Može biti par stvari. Prvo što se samog routera, šifra ti je u pravilu standardn, može biti nešto tipa admin, 0000, ili cak su ovi iz t-coma stavljali i broj telefona. To možeš pronaći u uputama, a ako nema služba za korisnike ti je dužna reći. Mislim da to nema veze s pingom. Pokušaj pingat sami router (ako je tvoja adresa a.b.c.d router je na adresi a.b.c.1). Ako ti je ping loš, onda ti je do lokalne mreže (nisam provjerio je li Wireless router) ako si spojen preko wirelessa onda ti je vjerojatno signal loš, pogotovo ako si udaljen ili kroz zid do routera. Ako je to, pokušaj oboriti brzinu wirelessa na 1 Mbit/s. Ako je žičana, onda provjeri jesi li negdje ozbiljnije oštetio (gadno nagnječio) kabel. Ako nije ništa od navedenog pomoglo a lokalni ping zeza, onda može biti ili do routera ili do mrežne (eventualno firewall ili windowsi). Ako je ping prema routeru dobar, onda može biti do routera, do providera (zagušenje) ili do telefonske instalacije. Ono što od toga možeš sam provjeriti je pogledati da ti nije koji telefon spojen prije splitera i je li ti uopće spliter ispravno spojen, ako je možeš pokušati odspojiti sve telefone i faks uređaje, obične modem (uglavnom sve s tel linije). Može biti da je kvar u telefonu, ali mislim da je mala šansa da bi utjecalo na ADSL, ali bolje eliminirati tu mogučnost.

Odgovori uz citat

Bookmarks