamerom, tri tipke i malo boljim ekranom.
Imao plavu 5200, odličan mob, djeluje kvalitetno, ali ne za poslovni telefon.
Stvarno, u ruci baš ostavlja dojam kvalitete iako izgleda kao dječji, ekran solidan i s kamerom se može koristiti tko god nije prezahtjevan.
Uspoređivao s koleginim 5300, nikako nije tolika razlika s obzirom na cijenu.
Ja sam u svoju stavio karticu od 1GB i radila je odlično! Preporučam!
Naravno da je skuplji 5200 izgleda kao igracka.....
i 5300 izgleda kao igracka, samo sa vecim ekranom.
Imao 5200 i mob mi se uopce nije svidao, nekako mi je preplastican ko igracka, ekran, slabe funkcije.... uglavnom 6233/4 koji je u oglasniku oko 100€mi je 100x bolji kamera, ekran, funkcije, al to je sada offtopick pa necemo o tome... znaci, mob mi je bas antipatican, i tollka razlika u cjeni je nerealna...
Vidite, moja iskustva su malo drugačija. Imao sam 5200 (onu od TOT-a) i slažem se da je mob plastičan. Ali zvuk iz zvučnika-nešto što treba čuti! USB, mini jack za sluške...
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
ma dajte ljudi pa ne mozemo prigovarati mobu koji za manje od 1000kn ima gotovo sve;kameru ,odlicne zvucnike,utor za kartice i k tomu je jos i klizni.![]()
![]()
Neki dan imao obje u ruci...
5200 i 5300, po meni ima razlika...5300 je općenito dosta brži od 5200, TFT 320×240 (5300) je ohoho bolji nego CSTN 128×160 (5200), a da ne kažem da je i nešto lakše s njim rukovati. Slide na oba mobitela je vrlo solidan i čvrst, štoviše, čini mi se da je puno bolji od 628x mobova.
Isto tako kamera na 5200 je praktički jadna, dok je i rukovanje i 1.3Mpix kamera na 5300 mnogo bolja...zvučnici i na jednom i drugom su ok i po meni sasvim dovoljno glasni, ispati ih se svakako čuti i na zvučnik i na kvalitetne i obične 3.5mm sluške.
E sad, pitanje je samo kolika je ta razlika, odnosno koliko ta razlika košta?
Po meni, razlika je max 300 kn...kamera+ekran...tolko to vrijedi, dakle realna cijena za 5200 bi bila oko 600 kn, dok 5300 900kn (za noviji mob još pod garancijom, za ostale kombinacije, cijena nešto niža)...ipak su to najbolji playeri što se S40 serije tiče...
Bookmarks